مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول را به خود اختصاص داده است و حدود سه هزار نفر در امر تولید و فرآوری زرد آلو مشغول به کار است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ رحمانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند ضمن بیان این مطلب گفت: مرند با توجه به میکروکلیمای مناسب و استعدادهای منطقه و به لحاظ قرار گرفتن در دامنه رشته کوه میشاب دارای 95 هزار و 420 هکتار اراضی زراعی و باغی بوده که از این مقدار 12 هزار و 928 هکتار سطح زیر کشت باغات قرار دارد.

وی گفت: شهرستان مرند تعداد 16 نوع رقم سردرختی با تولید سالانه 169 هزار و 700 تن تولید محصولات باغی می‌باشد که از این مقدار 45 درصد به کشورهای آسیای میانه و ترکیه و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و مابقی در خود شهرستان و سایر شهرهای استان کشورمان مصرف می‌شود. وی ادامه داد: تعداد 35 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات تولیدی را فرآوری می‎کنند و اغلب باغات شهرستان زردآلو، سیب، گردو، بادام، پسته، آلو، گوجه سبز، گیلاس و آلبالو بوده که مقدار سه هزار و 720 هکتار باغات زردآلو بارده و 345 هکتار غیر بارده می‎باشد و مقدار تولید سالانه زردآلو حدود 44 هزار و 640 تن و متوسط عملکرد در واحد سطح 12 تن می‌باشد، تعداد 17 رقم زردآلو در شهرستان کاشته می‌شود که اغلب ارقام پیوندی شامل عسگر آباد، نصیری، اردوباد، قره تبرزه و انواع خودرو می‌باشد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند اظهار کرد: از میزان محصول تولیدی زرد آلو شهرستان 25 درصد به صورت تازه خوری مصرف شده و 75درصد نیز به صورت فرآوری شده صادر می‌شود. متاسفانه امسال به علت حوادث طبیعی اوایل بهار از جمله عوامل سرمازدگی بهاره و عدم تلقیح گل درختان زرد آلو پیش بینی می‌شود به میزان 60 الی 70در صد در نقاط مختلف شهرستان کاهش محصول داشته باشیم و حدود 15 هزار تن محصول از باغات زردآلو برداشت شود.

وی افزود: این شهرستان به عنوان بزرگترین قطب تولید خشکبار قیسی می‌باشد، هر سال در شهرستان مرند در حدود 44 هزار تن زردآلو برداشت می‌شود که بیش از نصف این مقدار برای فرآوری و تولید قیسی راهی کارگاه‌های تولید قیسی می‌شود در شهرستان مرند کشاورزان به تولید قیسی اهمیت زیادی می‌دهند و سالهاست از طریق آبا و اجداد خود نحوه تولید قیسی و برگه را به صورت سینه به سینه حفظ کرده‌اند و اکنون نیز با تکیه بر تجربه و امکانات سنتی در تولید قیسی حرف اول را در منطقه می‌زنند.

 

 

انتهای پیام/ش

 

شهرستان مرند به عنوان بزرگترین قطب تولید خشکبار قیسی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار