مدیرعامل بازرگانی دولتی گفت:تا صبح امروز 5میلیون و 158هزارتن خرید تضمینی گندم انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5درصد کاهش داشته است.

خرید تضمینی گندم کاهش یافته استبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،یزدان سیف مدیر عامل بازرگانی دولتی در نشست خبری که صبح امروز برگزارشد،با اشاره به آخرین میزان خرید تضمینی گندم اظهار داشت:تا صبح امروز 5میلیون و 158هزارتن خرید تضمینی گندم انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5درصد کاهش داشته است.

به گفته وی کاهش بارندگی مهر تا بهمن ماه دلیل اصلی کاهش میزان برداشت گندم دیم در سال جاری است.

که درنهایت پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت با کاهش 500هزارتنی به 10میلیون و 500هزارتن خواهد رسید.

سیف ادامه داد: اگرچه میزان خرید نسبت به سال گذشته با کاهش 500هزار تنی همراه است، اما کیفیت گندم به لحاظ پروتئین و گلوتن افزایش چشم گیری دارد که این امر ناشی از عملیات به زراعی و تلاش کشاورزان و آموزش بهره برداران است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه ارتقا کیفیت امری مهم در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود، افزود: بر این اساس امکان رقابت پذیری با سایر نهادها در بازارهای هدف افزایش می یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به استان های شاخص درتولید گندم اظهارداشت: استان خوزستان با یک میلیون و 350هزار تن، گلستان با یک میلیون و 64 هزار تن، فارس با 733هزار تن، خراسان رضوی با 291 هزار تن و اردبیل با 283هزار تن رتبه نخست میزان خرید را تا کنون به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه دانه های روغنی یکی از تجهیزات پروژه اقتصاد مقاومتی به شمار می رود گفت: امروز در شرایطی هستیم که میزان تولید کلزا به 140 هزار تن رسیده که با کسر افت 134 هزار تن از کشاورزی تحویل گرفته شده است و این در حالی است که میزان تولید کلزا در سال گذشته 66هزار و 500 تن بوده است.

سیف در ادامه افزود: پیش بینی می شود که تا پایان تحویل خرید، میزان کلزا به 200هزار تن برسد.

80 درصد مطالبات کلزاکاران پرداخت شد

 معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت مطالبات کشاورزان بیان کرد: با توجه به محدودیت های منابع مالی، افزایش تولید را به واردات ترجیح داده ایم به طوری که درآمد کشاورزان به ازای هر هکتار از400 هزار تومان گذشته به حدود 3 میلیون تومان افزایش یافته و همواره انتظار می رود دولت در شرایطی قرارگیرد که تمامی مطالبات کشاورزان را درا اسرع وقت پرداخت نماید.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به آنکه میزان ارزش ریالی خرید تضمینی گندم تا کنون به 6 هزار و 600 میلیارد تومان رسیده است افزود: بر این اساس تمامی کشاورزانی که تا 27 خرداد ماه گندم خود را تحویل داده اند حداقل 50 درصد مطالبات خود را دریافت کرده اندو انتظار میرود که ظرف دو الی سه هفته آتی گندم کاران به محض تحویل محصول حداقل 50 درصد مطالبات خود را همان روز یا حداکثر 48ساعت آینده بگیرند و مابقی آن با تاخیر زمانی بلافاصله پس از تأمین منابع مالی در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.

به گفته وی خسارت تأخیر مطالبات کشاورزان مطابق با نرخ تورم پرداخت خواهد شد تا آنها متحمل ضرر و زیان مالی نشوند.

سیف با اشاره به آخرین وضیت مطالبات کلزا کاران عنوان کرد: تا به امروز 80 درصد مطالبات کلزا کاران پرداخت شده این امر جای خرسندی است.

عرضه گندم در بورس کالا با استراتژی جدیدی از مهر ماه 96 کلید می خورد

سیف درپاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر آنکه کشاورزان علی رغم شفافیت قیمت در بورس کالا، اما نسبت به خرید تضمینی محصول از سوی دولت راغب ترهستند افزود: با بررسی آسیب شناسی و مشکلات عرضه محصول در بورس کالا درنظر داریم که ازمهر ماه 96 استراتژی جدیدی برای عرضه محصولات به ویژه گندم و جایگزینی طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی آغاز نماییم که از این حیث کشاورزان هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.

وی در ادامه یادآور شد: بنابر مصوبه دولت از خرداد ماه گندم های تولیدی استان های خراسان شمالی و مرکزی، سمنان زنجان و اردبیل به صورت پایلوت در بورس کالا عرضه خواهد شد و این در حالی است که برای عرضه محصولات در بورس کالا و جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی باید مکانیزم های جدیدی طراحی شود.

عملکرد موفق بازرگانی دولتی در حوزه تنظیم بازار

 معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وظایف شرکت در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی اظهار داشت: با توجه به اجرای طرح ها در ماه رمضان قیمت برخی کالاها نظیر برنج تنها افزایش جزئی داشته که با واردات 300هزار تن برنج در قالب طرح تنظیم بازار قیمت ها به یک ثباتی رسیدند.

این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: از ابتدای سال 57 هم زمان با پیروزی انقلاب شورای خرید به منظور فعالیت در حوزه خرید های خارجی متشکل ازوزارتخانه های متولی تشکیل شد که به واسطه تغییر قانون مناقصات بازرگانی دولتی مسئول خریدهای خارجی شد تا در فضای رقابتی شفاف سازی قیمت کالاها کاهش هزینه های مبادله ای بپردازد.

وی در خصوص طرح های عمرانی اینکه از سوی شرکت بازرگانی در حال برگزاری است اظهار داشت: برنامه شرکت تا پایان سال مبنی بر اتمام ظرفیت 350 تن سیلو است که بر این اساس از پایان ماه افتتاح سیلوها انجام می شود که این امر تاثیر بسزایی در کیفیت محصول و لجستیک دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سیاست های اصل 44 قانون اساسی گفت: به دنبال افزایش بهره وری در زنجیره ها هستیم که بدین ترتیب امروزه در شرایطی قرارگرفته ایم که طی چندماه آتی 14 شرکت غله منطقه های به منظور تکمیل زنجیره عرضه واگذار خواهند شد.

وی در ادامه افزود: تمام تلاش بازرگانی دولتی بر آن است که سیاست های اصل 44 به خوبی محقق شود.

صادرات آرد و مشتقات 60 درصد افزایش یافت

 سیف با بیان اینکه خودکفایی گندم ارمغان بزرگی است که کاهش وابستگی در حوزه غذا را به همراه داشته است تصریح کرد: طی سالهای 91 و 92 گندم با نرخ های 340 الی 370 دلار وارد کشور شد که امروزه با رسیدن به خودکفایی و افزایش کیفیت محصول دلیلی مبنی بر واردات وجود ندارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از افزایش 60 درصدی صادرات مشتقات و آرد در سه ماه نخست سال خبر داد و گفت: امسال پیش بینی می شود که یک میلیون تن گندم آرد و سایر مشتقات به بازارهای هدف صادر شود؛ ضمن آنکه افزایش 60درصدی صادرات در سه ماه نخست سال ناشی از عملکرد تولید و تامین گندم درحوزه بازرگانی دولتی است.

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار