محسن حاجی زینالعابدین عضو هیأت مدیره انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: سیطره کتابهای الکترونیک بر کتابهای چاپی و بی رونقی کتابخانهها از موضوعاتی است که باید اختلال به وجود آمده را با تشویق و فرهنگ سازی برطرف کنیم.
وی مطرح کرد: متأسفانه در برخورد با بسیاری از مسائل جهانی به خصوص در استفاده از تکنولوژیهای جدید شتابزده عمل میکنیم و این موضوع برآیند خوبی در برخی عرصه ها نخواهد داشت.
حاجی زینالعابدین افزود: در مورد کتابخوانی هم همین موضوع صادق است و بدون اینکه توجه کنیم مطالعه، کتاب و استفاده از آنها برای چه منظوری به کار میرود، صرفا برای اینکه فکر میکنیم دنیا در حال جایگزین کردن منابع دیجیتالی و الکترونیک با منابع چاپ است، دست رد بر سینه کتابخانهها میزنیم و تصور میکنیم که با اینترنت میتوان به آگاهی و دانش دست یافت.
وی گفت: در یک دوره استفاده از کتابهای الکترونیکی و کتابخانههای دیجیتالی رشدی فزآینده داشت اما امروز دوره بازگشت را شاهد هستیم و استفاده از کتابهای چاپی حتی برای مسائل غیر آکادمیک و علمی در دنیا رونق بیشتری پیدا کرده است که کشور ما هم باید در این خصوص فرهنگ سازی لازم را داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: امروزه کتابخانههای کشورهای پیشرفته رونق بسیاری دارند و همچنان محل مراجعه اقشار مختلف مردم هستند، با وجود دسترسی آسان و سریعتر مردم به منابع دیجیتال صرفا به دنبال استفاده از این گونه منابع نیستند و در این راستا کشور ما و دانشگاه های ما نیز باید همگام کتاب خواندن را با در دسترس داشتن منابع علمی به کار گیرند که مصداق این مهم در کتابخانه دانشگاه شهید بهشتی مشهود است.
وی یادآور شد: واقعیت این است که ما بدون مطالعه و بدون آگاهی نمیتوانیم ادعا کنیم کشور ما توسعه یافته است و تنها با توجه به کتابخانه، کتابفروشی، تولید و چاپ منابع اطلاعاتی درست، اعتقاد داشتن به آنها و استفاده صحیح از آنها است که میتوانیم این توسعه را در کشور شاهد باشیم.
انتهای پیام/