یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار
سیاستخارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه طبق نقشهها و اسناد موثق تاریخی و بینالمللی این دو جزیره کوچک اما حیاتی یعنی «آریانا» و «زرکوه» متعلق به ایران است، اظهار داشت: در تعاملات و بده بستانهایی که رژیم سابق با انگلیس داشت و تحولاتی که منجر به اتحاد شیخنشینهای هفتگانه و شکلگیری امارات متحده عربی شد، دو جزیره زرکوه که حدود ۸ کیلومتر مربع و جزیره آریانا با حدود ۱۲ کیلومتر مربع که در آن زمان یعنی سال۱۳۵۱ ظاهرا ارزش اقتصادی، نظامی، توریستی و جمعیتی نداشت، مورد غفلت مقامات رژیم پهلوی قرار گرفت.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: شیخنشین شارجه به دلیل نزدیکی به این دو جزیره ابتدا بهصورت موقت بهعنوان مکانی برای پهلوگیری قایقهای ماهیگیری و کمپ استراحت غواصان استفاده میکرد، اما به مرور کشفیاتی در جزایر صورت گرفت، در زرکوه نفت کشف شد و به اهمیت توریستی جزیره اریانا افزوده شد.
وی تصریح کرد: امارات با خرج هزینههای هنگفت حتی نام دو جزیره، خصوصأ اریانا را تغییر داد و با دلایل واهی از جمله نزدیکی جغرافیایی و کوچک بودن دو جزیره خود را مالک جزایر میداند.
این منبع آگاه ادامه داد: این دو جزیره بر خلاف تصوری که بعضی کارشناسان دارند، در دریای سرزمینی امارات واقع نشده است، چرا که هر کشور تا فاصله ۲۴ مایل( تقریبا ۴۴ کیلومتر) از ساحل خود به طرف دریا حق مالکیت دارد که اصطلاحأ به آن آبهای داخلی و دریای سرزمینی میگویند، در حالی که فاصله دو جزیره زرکوه و آریانا ( که اماراتیها به آن صیر ابو نعیم میگویند) بیش از ۶۰ کیلومتر است.
کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: به نظر میرسد سه مساله موجب زیادهخواهی امارات شده است، اول کوچک بودن بیش از حد دو جزیره است، بهعنوان مثال منطقه ۱۲ شهرداری تهران را در نظر بگیرید، مجموعه مساحت این دو جزیره تقریبا ۵ برابر کوچکتر از مساحت منطقه ۱۲ تهران ( یکی از کوچکترین مناطق۲۲ گانه تهران) است و مساله دوم عدم تمایل ایران به ورود به مشاجرات مرزی است و سوم اینکه گمان میشد این دو جزیره، متروکه و بلااستفاده هستند.
وی گفت: بهنظرم وزارت امور خارجه باید قبل از اینکه امارات با نفوذ خود در مجامع بینالمللی سلطه خود بر جزایر را تثبیت کند، فورأ کمیته یا گروهی را مامور ارائه گزارش و متعاقبأ تشکیل پرونده در مراکز بینالمللی ذی صلاح کند. از طرفی تا زمانی که طرفین به نتیجه نرسیدهاند، نباید اجازه حضور و ساخت و ساز بیشتر توسط طرف اماراتی در این دو جزیره داده شود.
وی خاطرنشان کرد: این دو جزیره اگر چه بسیار کوچک هستند و به امارات نزدیکترند اما اولأ جزایر کوچکتر از این دو نیز در خلیج فارس وجود دارند در ثانی نزدیکی و دوری از خاک یک کشور موجب تملک یا عدم تملک نمیشود کما اینکه دو جزیره «سقطری» و «کیلمیا» در مجاورت سومالی قرار دارند و با وجود اینکه بیش از ۲۰۰ کیلومتر با یمن فاصله دارند متعلق به این کشور است و سومالی حقی برای حضور و تصاحب جزایر را ندارد.
انتهای پیام/
جنایتکار خائن وطن فروش مفسد اخلاقی و اقتصادی رو به سینه میزنن و فهم و شعور ندارن که در زمان امام خمینی عراق به ایران حمله کرد و کل دنیا با صدام بودن 8 سال جوونهای دسته گل مردم به فرمان امام خمینی یک وجب از خاک ایران رو ندادن به بیگانه
باید تو کتابهای درسی مخصوصا در تلویزیون اون هم بخش اخبار یه بخشی باشه که درباره این مسائل یکسره آگاهی بده
اینجا یه اتفاق ساده بی اهمیت میفته بی بی سی و من و تو یکسره درباره اش برنامه میذارن
چرا این موضوع را به فراموشی می سپارید.چرا اذهان عمومی را بی اطلاع می گذاریم
یک وجب از خاک ایران نباید در اشغال بیگانگان باشد
از طریق مراجع بین المللی احقاق حق شود در صورت عدم پاسخ مناسب ، خاک خود را با قدرت پس بگیریم … اماراتی ها ترسو هستند یکم باهاشون مقتدرانه برخورد بشه خودشون از خاک ما خارج میشن …اماراتی که سابقش به ۵۰ سال نمیرسه در برابر ایران چندهزار ساله شاخ شده !
این دو جزیره دارای موقعیت استراتژیک نظامی و توریستی و انرژی است … بیدار شویم با سکوتمان فقط بیگانگان اشغالگر از جنوب تا شمال مدعی شده اند !
حال آن که هیچ معاهده ی ننگینی هم برای تسلیم این قسمت از خاکمان نبسته ایم
دارد،قراراستمالاماراتشود،بهنظرمنبایدهمهیمسولانکشوری
ازجمله سردار سلامی،دستوربدهددرانجاپایگاهنظامیاحداثو
عربها اماراتی را برای همیشه از آن جا اخراج کند.
باتشکر.