به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛دکتر رسول انتظار مهدی اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماری حادی است که به وسیله کنه منتقل شده و دارای آمار مرگ و میر بالا میباشد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: تعداد زیادی از پرندگان به عفونت مقاوم هستند، اما شترمرغ حساس است؛ همچنین ویرمی در نشخوار کنندگان اهلی مثل گاو، گوسفند و بز به مدت یک هفته پس از آلودگی باقی میماند.
وی ادامه داد: عفونت این بیماری در انسان پس از گزش کنه آلوده با له کردن آن روی پوست نیز ایجاد میشود. بیماری در حیوانات اهلی علائم مشخصی نداشته و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده یعنی بدنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد.
دکتر انتظار مهدی اضافه کرد: همچنین تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خون ریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون آنها گردد باعث انتقال بیماری میشود.
وی با اشاره به اینکه علائم بالینی تب کریمه کنگو در چهار مرحله کمون، قبل از خون ریزی، خون ریزی دهنده و دوره نقاهت بروز میکند، خاطر نشان کرد: سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، حالت تهوع، استفراغ، تورم و قرمزی صورت و کاهش ضربان قلب، ضایعات نقطهای در کام نرم و سخت، خونریزی از علائم این بیماری است.
رئیس مرکز بهداشت استان اذعان کرد: در سطح استان آذربایجان غربی از سال ۱۳۸۶ تا کنون مورد قطعی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو در استان آذربایجان غربی گزارش نشده است.
انتهای پیام/م