پیروز جابری کارگردان مستندهای تلویزیونی، در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره کار در عرصه مستند گفت: کار ساخت مستند، یک کاوش پرهیجان است. کارگردانی و فیلمبرداری در کار مستند بسیار سختتر است. یکی از دلایل این امر زمانبر بودن حرکت دوربین، نورپردازی و ... است؛ اما هرچه هست دنیایی تجربه در تهیه و تولید یک کار مستند به دست میآید.
وی ادامه داد: به نظر من، زمانی فیلم یک کارگردان بر روی دیگران تاثیرگذار خواهد بود که در درجه اول سازنده فیلم از اثرش تاثیر بپذیرد.
تصویربردار «میوه ممنوعه» تصریح کرد: در عرصه هنر کارگردانی آثار مذهبی و کودک با هم تفاوت زیادی دارد؛ اما آنچه که مسلم است کوتاهی عمر هنری ما بوده و من به عنوان سازنده اثر سعی کردم در این فرصت کوتاه ژانرهای متفاوتی را بسازم که هر کدام از آنها تخصص مربوط به خود را لازم داشت و این موارد باعث شد تا به ایده، تجربه و صبر من اضافه شود.
جابری درباره آخرین فعالیت هنری خود بیان کرد: آخرین فعالیت من ساخت مستند «شمیم باران» بود که در دو قسمت 45 دقیقهای از شبکه افق پخش شد.
وی ادامه داد: مستند «شمیم باران» روایتگر زندگینامه آیتالله مجتهدی تهرانی است و با هدف ارائه پیام اخلاقی خواندن نماز اول وقت و ساده زیستی ساخته شد.
این کارگردان درباره مستندسازی و تاثیرگذاری آن اظهار داشت: به نظرم یک فیلم مستند باعث میشود تا کارگردان در جریان مسائل روز جامعه خود قرارگرفته و یاد بگیرد چگونه میتوان تمام واقعیت را به تصویر کشید و مردم را به تماشای تلویزیون ترغیب کند.
کارگردان برنامه «طرح، رنگ، نقاشی» در پاسخ به اینکه ساخت یک برنامه مستند و فیلم مستند چه تفاوتی با هم دارند، گفت: برای ساخت یک فیلم تخیلات فیلنامه نویس و در مستند تلویزیونی جریان روز و واقعیتهای جامعه به تصویر کشیده میشود.
جابری در پایان در مورد جذابیت مستندسازی خاطرنشان کرد: ساخت مستند در ابتدا برایم سخت به نظر میرسید؛ اما رفته رفته جذابیت پیدا کرد و باعث شد تا به بهانه ساخت اثرم سختی زندگی مردم را از نزدیک لمس، به شهرهای مختلف سفر و به گونهای کاوشگری را تجربه کنم. اطلاعات جدیدی راجع به آداب و رسوم مردم، اقلیم و ... به دست آورم و سرگذشت آدمها را به تصویر بکشم.
انتهای پیام/