به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛در وسط شهر یاسوج رودخانه ی خروشان بشار از شمال شهرستان بویراحمد و از کوههاى اردکان و ممسنى در استان فارس سرچشمه مىگیرد و پس از عبور از شمال شرقى منطقه و پس از ورود به رودخانه خرسان، در پوزهٔ شمالى دنا، از شمال مناطق بویر احمد سفلى و طیبى گذشته، با نام بارز به رود کارون مىپیوندد و به سوى خلیج فارس سرازیر مىشود.
به طور حتم مسیر عبور یک رود خروشان در وسط شهری کوهستانی و با طبیعتی دست نخورده و زیبا فرصتی مناسب برای توسعه گردشگری و استفاده از این ظرفیت برای جذب توریست، ایجاد درآمد و در نهایت رونق اقتصادی و اشتغال است.
اما رود بشار تافته جدا بافته از همه بوده به گونهای که به دلیل بی توجهی مسئولان استانی از گذشته تاکنون، زمینخواران و سوء استفاده کنندگان چشم طمع به این ثروت گرانبها و میراث آیندگان داشتهاند و نگاهشان به این سرمایه عظیم به مثابه " گوشت نذری " است و تمام تلاش خود را برای استفاده غیر قانونی از این ظرفیت حتی به قیمت نابودی کامل "بشار" بکار میگیرند.
بیش از 4 سال از واگذاری بخشی از رودخانه بشار به بخش خصوصی برای انجام کارهای مختلف از جمله مکانی برای ایجاد دریاچه با هدف قایق سواری در کنار پارک ساحلی یاسوج میگذرد ولی به دلیل بی توجهیها کار خاصی در این مدت صورت نگرفت بلکه با بی تدبیری در زمانی که باید شاهد درآمدزایی از این فرصت باشیم شاهد تلف شدن آبزیان این رودخانه هستیم.
درست زمانی که شاهد حضور میلیونی مردم در شهر یاسوج طی این فصل هستیم و باید از این فرصت نهایت بهره را ببریم بشار را زنده زنده خاک کردند.
محمد علی جاوید در این زمینه افزود: این طرح پس از واگذاری به پیمانکار قرار بود ظرف یک هفته به بهره برداری برسد، اما پیمانکار به تعهد خود عمل نکرده و مشکلاتی از جمله ازبین رفتن جلبک ها و آبزیان رودخانه شد.
شهردار یاسوج گفت: این رودخانه منطقه گردشگر پذیر حاشیه شهر یاسوج است و تاثیر بسزایی در جذب گردشگر دارد و آب زمین های پایین دست و آب طرح های ماهی را تامین میکند.
وی افزود: شهرداری و محیط زیست 20 روز برای حل این موضوع فرصت دارند.
جاوید یکی از مهمترین برنامههای شهرداری یاسوج را تدوین طرح جامع بشار عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه رودخانه بشار آرام نبوده و بلکه خروشان است آن را به رویه قبلی بر میگردانیم.
معاون منابع محیط زیست استان هم از وضعیت نامناسب زیست محیطی رودخانه بشار اظهار نگرانی کرد و گفت: شایسته نیست رودخانه بشار که از زیبایی های شهر یاسوج بشمار می رود اینگونه بوی تعفن دهد و بسیاری از آبزیان به دلیل سهل انگاری از بین بروند.
حسین پور افزود: به پیمانکار یک هفته فرصت دادیم و اگر تا پایان این فرصت این طرح تکمیل نشود، جریان آب را به مسیر اصلی بازمیگردانیم.
"بشار" یک سرمایه بزرگ و موهبتی الهی به فرزندان دیار کهگیلویه و بویراحمد در گذشته، حال و آینده بوده که انتظار میرود مسئولان و متولیان امر در حفظ و حراست از این سرمایه کم نظیر کوشا باشند زیرا در صورت ادامه این روند بی توجهی و بی خیالی، باید در مقابل فرزندان خود در آینده پاسخگو باشند.
گزارش /مرضیه سادات غلامی