رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران می‌تواند الگوی موفقی در زمینه احیای تالاب‌ها از جمله دریاچه ارومیه به شمار رود.

ایران در احیای تالاب‌ها موفق عمل کرده استبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی مقابله با گردوغبار، چالش‌ها و راه حل‌های علمی که صبح امروز در سالن اجلاس سران با حضور رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و ۱۴ وزیر خارجه و نمایندگی بیش از ۳۰ کشور برگزار می‌شود، گفت: این اجلاس بر اساس چهار قطعنامه سازمان ملل متحد شکل گرفته است. دستگاه‌های مختلف داخلی ما همچون وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت خارجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این کنفرانس همکاری دارند و همچنین کشورهای مختلف در این زمینه با ما همکاری کردند.

ابتکار افزود: به دلیل اهمیت روزافزون طوفان‌های گردوغبار و تأثیر بین‌المللی آن و اینکه متأسفانه هر روز با تشدید وقوع رخدادهای گردوغبار و شدت آن روبرو هستیم این موضوع اکنون بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: شاید ایران به این دلیل به عنوان میزبان برگزاری این کنفرانس انتخاب شده است که هم در سال‌های اخیر مرتباً پیگیر این موضوع بوده و هم آسیب‌های زیادی در استان‌هایی مثل سیستان و بلوچستان و خوزستان در حوزه اجتماعی، بهداشتی دیده است.

رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: ایران در این زمینه گام‌های مؤثری هم برداشته و می‌تواند الگوی موفقی چه در زمینه کاشت نهال و چه در احیای تالاب‌ها از جمله دریاچه ارومیه به عنوان بارزترین آن باشد.

ابتکار گفت: هدف اصلی این اجلاس همکاری بین‌المللی و به کارگیری سازوکارهای فنی اقتصادی و حقوقی برای حل و فصل معضلات مرتبط با گردوغبار است و امیدواریم در این زمینه دستاوردهای خوبی داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور افزود: کارهای زیادی برای مقابله با طوفان‌های گردوغبار هم در جهان و هم در ایران انجام شده  و اینجا می‌توانیم تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اهمیت توسعه پایدار و بهره برداری از منابع بیان کرد: تغییر اقلیم رو به گسترش است از این رو باید با یکدیگر همکاری کنیم تا این معضل برطرف شود.

ابتکار گفت: همچنین باید بدانیم چالش‌هایی که با آن روبرو هستیم تشدید می‌شود و این مسئله نیازمند همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌هایی همچون توسعه فناوری، مدیریت پایدار منابع خواهد بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست تصریح کرد:وزرا و کارشناسان کشورهای مختلف در برنامه فردا ( 13تیرماه) از سایت‌های کشور ما در اهواز و کاشان بازدید می کنند، چرا که دراین سایت‌ها طرح های کنترل گرد وغبار اجرا شده است.

لزوم همگرایی بین المللی برای مقابله با پدیده گرد وغبار

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری همایش بین‌المللی مقابله با گرد وغبار ایجاد همگرایی و همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی است، تاکید کرد: برای مقابله با پدیده گرد و غبار به دنبال ایجاد ساز و کارهای فنی، علمی و حقوقی برای حل معضلات مربوط به آن هستیم. امیدواریم اجلاس مقابله با گرد وغبار در زمینه مسائل فنی و هم در حوزه مسائل راهبردی دستاوردهای خوبی داشته باشد و برای سازمان ملل دستور کاری برای پیگیری این موضوع ایجاد شود.

ابتکار تصریح کرد: آمادگی در مقابل مسائل بحرانی و استفاده پایدار از منابع طبیعی بسیار مهم است چرا که  دنیا در حال تغییر است و همه به اثرات سوء تغییر اقلیم آگاهی دارند، بنابراین لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حل معضلات زیست محیطی کره زمین به وجود آید. این کار در جهان شروع شده است اما عوامل مخربی در این مسیر وجود دارد.

لزوم تحقق همکاری دو جانبه ایران و عراق برای مقابله با گرد و غبار

وی با بیان اینکه استفاده پایدار از منابع آب و خاک باید ترویج پیدا کند، افزود:با این راهکار می توانیم از افرایش کانون‌های گرد وغبار جلوگیری کنیم، در همین راستا همکاری دو جانبه ایران با دولت عراق باید محقق شود.

ابتکار گفت: سازمان ملل و سازمان‌های توسعه‌ای جهانی باید چارچوب و مقدمات لازم برای ارتباطات مشترک بین کشورها را فراهم کنند تا مشکل گرد وغبار به عنوان مشکل قرن حل و فصل شود، امیدواریم در جریان همایش بین‌المللی مقابله با گردوغبار به این مهم دست پیدا کنیم.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار