به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ ابراهیم نعیمی افزود: حدود ۹۰۰ کاربر در این سامانه فعال بوده و بالغ بر ۶ میلیون خدمت ثبت شده است.
وی ایجاد پرونده الکترونیک، ارائه هوشمند خدمات سلامت، کمک به اجرای طرح های ملی درحوزه سلامت، مدیریت زمان، تجمیع منابع اطلاعاتی نظام سلامت را از نتایج راه اندازی سامانه سیب عنوان کرد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه در گذشته سیستم اداری بصورت کاغذی حجم وسیعی از زمان، انرژی و کاغذ را به خود اختصاص می داد، افزود: این حجم از زمان و انرژی می توانست صرف بهبود کیفی کار شود که خوشبختانه امروز مهمترین اجزای پرونده الکترونیک سلامت می تواند به ثبت سوابق بیماری، اطلاعات هویتی و دموگرافیک، سوابق بیما یهای ژنتیکی و خانوادگی، فهرست ویزیت ها و دارو ها مصرفی، فهرست مراقبتهای پزشکی و سابقه اطلاعاتی حیاتی را در کمترین زمان ممکن ثبت و ضبط کند.
وی با بیان اینکه بروز رسانی آمار ارقامی سامانه سیب و پرونده های الکترونیک نیازمند زیر ساخت های مخابراتی است، خاطر نشان کرد: ثبت مشخصات، رسم نمودار و رصد مراقبت های صورت گرفته بر روی هر فرد نیازمند زیرساخت های مخابراتی خصوصا اینترنت جهت بروز رسانی سیستم است.
نعیمی با اشاره به عملکرد حوزه بهداشت در طرح تحول نظام سلامت، تصریح کرد: افزایش سرانه روستائیان، بهبود وضعیت پزشکان، نیروی انسانی و تیم سلامت در مراکز بهداشت، راه اندازی۱۳ پایگاه سلامت درحاشیه شهرها، افزایش ماندگاری پزشکان در مناطق روستایی، به کارگیری کارشناسان تغذیه در بخش های روانشناسی و بهداشت روان، بیماریابی در جمعیت شهری و بکارگیری پزشکان در مرکز خدمات جامع سلامت که در ۱۲ مرکز این پایگاه مستقرند، از جمله عملکردهای حوزه بهداشت در طرح تحول سلامت است.
وی در خصوص عملکرد حوزه بهداشت در سطح استان نیز گفت: همکاران ما در حوزه بهداشت در ۳۵۱ خانه بهداشت، ۴۵ مرکز روستایی در قالب۱۸ مرکز شهری و روستایی، ۷مرکز شهری و ۵۲ پایگاه بهداشتی در حال ارائه خدمت هستند.
۱۳ پایگاه سلامت در استان راه اندازی شد
نعیمی با اشاره به راه اندازی پایگاه های سلامت حاشیه نشینان شهر اظهار کرد: حدود ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت حاشیه نشین که در چهارچوب نظام سلامت تعریفف نشده اند با ثبت کدملی، سرشماری و با راه اندازی ۱۳ پایگاه سلامت در حاشیه شهرهای یاسوج، گچساران و به این افراد در حوزه بهداشت و درمان خدمات مراقبت سلامت ارائه شد.
وی افزود: اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان در حوزه پایگاه های سلامت حاشیه شهرهای گچساران و یاسوج که از حوزه های آسیب پذیر استان نیز هستند، هزینه شده است.
نعیمی به دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت در استان اشاره کرد و با بیان اینکه اینها بخشی از عملکردهای دولت است، اضافه کرد: برای نخستین بار خدمات بهداشت دهان و دندان در سطح وسیعی حدود ۱۰۰ درصد از دانش آموزان و ۷۰ درصد از گروه هدف زنان شیرده و کودکان را در استان پوشش داده است.
وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت یکی از شاخصه های توسعه است گفت: این طرح یکی از نیاز های مردم بود که با هماهنگی های بین بخشی در راستای عدالت،، برابری و مشارکت و همچنین در بحث پوشش دادن دسترسی جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی این اتفاق رخ داد و ساختارهایی تعریف و بودجه آن منظور شد.
نعیمی در خصوص اهمیت سلامت ابراز داشت: به مقوله سلامت هم در اساس نامه حقوق بشر هم در سازمان بهداشت و هم در قانون اساسی به عنوان حق مردم اشاره شده است، که هر دولتی موظف است در راستای سیاست های جهانی و اجرای قانون اساسی کشور خدمات لازم را ارائه کند.
وی در پایان تاکید کرد: خروجی اصلی این کار رضایت مردم است که امیدواریم بتوانیم حق مطلب را به طور کامل ادا کنیم.
انتهای پیام/غ