به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهرشاد پورسعید اصفهانی، متخصص طب ورزشی در خصوص تاثیرگذاری برنامه مستمر ورزشی در سلامت افراد، اظهار کرد: قدم اول برای افرادی که میخواهند ورزش کنند، ارزیابی صحیح فرد است. یعنی پزشک چهار پارامتر فرد را اندازهگیری و سطح سلامت وی را مشخص میکند که در کدام مسیر قرار دارد و بر اساس نقایصی که در سیستم بدنی او وجود دارد، فعالیت ورزشی مناسبی برایش توصیه میشود.
وی با تاکید بر اینکه ورزش بدون هدف معنا ندارد، ادامه داد: پس از ارزیابی پزشک، شاخصهای اولیه افراد مشخص و معین میشوند؛ از این رو به منظور افزایش شاخصها و بهبود آنها باید فعالیت ورزشی انجام پذیرد.
این متخصص طب ورزشی گفت: داشتن برنامه فعالیت ورزشی بر اساس سطح سلامت افراد باعث میشود فرد در شرایط بهتر و وضعیت مناسبتری ورزش کند و کوفتگیهای ناشی از زندگی روزمره در وی کمتر باشد و شادابی و طول عمر بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: این فرد با کیفیت بهتری زندگی خواهد کرد؛ پس هدف از ورزش منظم، دقیقا این است که فرد با احساس و کیفیت بهتری بتواند زندگی کند.
پورسعید اصفهان در خصوص مولفههای یک ورزش خوب از لحاظ علمی تاکید کرد: با توجه به ارزیابیهایی که توسط پزشک انجام میشود، به فرد یک نسخه و برنامه ورزشی داده میشود که در این برنامه ورزشی مشخص میشود فرد باید ورزش هوازی انجام دهد یا ورزش فقط جنبه سلامت داشته باشد.
وی با بیان اینکه یک برنامه خوب و شدت ورزش بر اساس ارزیابیهای اولیه انجام میشود، اظهار کرد: مجموع آنها فرآیندی میشود که مثلا فرد از نقطه الف که نقطه نسبتا سالم و در معرض خطری است فرد را به نقطه ب که نقطه سالم است انتقال خواهد داد.
این متخصص طب ورزشی یادآور شد: به فراخور شرایط هر فرد در ارزیابیهای اولیه و اینکه آیا فرد بیماری دارد یا خیر، پزشک، محدودیتهایی برای فرد قائل میشود.