به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا، با «ریچارد هاس» رئیس این شورا درباره مسائل مختلف منطقه به گفتگو پرداخت.
ظریف در این مصاحبه با اشاره به شفاف بودن فعالیتهای هستهای ایران گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون براساس اختیاراتی که ایران به آن داده، بارها پایبندی ما به تعهدات برجامی خود را تایید کرده است.
وی در ادامه در واکنش به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی در حمایت از تغییر نظام ایران گفت: ایالات متحده از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره به دنبال تغییر نظام ایران بوده اما ایران بواسطه اتکا به مردم خود هیچگاه آسیب ندیده است. ایالات متحده یکبار در سال ۱۹۵۳ (کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) نظام حاکم در ایران را سرنگون کرد و اکنون باید از پیامدهای آن درس بگیرد. بیشتر بخوانید.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از مصاحبه با ریچاد هاس، در پاسخ به ادعای بیاساس وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه ایرانیها حق انتخاب ندارند و در ایران، رهبر این کشور رئیس جمهور را انتخاب میکند، گفت: مردم ایران حدود دو ماه پیش در انتخابات ریاست جمهوری، ده ساعت برای رأی دادن در صف ایستادند تا نظر خود را بیان کنند. آیا آنها ده ساعت در صف می ایستند تا رئیس جمهوری که از قبل انتخاب شده است را انتخاب کنند؟! حتما از نظر شما آنها شست و شوی مغزی شدهاند! در همین لسآنجلس، ایرانیها 5 ساعت در صف ایستادند. در ایران انتخابات وجود دارد و این چیزی است که اساسا در بقیه کشورهای منطقه ما وجود ندارد. بیشتر بخوانید.
ظریف درباره اظهارات محمد بن سلمان جانشین وقت وليعهد عربستان که گفته بود میخواهد جنگ را به داخل ایران بکشاند نیز گفت: این اظهارات یک تهدید بود. تهدیدی که آنها از مدتها پیش با حمایت از سازمانهای تروریستی مانند گروهک تروریستی منافقین و شرکت در تجمعات آنها به دنبال تحقق آن بودند. آنها در نهایت توانستند بعضی از تروریستها را به داخل پارلمان ما بفرستند؛ یعنی جایی که آنها ندارند و ما داریم و به همین خاطر از آن متنفرند. بیشتر بخوانید.
وی درباره احتمال وضع تحریمهای جدید علیه ایران خاطر نشان کرد: شخصا اعتقاد دارم که تحریم علیه ایران کارساز نیست و فقط باعث افزایش بدهی آمریکا میشود. وقتی ایالات متحده ما را تحریم کرد ۲۰۰ عدد سانتریفیوژ داشتیم اما هنگام مذاکرات هستهای این عدد به ۲۰۰۰۰ سانتریفیوژ رسیده بود. به عنوان فردی که در سال ۱۹۸۲ پایاننامه ارشد خود را درباره تحریم نوشتهاست به شما میگویم که تحریم جواب نمیدهد. بیشتر بخوانید.
ظریف همچنین درباره رویکرد ایران به استفاده از تسلیحات شیمیایی گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران برای استفاده از تسلیحات شیمیایی خط قرمز قائل نیست. با این حال، زمانیکه ما در جنگ قربانی تسلیحات شیمیایی شدیم، این برای هیچکس مهم نبود. حتی رئیس شورای امنیت سازمان ملل هم به اعتراض من که در آن زمان دیپلمات جوانی بودم توجهی نکرد.
وي تصريح کرد اينها سوال هايي هستند که به جاي تمرکز بر ابزارهاي دفاعي ايران، بايد پرسيده شوند. ما درگير جنگي هشت ساله بوديم. شهرهاي ما موشک باران شدند، برخي از اين موشک ها مواد شيميايي داشتند و هيچکس اهميتي نداد. من خود شاهد بودم زيرا در آن زمان نماينده ايران در سازمان ملل بودم. من افرادي را به نيويورک آوردم که هدف حملات شيميايي قرار گرفته بودند. آنها را به بيمارستان ها بردم تا بلکه وجدان برخي ها بيدار شود که ببينند چه تسليحاتي به کار برده مي شود، ولي کسي اهميت نداد. حال عده اي از ما مي خواهند ابزارهاي دفاعي خود را کنار بگذاريم. چرا بايد اين کار را انجام دهيم؟ آيا ما اين تسليحات را عليه کسي به کار گرفته ايم؟ يک مورد تاريخي بياوريد، خيلي ساده مي توانيم اين را بگوييم که اين تسليحات را هرگز عليه کسي به کار نبرده ايم و هرگز هم به کار مي بريم مگر براي دفاع از خودمان؛ ما همان پايگاهي را هدف قرار داديم که تروريست ها عمليات تروريستي را در ديرالزور طراحي کرده بودند. ما آنها را با موشک هاي دقيق هدف قرار داديم.
وي ادامه داد يکي از دلايل، محک زدن موشک هايمان بود. موشک هايي که کلاهک هاي غير متعارف دارند، نيازي به دقت ندارند زيرا کلاهکي اتمي روي موشک قرار مي دهيد که همه جا را مي تواند نابود کند. مي توانيد کلاهک شيميايي قرار دهيد، باز هم نيازي به دقت ندارد. ولي اگر بخواهيد کلاهکي متعارف قرار دهيد تا تاثيري داشته باشد، اين موشک بايد دقيق باشد و ما توانستيم موشک هاي دقيقي بسازيم تا غير نظاميان قرباني آسيب هاي ناخواسته آن نشوند. اين همان اتفاقي بود که در دير الزور اتفاق افتاد. اطلاعات ما نيز نشان داد که همه موشک ها به هدف هاي تعيين شده برخورد کرده اند. هيچ کس در ديرالزور مدعي نشد که حتي يک غيرنظامي بر اثر حمله موشکي به داعش کشته شده باشد.
از اين روست که ما نيازمند توسعه موشک هايمان هستيم. ما براي حفاظت از غير نظاميانمان به آنها نياز داريم تا صدام حسيني ديگر از گوشه و کنار که چند تايي در منطقه داريم، بار ديگر نخواهد در حالي که جامعه جهاني در سکوتي مرگبار فرو رفته است، به ما حمله کند.
مشروح صحبتهای ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا و پاسخ او به پرسشهای شرکتکنندگان را در اینجا بخوانید.
انتهای پیام /
رفتن اونور خوب حرف میزنن!!!
چی شده؟! اونوریا محرم ترن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ظریف سردار دیپلماسی
ظریف دوست داریم
ظریف تحریم کم داریم
ظریف ما همه منتظریم