به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه ابتکار عصر امروز در شورای اداری شهرکرد، با اشاره به ضرورت ایفای نقش همه دستگاهها در راستای حفظ محیط زیست اظهار داشت: توسعه هر منطقه مسئله مهمی است و باید برای آن طرح پایدار و همه جانبه داشت به گونهای که از تجربیات کشور و جهان نیز در آن استفاده شود.
وی به اهمیت سند آمایش سرزمین اشاره کرد و افزود: سند آمایش سرزمین باید در دستور کار توسعه قرار گیرد، متاسفانه هنوز در برخی موارد سلیقهای تصمیمگیری میشود و سند آمایش سرزمین مبنای توسعه قرار نگرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هر هکتار تالاب 200 برابر یک زمین کشاورزی ارزش اقتصادی دارد، تصریح کرد: از مجموع 200 تالاب کشور 14 مورد ارزشگذاری اقتصادی شده است.
ابتکار بیان کرد: دریاچه ارومیه که زنگ بیدارباش مسائل زیست محیطی را به صدا درآورد یکی از نمونههای توسعه ناپایدار است، به گونهای که در این منطقه بخش کشاورزی در چند دهه بدون توجه به منابع آب رشد کرد و در نهایت این توسعه منجر به خشک شدن دریاچه و چاههای منطقه شد ضمن اینکه همین توسعه کشاورزی نیز فقط در یک مقطع بود، باید توجه داشت که قدرت طبیعت از طرحهای توسعهای و عمرانی ما قویتر است از همینرو باید ملاحظات زیست محیطی را در طرحها و پروژهها بکار برد.
وی با اشاره به طرحها و پروژههای آبی استان، تصریح کرد: برخی پروژههای استان به ویژه در بحث تخصیص آب نیازمند بازنگری هستند چرا که بارندگی و آورد رودخانهها در استان تغییر کرده از همینرو این موضوع را پیگیری میکنیم تا تجربه تلخ دریاچه ارومیه مجددا تکرار نشود.
انتهای پیام/س