به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق روز دوشنبه با انتشار بیانیهای آزادی کامل موصل از اشغال تروریستهای داعش را اعلام کرد؛ داعش پس از حدود 3 سال مرکز خلافت خودخوانده در عراق را از دست داد و اکنون گمانهزنیهای گوناگونی درباره آینده این گروه تروریستی و مقصد احتمالی آن بعد از شکست در موصل مطرح شده است.
آزادی موصل از اشغال تروریستهای داعش از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا این آخرین موضع داعش محسوب میشود که این روزها خسارات و تلفات زیادی متحمل شده و بسیاری از مناطق تحت اشغال خود را از دست داده است.
گروه تروریستی داعش سال 2014 شهر موصل را به اشغال خود درآورد و «ابوبکر البغدادی» در مسجد النوری این شهر خلافت خودخوانده داعش را اعلام کرد.
برخی از منابع خبری در پی آزاد شدن موصل به بررسی آینده گروه تروریستی داعش بعد از فروپاشی در عراق و سوریه پرداخته و انتقال به مناطق کوهستانی دو کشور افغانستان و لیبی را از محتملترین گزینهها عنوان کردهاند.
از دیگر احتمالاتی که درباره آینده گروه تروریستی داعش بیان میشود این است که عناصر خارجی عضو این گروه به کشورهای اصلی خود بازگشته و این امر نگرانیهایی را برای برخی کشورها به خصوص در اروپا مبنی بر این مطلب ایجاد کرده که این عناصر به صورت فردی دست به حملات تروریستی در کشورهای خود بزنند.
پایگاه خبری «سی.ان.ان» در گزارشی به بررسی گزینههای احتمالی پیش روی گروه تروریستی داعش پرداخته و مینویسد: نگران کنندهترین احتمال درباره اینده داعش برای غرب این است که عناصر خارجی این گروه تروریستی بعد از فروپایش موصل عرصه را بر خود تنگ دیده و به کشور خود بازگردند و حملاتی به شیوه «گرگ تنها» در این کشورها انجام دهند.
سی.ان.ان در ادامه مینویسد: علاوه بر این ممکن است این عناصر تروریستی در کشورهای خود به جذب نیرو مبادرت ورزیده و شبکههای تروریستی زیرزمینی تشکیل دهند.
این پایگاه خبری در ادامه افزود: تنها تعداد انگشت شماری از عناصر تروریستی میتوانند با عبور از آبهای مدیترانه وارد اروپا شده و شهرهای آسیبپذیر را در معرض خطر حملات تروریستی قرار دهند و در حالی که مهاجرتها از مدیترانه شرقی کاهش یافته است ورودی این مهاجران به ایتالیا به خصوص از کشورهایی مانند لیبی در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است و این در حالی است که از زمان ایجاد خلافت خودخوانده داعش تاکنون مشخص نیست چه تعداد از عناصر خارجی این گروه تروریستی به اروپا بازگشتهاند.
پایگاه شبکه سی.ان.ان در ادامه ضمن اشاره به آسیبپذیر بودن ترکیه در برابر داعش بعد از فروپاشی این گروه تروریستی در موصل مینویسد: ترکیه نیز به دلیل همجواری با عراق و سوریه و موقعیت راهبردی این کشور برای داعش از نظر عقبنشینی، آسیبپذیر خواهد بود.
سی.ان ان در بخش دیگری از گزارش خود مینویسد: این مسئله که داعش یا هر آنچه که از این گروه تروریستی باقی بماند بستگی به تحولاتی دارد که خارج از کنترل این گروه تروریستی است؛ باقی ماندن داعش و یا از بین رفتن آن به این امر بستگی دارد که عراق بعد از پایان جنگ علیه داعش موقعیت را چگونه کنترل کند و علاوه بر این بسته به این مطلب است که توافقهای ایجاد شده در سوریه بسترهای لازم برای بقا داعش را از میان خواهند برد یا خیر.
با این وجود برخی دیگر از تحلیلگران نیز با استناد به تحولات میدانی در سوریه و به خصوص در عراق اعلام کردهاند که از بعد نظامی داعش متحمل شکستهای فراوانی شده و این امر میتواند به این معنی باشد که ممکن است در آینده داعش عملا منطقهای را تحت اشغال خود نداشته باشد اما این گروه از تحلیلگران این امر را پایان این گروه تروریستی نمیدانند.
منبع:میزان
انتهای پیام/