رئیس جهاد کشاورزی استان قم گفت: در سال جاری 29 هزار تن گندم از مزارع قم برداشت می شود که با برداشت 8 هزار و 800 کیلوگرم گندم در هر هکتار رکورد جدیدی در قم به ثبت رسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محمد رضا طلایی با اشاره به آغاز برداشت گندم از یک هفته قبل در قم افزود: آغاز فصل برداشت گندم از یک هفته قبل در مزارعت قم آغاز شده و پیش بینی می شود امسال 29 هزار تن گندم از مزارع قم برداشت شود.

وی تصریح کرد:با آغار فصل برداشت گندم از 6 هزار و 925 هکتار مزرعه در استان قم پیش بینی می شود با توجه به کاهش سطح کشت در محصولات زراعی در همین گندم حداقل 30 درصد افزایش تولید داشته باشیم.

طلایی بیان کرد:مهم ترین رویکرد ما کاهش مصرف آب است که با مقایسه ارقام مختلف گندم در شرایط اقلیمی استان قم می توان در اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آب موفق باشیم.

وی اظهار داشت:امید است امسال خرید تضمینی به 24 هزار تن برسد که در این زمینه در سال 95 به میزان 18 هزار و 700 تن بود و پیش بینی می شود رشد چشمگیری داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم خاطرنشان کرد:برداشت گندم از مزارع قم تا 20 تیرماه ادامه دارد و از روستاهای 5 بخش استان گندم برداشت می شود.

وی در مورد برنامه های پیش رو در حمایت از تولید کنندگان گفت: با توجه به اهمیت مدیریت منابع در کشاورزی از جمله برنامه های مهم دولت دوازدهم توسعه شبکه های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی می باشد.

طلایی یادآور شد:تغییر الگوی کشت و حمایت از کشاورزان در تجهیز زیرساختهای لازم در آبیاری نوین و توجه به کشت های کم مصرف و گیاهان دارویی و نوسازی سیستم های آبیاری فرسوده و تجهیز مزارع از جمله اقدامات در جهت رفع مشکلات کشاورزی در استان قم است.

وی عنوان کرد:همه برنامه ها و سیاست های کلان در راستای تامین امنیت غذایی است می توان با بهره وری و کاهش هزینه های تولید و تغییر روش های کشت و اصلاح آن گام های خوبی را در افزایش تولید برداشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد:جذب سرمایه گذار به سمت فعالیت های کشاورزی با روش های نوین و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد بستر جهت کاشت گیاهان دارویی می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید و اشتغال در قم موثر باشد.

وی تصریح کرد:قم در صادرات نیز جایگاه خوبی دارد و می توان با برنامه ریزی های راهبردی و تشویق کشاورزان به سمت و سوی نوآوری در کشت و مدیریت منابع آب در صادرات نیز موفقیت های خوبی را به دست آورد.

طلایی اظهار داشت:خوشبختانه در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی نیز اقداماتی در مسیر بهره وری و بهینه سازی مصرف صورت گرفته است و در حدود 95 درصد از پروژه های اقتصاد مقاومتی در قم در سال گذشته تحقق یافت.

وی خاطرنشان کرد:در دولت تدبير و اميد در جهت ارتقای سطح كمی و كيفی مزارع كشاورزی استان قم، 7.6 كيلومتر پوشش نهر و 157 كيلومتر لوله گذاری صورت گرفت و با انجام اين اقدام ها از هدر رفت آب تا حد قابل توجهی جلوگيری به عمل آمد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد:در حال حاضر ميزان ارزش افزوده بخش كشاورزی در استان قم 9 هزار و 406 ميليارد می باشد که معادل 9 درصد ارزش افزوده كل بنگاه های اقتصادی استان است.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار