به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، معاون مرکز پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه با اشاره به علل ایجاد این پدیده گفت: شکوفایی جلبکی و باکتریهای شور پسند و نیز پیدایش دوباره آرتمیا به میزان کم در این دریاچه از عوامل قرمز شدن آب دریاچه است.
دکتر آق افزود: در شرایط عادی رنگ جلبک «دونالینا سالینا» در دریاچه ارومیه سبز رنگ است که با افزایش غلظت نمک و در شرایط غیر طبیعی این جلبک برای حفظ بقای خود اقدام به ترشح رنگیزه قرمز رنگ میکند.
وی گفت: تا ورود دوباره آب به دریاچه و مساعد شدن نسبی حال دریاچه این نگین فیروزهای همچنان سرخ رنگ خواهد بود.
آق با اشاره به افزایش ۷، ۴ سانتی متری سطح تراز دریاچه ارومیه نسبت به سال ۹، ۳ اضافه کرد: در حال حاضر افزایش دمای هوا و تبخیر آب و کاهش آبهای ورودی دریاچه، باعث کاهش ۱۸ سانتی متری سطح تراز دریاچه ارومیه شده است.
تراز دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۰ متر و ۷، ۸ سانتی متر است.
انتهای پیام/ف