به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، یحیی آذرمی، مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان اردبیل افزود: 11 واحد تولید عوامل بیولوژیکی (انسکتاریوم) فعال در استان اردبیل وجود دارد که توسط کارشناسان این مدیریت و واحد حفظ نباتات شهرستان های مربوطه، نظارت، هدایت و مدیریت میشوند.
وی از آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفات محصولات زراعی در این استان خبر داد و افزود: با هدف تعدیل مصرف و کاهش عوارض زیست محیطی آفت کش های شیمیایی در راستای تولید محصولات سالم عملیات مبارزه بیولوژیکی با استفاده از عوامل مفید بیولوژیکی از جمله زنبورهای تریکوگراما و براکون در 3 هزار هکتار از مزارع گوجه فرنگی و 200 هکتار از باغ های سیب استان آغاز شده است.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان اردبیل پیش بینی کرد با ادامه عملیات در مزارع پنبه، ذرت و سویا سطح کنترل بیولوژیکی استان از 18 هزار هکتار فراتر رود.
آذرمی اظهار کرد: علاوه بر رهاسازی این عوامل در مزارع، طرح مدیریت تلفیقی آفات با استفاده از روش ها و تجهیزات مبارزه بیولوژیکی شامل محلول پاشی با آفتکش بیولوژیک بی تی (BT) ، بکارگیری انواع تله و فرمون ها و کارت های زرد و آبی در محصولات زراعی و باغی برای کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی، تولید محصولات سالم، همچنین حفاظت محیط زیست از آلودگی های ناشی از آفت کش های شیمیایی در منابع آبی و خاکی استان در حال اجرا می باشد.
وی گفت: مبارزه شیمیایی با آفات نباتی در مزارع زراعی و باغی از دیرباز، به عنوان یک روش معمول برای کاهش خسارت های آفات و کسب محصول بیشتر حائز اهمیت بوده است.
آذرمی بیان کرد: مناطق عمده تحت پوشش کنترل بیولوژیکی استان اردبیل شهرستان های پارس آباد و بیله سوار می باشد و با توجه به اقلیم خاص و تنوع محصولات زراعی و باغی و به تبع آن بالا بودن جمعیت عوامل خسارت زا در این شهرستان ها سالانه بالاترین سطح مبارزه شیمیایی علیه آفات در این مناطق انجام می شود.
وی افزود: با اجرای این روش مبارزه در منطقه، سمپاشی هوایی با کنترل بیولوژیکی و مدیریت تلفیقی آفات جایگزین شده است.
انتهای پیام/ح
آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفات محصولات زراعی