رئیس جامعه دامپزشکان گفت: تمامی کشتارگاه ها در کشور تحت نظارت سازمان دامپزشکی بوده و دارای پروانه بهره برداری هستند.

تمامی کشتارگاه ها تحت نظارت سازمان دامپزشکی و دارای پروانه بهره برداری هستندپیام محبی رئیس جامعه دامپزشکان ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: هرگونه خرید گوشت به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی برای مردم ممنوع و خطرآفرین است.

وی بیان کرد: به طور کلی می‌توان کشتارگاه‌ها را به 2گروه اصلی صنعتی و سنتی تقسیم کرد،  حدود 74 واحد صنعتی و 304 واحد سنتی در کشور فعالیت می‌کند که وظیفه کشتار و عرضه گوشت به بازار را بر عهده دارند.

محبی افزود: عمده کشتار‌ها در حوزه صنعتی هستندانجام می شوند و شرایط بهداشتی مطلوبی دارند، اکنون ظرفیت کشتار در 380 واحد موجود در کشور، روزانه حدود 11 هزار رأس برای دام سنگین و 80 هزار رأس برای دام سبک است، با این حال 48 کشتارگاه جدید نیز به زودی به جمع آنها اضافه می‌شود که در مجموع طی سال آینده 122 کشتارگاه خواهیم داشت.

رئیس جامعه دامپزشکان گفت: با این حساب، ظرفیت واحدهای کشور بعد از بهره‌برداری از واحدهای جدید به‌صورت روزانه به 14 هزار رأس دام سنگین و 110 هزار رأس دام سبک در واحدهای صنعتی خواهد رسید، بنابراین سالانه 27 میلیون رأس دام سبک و سه میلیون و 300 هزار رأس دام سنگین، ظرفیتی است که می‌توان در سال آینده برای مجموع کشتارگاه‌های کشور متصور شد. 

وی تصریح کرد: یکی از مکان‌هایی که این روزها بیشترین نقش را در بیماری تب کریمه کنگو دارد در کشتارگاه‌های غیرمجاز است.

محبی با بیان اینکه تمام کشتارگاه های تحت نظارت سازمان دامپزشکی دارای پروانه بهره برداری و  تحت نظارت این سازمان هستند، افزود: ما موظف به اجرای دستورالعمل‌ها هستیم، باید اقدامات بهداشتی را بدون برگزاری جلسه انجام دهیم و هر جا خلاف قانون عمل شد، برخورد شود.

وی تاکید کرد: کشتارگاه های سنتی با وضعیت غیر بهداشتی، سلامت مردم جامعه را به خطر می اندازند، نبود کشتارگاه مناسب و بهداشتی خلأ جدی در بهبود زنجیره سلامت غذایی مردم است.

رئیس جامعه دامپزشکان ایران یادآور شد: انتظار می رود با تشکیل کمیته امور ساماندهی کشتارگاه ها در استانداری های کشور و با تکیه بر این موضوع که کشتارگاه های صنعتی ما پاسخگوی نیاز کشور است، نسبت به تعطیلی کشتارگاه های سنتی که کمترین شرایط بهداشتی را دارند، اقدام شود. 

انتهای پیام/

ضرورت تشکیل کمیته امور ساماندهی کشتارگاه ها در کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.