آسوشیتدپرس نوشت تصویب طرح تحریم‌های جدید ضد ایران و روسیه در مجلس نمایندگان آمریکا با مشکلاتی مواجه شده است.

آسوشیتدپرس: طرح تحریم‌های ایران و روسیه در مجلس نمایندگان آمریکا با بن بست روبرو شده استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد بسته جدید تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه و ایران به گونه‌ای غیر قابل قبول اختیارات رئیس جمهور را محدود می‌کند. کاخ سفید در حالی این مسئله را بیان کرد که دموکرات‌ها می‌گویند دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در تلاش برای تضعیف این مجازات‌ها است.

این طرح حدود یک ماه قبل در واکشن به مداخله (ادعا شده) روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا و اقدامات مسکو در قبال اوکراین، در سنای آمریکا تصویب شد، اما در مجلس نمایندگان آمریکا با بن بست روبرو شده است. دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان هر کدام طرف دیگر را به مانع‌تراشی برسر راه تصویب این طرح در مجلس نمایندگان متهم می‌کنند.

«مارک شورت»، مشاور کاخ سفید در امور کنگره و قانونگذاری، در مصاحبه با خبرنگاران گفت دولت از تحریم‌های جدید علیه روسیه و ایران حمایت می‌کند، اما به نظر می‌رسد او با بخشی کلیدی در این طرح که دست کنگره را در زمینه تصمیم‌گیری در سیاست تحریم‌ها علیه روسیه بیشتر باز می‌گذارد، مخالف است.

بر اساس این طرح، اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قصد کاهش یا پایان دادن به تحریم‌ها علیه روسیه را داشته باشد می‌بایست کنگره آن را بررسی کند.

ترامپ پس از نشست طولانی روز جمعه خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، که در حاشیه نشست سران گروه بیست در هامبورگ آلمان انجام شد گفت خواستار همکاری سازنده با روسیه است.

مقاماتی از وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته با گروهی از اعضای مجلس نمایندگان نشست برگزار کردند تا نگرانی‌های خودشان را درمورد بند مربوط به «بررسی در کنگره» در این طرح اعلام کنند.

مقامات وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کردند این بند اختیارات اجرایی رئیس جمهور را زیر پا می‌گذارد. از سوی دیگر تضعیف این بند می‌تواند با مقاومت جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها روبرو شود.

باب کورکر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران گفت مقاومت کاخ سفید در برابر طرحی در ارتباط با سیاست خارجی امری غیرعادی نیست، اما بند مربوط به الزام «بررسی تحریم‌ها» در کنگره بخشی بسیار مهم از این طرح است.

وی افزود: «هر دولتی ترجیح می‌دهد سیاست خارجی خود را ۱۰۰ درصد بدون مداخله کنگره اجرا کند. اما هیچکدام از مقامات دولت ترامپ با من تماس نگرفته‌اند تا بگویند خواستار تصویب این طرح نیستند.»

ترامپ روز یکشنبه در پیامی توییتری اعلام کرد در نشست وی با پوتین درباره موضوع تحریم‌ها علیه روسیه گفتگو نشد. اما سارا هاکبی، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران گفت در این نشست درباره تحریم‌های مربوط به مداخله در انتخابات گفتگو شد.

اشلی اتین، سخنگوی نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا، گفت دموکرات‌ها چند هفته است درخواست می‌کنند رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، طرح مربوط به این تحریم‌ها را برای رای گیری به صحن ارائه کند اما نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

وی افزود وقتی پوتین و ترامپ خصوصی نشست برگزار می‌کنند، این سوال برای مردم آمریکا بوجود می‌آید که چرا جمهوری‌خواهان بیش از آنکه نگران حفظ دموکراسی در آمریکا باشند نگران منافع روسیه هستند.

نکته کلیدی و مهم برای دموکرات‌ها تغییر فنی پیشنهادی در این طرح است که سنا ماه گذشته مطرح کرد. دموکرات‌ها می‌گویند این تغییر باعث می‌شود اعضای عادی مجلس نمایندگان نتوانند تصمیم رئیس جمهور را برای لغو یا کاهش تحریم‌ها علیه روسیه به چالش بکشند.

در همین حال، اشلی استرونگ، سخنگوی پال رایان رئیس مجلس نمایندگان، می‌گوید دموکرات‌ها به گونه‌ای غیرضروری بر سر راه این طرح مانع‌تراشی می‌کنند.

سناتور "باب کورکر" - طراح اصلی تحریم‌های جدید علیه ایران و روسیه - نیز شب گذشته در مصاحبه با خبرنگاران گفت اگر مجلس نمایندگان قانون تحریم روسیه را تصویب نکند به خاطر وجود مشکل آیین‌نامه‌ای نیست؛ بلکه به این خاطر است که نمی‌خواهد تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع شود. وی در این مصاحبه، اعضای مجلس نمایندگان را به بهانه‌تراشی برای تصویب نکردن این قانون متهم کرد.

گفتنی است مجلس نمایندگان آمریکا مدعی است طبق قانون اساسی این کشور، مبداء لوایحی مانند لوایح تحریمی که می‌توانند منشا درآمد برای دولت باشند، باید مجلس نمایندگان باشد نه مجلس سنا.

از سوی دیگر، کاخ سفید نیز مدعی است قانون تحریم روسیه که ماه گذشته به طور یکجا با قانون تحریم ایران در مجلس سنا به رای گذاشته شد و با اکثریت قاطع آرا به تصویب رسید، اختیارات رئیس جمهور را محدود کرده است؛ به این معنا که او نمی‌تواند بسیاری از تحریم‌های قید شده را بنا بر مصالح ملی تعدیل یا تعلیق کند یا در سایر موارد نیز تعلیق تحریم‌ها باید با مجوز کنگره باشد.

انتهای پیام /

 

ای‌پی گزارش داد: بن بست در تصویب طرح تحریم‌های جدید علیه روسیه و ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۰ تير ۱۳۹۶
رابطه روسیه وآمریکا خوب نشه صلوات.چون چین هم طرفدار روسیه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۰ تير ۱۳۹۶
زنده باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۰ تير ۱۳۹۶
اگر ملاحظه ای هم هست بخاطر روسیه است نه ایران در مورد ایران همشون یک نظر دارند و ان دشمنی است بدبختی اینه که خود حرامهایشان باعث بانی همه اتفاقات جهان هستند
آخرین اخبار