مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به رخدادهای نجومی در دهه سوم خرداد ماه اظهار داشت: در روز سهشنبه ۲۳ خرداد ماه در ساعت ۴:۳۰ بامداد سیاره ناهید به اوج خورشیدی میرسد و در این شرایط سیاره در گردش در مدار بیضی به دور خورشید به بیشترین فاصله از این ستاره قرار میگیرد.
در روز ۵ شنبه ۲۵ خرداد ماه در ساعت ۷:۱۰ صبح ماه به گره نزولی رسیده و در حرکت مداری به دور زمین به پایین صفحه مداری زمین میخزد و همچنین در ساعت ۱۳:۳۰ همین روز سیاره کیوان به مقابله رسیده و در شبانگاه ۵ شنبه ۲۵ خرداد ماه بهترین شرایط را برای رصد این سیاره از دهانه تلسکوپ دارد.
در روز جمعه ۲۶ خرداد ماه در سال ۲۳:۵۶ جرم کره ماه به وضعیت تربیع آخر میرسد.
در روز دوشنبه ۲۹ خرداد ماه در ساعت ۱۷:۳۰ سیاره عطارد به حضیض خورشیدی میرسد و در این شرایط کمترین فاصله را نسبت به خورشید به خود میگیرد.
در روز سهشنبه ۳۰ خرداد سیاره ناهید در ساعت ۱:۴۳ بامداد به جدایی زاویهای ۲.۴ درجهای شمال کره ماه رسیده و در بامداد چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه ماه و ناهید با یکدیگر هم نشین میشوند.
در روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه در ساعت ۸:۵۵ صبح خورشید به نقطه انقلاب تابستان رسیده و این فصل در نیمکره شمالی از همین لحظه شروع میشود.
در ساعت ۱۸:۳۰ چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه سیاره تیر به مقارنه بیرونی میرسد و در سمت دیگر خورشید نسبت به زمین قرار میگیرد. طبیعتاً در چنین شرایطی قبل و بعد از تاریخ مذکور سیاره تیر قابل رصد نیست.
انتهای پیام /