به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ هایده حافظ قرآن اظهار کرد: شهرستان گچساران عاری از هرگونه بیماری است و تاکنون هیچ گونه گزارشی از وجود تب بیماری کریمه کنگو در آن مشاهده نشده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: تاکنون یک مورد مشکوک در شهرستان گچساران مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه احتمال شیوع بیماری تب کنگو با شروع فصل گرما افزایش می یابد، افزود: از شهروندان خواهشمندیم برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری گوشتی را تهیه کنند که مهر سازمان دامپزشکی را داشته باشد.
حافظ قرآن ادامه داد: معمولا در شش ماهه اول سال نگرانی از ابتلا به برخی بیماریهای ویروسی از راه آب و غذا افزایش مییابد که یکی از این بیماریهای ویروسی، تب کریمه کنگو است که توسط کنه میان دامها منتشر میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران خاطر نشان کرد: این بیماری در انسان در صورت ذبح دام، دستکاری و گزش کنه یا تماس با دامی که ویروس در بدن آن وجود دارد منتقل میشود.
وی تصریح کرد: تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل میشود و معمولا فرد مبتلا به آن تا ۳۰ درصد موارد احتمال دارد که جان خود را از دست دهد.
حافظ قرآن با بیان اینکه یکی از راههای انتقال این بیماری از طریق گزش کنه است، عنوان کرد: شهروندان گچسارانی با رعایت مسائل بهداشتی می توانند از رشد و نمو این بیماری جلوگیری کنند.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی بیان کرد: از همین رو برای پیشگیری از این بیماری مجددا کلاس آموزشی - ترویجی برای بهورزها در سطح شهرستان گچساران برگزار شده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران با اشاره به همکاری خوب دستگاهها در این شهرستان ابراز کرد: در این مدت همکاری خوبی میان شبکه بهداشت و درمان، دامپزشکی، صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاههای نظارتی بر کشتارگاه و مراکز عرضه گوشت قرمز صورت گرفته است.
حافظ قرآن با توصیه به شهروندان گچساران برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری گفت: توصیه میشوند شهروندان از گوشت نیمه پز، جگر خام و نیمه پخته استفاده نکند و گوشت مورد نیاز خود را از قصابیهای معتبر و گوشتهایی که دارای مهر دامپزشکی هستند استفاده کنند.
وی افزود: توصیه میشود در هنگام مسافرت، غذا از رستورانهای بین راهی خریداری نشود.
حافظ قرآن ادامه داد: دام مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو هیچ گونه علامتی ندارد و از همین رو باید از مصرف گوشت تازه خودداری و پس از ذبح دام ، گوشت به مدت 24 ساعت در دمای منفی یک تا چهار درجه زیر صفر قرار بگیرد تا قابل استفاده شود.
انتهای پیام/غ