به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزهای نزدیک به کنکور برای داوطلبان روزهایی حساس و پراهمیت محسوب میشود که مدیریت این روزهای پر تب و تاب کنکور با رعایت روشهای صحیح داوطلب را به نتیجه مطلوبی سوق میدهد.
یکی از مشکلات اساسی که این روزهای پایانی داوطلبان را با چالش مواجه کرده کنترل استرس خود و مدیریت زمان در جلسه کنکور است و این روزها که داوطلب در حال جمع بندی و زدن تستهای شبیه سازی شده کنکوری است عباراتی مانند «در جلسهی آزمون وقت کم میآورم»، «عجله کردم و همین باعث شد تعدادی تست را غلط بزنم»، «وقتی یک سؤال را جواب نمیدهم، دچار آشفتگی میشوم»، «نمیتوانم وقتم را در جلسه تنطیم کنم»، «روی یک سؤال، خیلی وقت میگذارم و نمیتوانم به تعدادی از سؤالهای دیگر پاسخ دهم.» به طور مکرر مشاهده میشود.
طبیعی است مدیریت نکردن این شرایط عواقب جدی برای داوطلب خواهد داشت و اینها مشکلاتی هستند که بیشتر دانشآموزان کنکوری با آن مواجه بودهاند و میتوان در همین واپسین روزها با اتخاذ روشهایی صحیح بر آن غلبه کرد.
دانشآموزان بسیاری هستند که با وجود داشتن اطلاعات علمی بسیار بالا، به دلیل عدم مدیریت زمان در جلسه آزمون، فرصت نمیکنند به همه سؤالها پاسخ دهند و به دنبال این مساله نمیتوانند به آنچه استحقاق دارند دست پیدا کرده و موجب دلسردی و بی انگیزشی آنها در ادامه مسیر تحصیل میشود.
محمد رضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی در این رابطه گفت: به خاطر داشته باشیم که کسب رتبههای برتر در کنکور، فقط با داشتن اطلاعات علمی میسر نیست و زیرکی و استفاده درست از وقت نیز نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی ادامه داد: نکتههایی در مورد مدیریت زمان در جلسه آزمون ارائه میشود که با رعایت آنها میتوان با افزایش بازدهی در جلسه آزمون، بیشتر سؤالهایی را که معلومات کافی برای آن وجود دارد، پاسخ داده شود و این امر با اجرای دقیق مهارتها محقق میشود.
مهارت کنکور دادن و رتبه برتر شدن به چندین عامل بستگی دارد و دانش تنها بخشی از این پازل چند تکه است در واقع سوالات کنکوری چندین مهارت را در داوطلب کنکوری ارزیابی میکنند و به همین دلیل نیز در طول دوران مطالعه زدن تستها با سبک و سیاق مختلف توصیه میشود.
پوردستمالچی با بیان اینکه برای مدیریت زمان در جلسه کنکور چهار مرحله باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: تست زماندار، مدیریت زمان در جلسه، نوشتن زمان شروع پاسخگویی به سؤالهای هر درس در همان ابتدا و از دست دادن روحیه شامل این موارد است وهدف ازتست زمان دار «قدرت تنظیم وقت» و «افزایش سرعت» است.
وی افزود: برای مدیریت زمان در جلسه تکنیک (دایره و ضربدر) ۲ مزیت دارد اول آنکه اصل رجعت بعد از تمرکز، خودفعالی ذهن را روی موضوعهای مختلف میرساند به عنوان مثال تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که نام شخص یا موضوعی را به یاد نمیآورید و فکر کردن هم نتیجهای نمیدهد، اما همینکه ذهن، به موضوع دیگری مشغول میشود، ناگهان نام آن را به خاطر میآورید. ذهن ما دارای خاصیت رهایش است؛ یعنی اگر از موضوعی رها شود، به آن مسلط میشود.
این مشاور تحصیلی تصریح کرد: به دلیل اینکه ابتدا به تستهای ساده پاسخ میدهید، روحیه بالا رفته و بهراحتی به سؤالهای سخت امکان پاسخگویی وجود دارد و باید توجه کنیم برای موفقیت نیازی به پاسخ دادن همهی تستها نیست؛ کافی است تستهایی را که میدانیم درست است، جواب دهیم.
وی به نوشتن زمان شروع پاسخگویی به سؤالهای هر درس در همان ابتدا اشاره کرده و گفت: درصد متعادل در همه درسها، عامل مؤثری در افزایش نمرهی تراز و رتبه است. بنابراین، هر درس را فقط در زمان مورد پیشبینی، پاسخ دهید و برای این موضوع و کنترل آن، با شروع آزمون، طبق جدول پیشبینی زمان پاسخگویی به سؤالها، زمان شروع هر درس را در ابتدای آن درس بنویسید.
پوردستمالچی با اشاره به عاملی برای از دست دادن روحیه اظهار کرد: بیشتر داوطلبان کنکور وقتی نمیتوانند به یک یا چند سؤال پاسخ دهند، دچار آشفتگی میشوند و روحیهی خود را از دست میدهند. علت این موضوع، ایدهآلگرایی و میل پاسخگویی به تمامی سؤالها است.
وی افزود: تعداد داوطلبانی که به ۱۰۰ درصد سؤالها پاسخ میدهند، بسیار کم بوده و تعداد آنها زیاد نیست. پس نگران این نباشید که ۱۰۰ درصد نزدید. ولی نگران این موضوع باشید که نتوانید تواناییهای خود را بروز دهید و مهم نیست که نتوانیم به همهی تستها پاسخ دهیم، مهم این است که بتوانیم همهی سؤالهایی را که میدانیم، پاسخ دهیم.
پوردستمالچی با اشاره به اینکه برای هر سوال چهار حالت وجود دارد، عنوان کرد: با یک نگاه به سؤال و گزینهها، جواب صحیح را تشخیص میدهیم. در مواردی بهطور کامل به سوال مسلط هستیم و آن را با یکبار حل کردن، پاسخ میدهیم.
همچنین در مواردی راهحل سؤال را نمیدانیم یا اینکه پس از وقت گذاشتن، متوجه میشویم که راهحل صحیح را ندانسته در کنار این سؤال، یک علامت خط تیره گذاشته و عبور میکنیم.
وی افزود: در شرایطی که حلکردن سؤال نیاز به زمان زیادی دارد و یا بین دو گزینه شک داریم؛ در کنار این سؤال علامت ضربدر میگذاریم و از آن عبور میکنیم و پس از اینکه سؤالهای یک درس را به طور کامل جواب دادیم، در صورت داشتن وقت اضافی، مینویسیم رجوع به قسمت قبل و ابتدا به سؤالهایی که در کنار آنها علامت ضربدر وجود دارد و سپس به سؤالهایی که کنار آنها علامت منفی وجود دارد، پاسخ میدهیم.
انتهای پیام/
آزمون تستی: روش یافتن استعدادهای بی استعداد ولی متبحر در امر قوانین تست زنی.
سهمیه معلولین و مناطق .و 1 و 2 و 3 (محروم).: رانت ناعادلانه و کج کردن ترازوی عدالت برای اهدافی که خود نتیجه اش زدن ریشه علم و دانش و شایستگی است.
کلاس کنکور: مافیا و سرطان بدخیم اقتصاد تعلیم و تربیت.
این روش قدیمی و ناکارامد صراحتا و قطعا ملاک مناسب "سنجش" میزان و بازده "آموزش" نیست و باید با روش مناسب جایگزین شود. هرچه سریعتر. هرچه سریعتر. هرچه سریعتر.
ممنونم آقای دستمالی.