به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ سعید صیدیوسفی رئیس بخش نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان ایلام گفت: به منظور پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو ، افراد باید دام مورد نظر خود را از میادین عرضه دام و کشتارگاه های مجاز و بعد از تایید سلامت دام توسط کارشناسان دامپزشکی خریداری کنند.
سعید صیدیوسفی اظهارکرد: کشتارگاه های مجاز نیز باید بعد از کشتار دام لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در قسمت پیش سرد کن قرار دهند و قصابان نیز قبل از فروش گوشت به خریداران لاشه را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند.
وی افزود: جایگاه نگهداری و بدن دام در میادین عرضه و نیز کشتارگاه ها باید سم پاشی شود و دامداران و عشایر نیز نسبت به سم پاشی و ضد عفونی بدن و جایگاه دام خود اقدام کنند.
صیدیوسفی عنوان کرد: ویروس تب کریمه کنگو هیچ علامتی در بدن دام زنده ندارد ولی به محض تماس با انسان علائم خود را نشان می دهد بنابراین مصرف کنندگان حتما قبل از مصرف گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و دل و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در درون یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند.
تب کریمه کنگو ویروسی است که از راه گزش پشه کنه وارد بدن دام می شود و راه های انتقال این ویروس تماس با خون و ادرار دام آلوده و مبتلا به ویروس از دام به دام و انسان است، این بیماری در بین مردمان مناطق دارای دامپروری شیوع بیشتری دارد.
بیماری تب کریمه کنگو در فروردین تا شهریور ماه شایع می شود و ابتلا به این ویروس در دام دارای علائم خاصی نیست اما در انسان گاهی فرد به صورت خفیف دچار اسهال، تهوع، تب، کوفتگی بدن، ضعف، ترس از نور، دل درد می شود.
انتهای پیام/ د