مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: دولت یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال روستائیان در نظر گرفته است که این رقم به ریال تبدیل و صندوق توسعه ملی آن را در قالب تسهیلاتی با سود یک رقمی در اختیار بانک ها قرار خواهد داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،    نوراله زاده مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید در تیتر امشب درباره تسهیلات دولت برای اشتغال روستایی و عشایری گفت: با توجه به مطالعات دولت در شورای عالی اشتغال، یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم فرصت های کسب و کار و ایجاد فرصت های اشتغال برای جوانان است که باید در مناطق روستایی توجه ویزه شود.

یکی از موانع ایران در حوزه کسب و کار عدم دسترسی مناسب به منابع مالی در این حوزه است که سعی دولت بر این بود که دسترسی روستاییان را به منابع مالی ایجاد کند که این کار در سال 94 در شورای عالی اشتغال مطرح شد و به تصویب رسید. در سال 95 در قالب لاحه جداگانه در مجلس با دو فوریت ارائه شد و مجلس این کار را قبول کرد.



تسهیلات دولت برای اشتغال روستایی و عشایری


وی افزود: صندوق توسعه ملی نزد بانک ها افتتاح حساب می کند و اقساط پرداخت شده به صندوق توسعه ملی باز می گردد. بانک ها تعهد داده اند که بر اساس قانون هرکدام از بانک ها و صندوق کارآفرینی به نسبت منابع مالی که می توانند در روستاها اختصاص دهند صندوق توسعه ملی اختصاص می دهد که بعد از ارزیابی صندوق توسعه ملی این مبلغ را نزد بانک ها قرار خواهد داد.

وی افزود: اصل پول یک و نیم میلیارد دلار است که تبدیل به ریال می شود و صندوق توسعه ملی آن را در اختیار دو بانک و بانک کارآفرینی سپرده گذاری می کند و بر اساس مقدار مصوب آن بر اساس توان هربانک و بانک کارآفرینی تسهیلات به روستائیان پرداخت خواهد کرد.
سود تسهیلات حتما یک رقمی خواهد بود و صندوق توسعه ملی بر اساس قرض الحسنه این مبلغ را در اختیار بانک ها قرار خواهد داد.

وی گفت: در قانون برنامه ششم در منابع مالی برنامه، پیش بینی شده است که تسهیلات بانکی باید رشد سالانه هفت و دو دهم درصد داشته باشد یعنی از صد و بیست هزار میلیارد تومان در سال 95 عدد تسهیلات بانکی باید تا سال 96 به هزار و صد و چهل و سه هزار میلیارد تومان و همچنین تا سال 1400 به 257 هزار میلیارد تومان برسد.

وی گفت: برای بانک ها به غیر از بانک کارآفرینی چون منابع گران قیمتی دارند تصمیم گیری می شود چه مقدار وام پرداخت شود.

نوراله زاده در ادامه گفت: با توجه به اینکه ده درصد از سرمایه گذاری ها از طریق بانک ها برای اشتغال در روستاها انجام می شود با این احتساب حداکثر ده درصد نیز به توسعه اشتغال در حوزه کسب و کار کمک خواهد شد.

حاج دلیکانی نماینده مجلس شورای اسلامی دیگر مهمان برنامه گفت: عمده علت مهاجرت از روستا عدم درآمدزایی است. پس علت اصلی موضوع اشتغال و درآمد زایی است و طرح ضربتی اشتغال و طرح رونق تولید که پیش روی ما بود باید استفاده شود و معایب آن برطرف شود.


تسهیلات دولت برای اشتغال روستایی و عشایری


وی افزود: در اشتغال روستایی و عشایری باید جایگاه مبهم این طرح مشخص شود و پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم توسعه هر سال بین 950 تا یک میلیون شغل ایجاد شود.

وی ادامه داد: برداشت از صندوق سپرده توسعه یکی از روش های ایجاد اشتغال است و بحث نظارت ها هم روشی دیگر است که می تواند سالی 400 هزار شغل ایجاد کند اما باید در روستا ایده کسب و کار به روستائیان داده شود.

وی افزود: باید اجازه تولید کالایی به روستائیان باید داده شود که امکان صادرات و فروش آن نیز وجود داشته داشته باشد. وزیرعلوم هم اعلام کرده است: 25 درصد بیکاری ما مربوط به تحصیل کردگان ماست.

وی گفت: زیرساخت ها باید ایجاد شود. صدور مجوزها نیز باید سرعت گیرد چون در کشورما این صدور مجوزها خیلی کند است. نکته دیگر این است در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری باید از واردات کالای مشابه تولیدی در کشور جلوگیری شود از طرف دیگر به تولید کالا در داخل کشور اهمیت دهیم.

هادی قوامی نماینده مجلس شورای اسلامی دیگر مهمان برنامه گفت: طرح های مربوط به بنگاه های زودبازده موفق نبود اما ما در این طرح اخیر تنها به نقاط روستایی تسهیلات می دهیم و عملا مانند گذشته این تسهیلات عام نیست.


تسهیلات دولت برای اشتغال روستایی و عشایری


او با اشاره به اینکه مناطق محروم می توانند از تسهیلت بیشتری نسبت به مناطق کم محروم تر بهره مندشوند افزود: دولت روی درستی اجرای این طرح نظارت می کند، در گزارش های 6 ماهه هم نتیجه عملکرد به این طرح برای مجلس فرستاده می شود تا در صورت بروز هرگونه تخلفی، متخلفان به مراجع قضایی معرفی شوند.

او گفت: این تسهیلات 25 درصد روستائیان و 2 درصد از جمعیت عشایر را به خود اختصاص می دهد و قرار است در مدت زمانی 2 تا 3 ساله حدودا 300 هزار شغل در مناطق محروم و عشایری ایجاد کند.

نواله زاده در پایان به زیرساخت ها اشاره کرد و گفت: زیرساخت ها نکته مهمی است که در جلسات انجام شده برای روستاها و بر اساس توافق های انجام شده و هزینه زیرساخت ها در راستای کسب و کار داده می شود.

وی در ادامه درباره صادرات گل نیز گفت: در حوزه گل توافقی با شرکت هایی که در ایران فعال هستند انجام شده که تولید در ایران انجام شود و با این کار بازار 17 کشور را در دست می گیریم که به زنجیره جهانی متصل می شویم. در صنایع دستی نیز نشستی داشتیم و براساس طرح از قبل تعیین شده تسهیلات داده شد تا بتوانیم محصولات را در سراسر جهان عرضه کنیم.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار