رحیم یوسفی گفت: از این میزان حدود ۳۰ هزار تن به صورت سیب تابستانه برداشت و روانه بازار شد و ۱۳۰ هزار تن نیز به صورت سیب پاییزه برداشت شده که به تدریج در بازار مصرف عرضه میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه مشگینشهر به شهرستان سیب استان اردبیل مشهور است، افزود: این شهرستان ۱۴ هزار هکتار باغ میوه دارد که ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار آن به باغات سیب اختصاص دارد و ارقام مختلف سیب در باغات آن استحصال میشود.
او رقم تابستانه شکی، لبنانی قرمز و لبنانی زرد، فوجی، رد اسپار و گالا از جمله ارقام سیب کشت شده در این استان ذکر کرد و گفت: سیب قرمز شهرستان مشگینشهر شهرت ملی و فراملی دارد.
یوسفی مجموع باغات استان اردبیل را ۴۱ هزار هکتار و میزان تولید محصولات باغی را حدود ۳۶۰ تا ۳۸۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: باغات سیب با ۳۰ درصد سطح زیر کشت و تولید نزدیک نیمی از میوه تولید استان نیز مربوط به همین محصول است.
او شهرستانهای مشگینشهر، کوثر و خلخال را عمدهترین مناطق تولید محصول سیب در استان اردبیل اعلام کرد و گفت: سیب پاییزه برداشت شده در این استان علاوه بر تامین نیاز منطقه، به سایر مناطق کشور از جمله استان تهران، گیلان، مازندران، مشهد و اصفهان ارسال شده و به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه نیز صادر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: سیب تولید شده در استان اردبیل به علت غنای خاک و آب و هوای سرد و کوهستانی، از نظر عطر، رنگ و طعم مشتریان فراوانی دارد و امسال بازارپسندی این محصول بیشتر از سالهای قبل شده است.
یوسفی همچنین بیان کرد: بخشی از محصول تولید شده به عنوان تازهخوری روانه بازار مصرف شده و بخش دیگری نیز به عنوان میوه شب عید به سردخانهها منتقل شده است.
او اظهار کرد: با وجود اقلیم و خاک مستعد برای تولید سیب در استان اردبیل، نبود صنایع تبدیلی، کند بودن روند صادرات و پایین بودن قیمت سیب موجب شده است که محصول باغداران این استان در ایامی از سال با افت قیمت مواجه شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین میانگین تولید سالانه محصول سیب در این استان را ۳۰ تن سیب در هکتار اعلام کرد و افزود: بزرگترین مشکل تولید سیب در این استان نبود صنایع تبدیلی است که باعث شده تا فروش و نگهداری محصول با مشکل مواجه شود.