به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ حجت الاسلام و المسلمین طهماسبی امام جمعه شهرستان کوهدشت در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت جنگلها و مراتع به عنوان سرمایه و امانت الهی در دست بشر، گفت: این سرمایههای طبیعی موهبتی بزرگ است که خداوند متعال به بشر ارزانی داشته تا در تمامی ادوار تاریخ با عمران و آبادانی زمین، همهی انسانها و موجودات از آن بهرهمند باشند، که قرآن کریم در آموزههای خود ضمن یادآوری این مطلب، بر مصونیت طبیعت و منابع طبیعی و تعادل زیست محیطی از هر گونه تجاوز و تعدی تأکید ورزیده است و بر این اساس، تجاوز و تعدی به طبیعت را فساد در زمین دانسته که عذاب اخروی و مسئولیت دنیوی را در پی خواهد داشت.
فرماندار کوهدشت نیز با تاکید بر لزوم آمادگی همه دستگاهها از ظرفیتهای خود در مواقع بحران و آتش سوزی در جنگلها گفت: با توجه به شناسایی مناطق ۱۶ گانه بحرانی در شهرستان کوهدشت به نظر میرسد باید دیده بان داشته باشد تا در اسرع وقت به مدیریت بحران اطلاع رسانی نماید.
فردی بیرانوند افزود: پیشنهاد میشود دهیاریها و بخشداریها نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی اقدام و اکیپهای مردمی جهت هرگونه مقابله احتمالی با حریق تشکیل نمایند.
وی افزود: با توجه به پراکندگیهای شهرستان کوهدشت از منابع طبیعی و ستاد بحران استان، خواستار اختصاص یک فروند بالگرد به این شهرستان شد.
در ادامه مدیرکل ستاد بحران استان نیز با تاکید بر مدیریت بحران در زمان حادثه، مدیریت بحران را یک کار تیمی و گروهی دانست که هرکس وظیفهای که بر عهده دارد به نحو احسن باید انجام دهد و در شهرستانها، فرمانداران سر حلقه و سر گروه این مسئولیت هستند.
آریایی با اشاره به ماده ۴۷ قانون حفاظت گفت: هر کس در جنگل عمداً آتش سوزی نماید به حبس مجرد از سه تا ده سال محکوم خواهد شد و در موقع حریق در جنگلها، مامورین دولتی اعم از لشکری، کشوری و شهرداریها که در نزدیکی آن محل میباشند در مقابل تقاضای
اداره منابع طبیعی، نیروی انتظامی یا بخشداریها موظف اند به کلیه وسایل ممکنه دولتی و شهرداری که در اختیار دارند در اطفاء حریق کمک کنند. مامورین کشوری و شهرداری که در ایفای وظیفه مسامحه و قصور نمایند به حسب مورد طبق مقررات ماده ۵۸ و ۵۹ قانون استخدام کشوری مجازات میشوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در این جلسه گفت: مجموع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان در سال ۹۵ هشتصد و هشتاد و چهار هکتار بوده که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش حریق را نشان میدهد.
نجفی افزود: سرانه جنگل در استان را به ازای هر نفر ۶ هزار و ۹۱۴ متر مربع و در شهرستان کوهدشت ۷ هزار و ۳۱۴ متر مربع دانست.
نجفی هدف از آتش سوزی در جنگلها و مراتع را تبدیل اراضی جنگلی و مرتعی به زمین های زراعی، اختلاف قومی و قبیلهای، آتش زدن پس چر مزارع و سرایت به اراضی ملی دانست و افزود:طی بررسیهای انجام شده در لرستان در ۱۰ سال گذشته ۹۰ درصد از آتش سوزیها عمدی و ۱۰ درصد غیر عمدی بوده است.
نجفی در ادامه افزود: در سال ۱۳۹۵ سطحی معادل ۸۴۴ هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان لرستان دچار ۴۸ حریق بوده است، که از این میان ۱۶۷ هکتار از جنگلها و مراتع شهرستان کوهدشت طعمه ۳ فقره حریق شده است.
وی با بیان اینکه تعداد ۱۵۰ نقطه بحرانی حریق درجنگلها و مراتع استان شناسایی شده است گفت: مجموع مساحت نقاط بحرانی در شهرستان کوهدشت را ۸۷ هزار و ۷۳۱ هکتار اعلام نمود.
وی افزود: استاندارد جهانی حفاظت از جنگل به ازاء هر ۱۰۰۰ هکتار یک نفر است که در ایران به ازاء هر ۱۳ هزار هکتار و در استان لرستان به ازای هر ۲۷ هزار هکتار یک نفر و در شهرستان کوهدشت با توجه به تعداد افراد مسئول اطفاء حریق ۶ نفر به ازای هر ۴۱ هزار و ۶۷۸ هکتار یک نفر نقش حفاظت از عرصههای منابع طبیعی را بر عهده دارد.
در ادامه نجفی مهمترین اقدامات انجام گرفته اداره کل منابع طبیعی در جهت مدیریت پیشگیری و اطفاء حریق از جنگلها و مراتع را شامل: تهیه و نصب تابلوهای هشدار دهنده، آموزش افراد، احداث جادههای نفوذی، ساماندهی نیروها، تهیه وسایل و ادوات و تجهیزات اطفاء حریق، برقراری گشتهای حفاظتی (گشتهای موتوری و خودرویی)، ایجاد پایگاههای شناسایی و کشف حریق در فصول بحرانی و ایجاد کشیک اطفاء حریق که همه ساله از ابتدای خرداد ماه لغایت ابتدای آبان ماه کشیک در سطح ادارات منابع طبیعی تشکیل میگردد دانست.
انتهای پیام / د