دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت از خنثی سازی یک حمله سایبری در حوزه بهداشتی-درمانی کشور خبر داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرحسین کولیوند در برنامه تیتر امشب چهارشنبه 28 تیر 96 گفت: چندی پیش حملاتی در عرصه سایبری به بخش بهداشتی ما شد، اما با توجه و استفاده از توصیه ها و هشدارهای قبلی سازمان پدافند غیر عامل این حمله کنترل و خنثی شد و خوشبختانه آسیبی ندیدم.

دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت افزود: در حوزه بهداشت و درمان کشور، زیرساخت های مختلفی وجود دارد که هر یک هدف حمله قرار گیرد و با آن مقابله نشود، می تواند خسارات فراوان و جبران نشدنی وارد کند.

بیو سایبر، تهدیدها و هشدارها


در ابتدای این برنامه غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با بیان برخی از انواع حملات سایبری در حوزه بهداشت و درمان به ذکر مصادیق پرداخت و گفت: به عنوان مثال دستگاه های رایانه ای بیمارستانی که علائم حیاتی بیمار از قبلی ضربان قلب یا فشار خون را نشان می دهند، می توانند دچار اخلال شده و اطلاعات غلط نمایش دهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه استفاده از فناوری سایبری در عرصه های متنوع حوزه بهداشت مفید است، به ذکر نمونه هایی از کاربرد نرم افزارهای این حوزه پرداخت و گفت: این فناوری در معاینه و تشخیص بیماری و صدور دستور پزشک از راه دور به روند کار سرعت می بخشد و با آرشیو اطلاعات و در دسترس قرار دادن اطلاعات قبلی امکان مقایسه بیماری و ویروس جدید با نمونه های قبلی را فراهم می کند و به پزشک در شناسایی سریع عامل بیماری کمک می کند.
جلالی افزود: ما همواره دنبال آن بودیم که از فناوری سایبر در حوزه سلامت بخوبی استفاده کنیم اما اگر تنها به فکر وارد کردن تجهیزات و فناوری از هر کشوری باشیم و بدون ملاحظه آن را بکار گیریم، این فناوری مفید می تواند تهدیدهایی به همراه داشته باشد، اما اگر از قبل مطالعه و بررسی داشته باشیم می توانیم نکات آسیب زا را شناسایی و رفع کنیم.
رئیس سازمان پدافندغیرعامل ادامه داد: به عنوان مثال همه سرورهای گوشی های هوشمند در خارج از کشور است و امکان سو استفاده از اطلاعات کاربران، حتی برای اعمال تروریستی وجود دارد.


جلالی در پاسخ به سوالی درباره موضوع "هارپ" گفت: تحقیقات حکایت از آن دارد که این موضوع از حد تئوری بالاتر نرفته است. اینکه برخی از قدرت های سایبری مانند امریکا بتوانند با تاباندن اشعه به لایه اوزون یا بخش های دیگر اتمسفر، تغییرات آب و هوایی و اقلیمی بوجود آورند، هنوز ثابت نشده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان افزود: خود امریکا صحراهای خشک و بی آب متعددی دارد و چنانچه به این امکان دست یابد، باید آنجاها را آباد کند. به هر روی این موضوع جایی اثبات نشده و دیده نشده که تغییرات عامدانه اقلیمی شکل گرفته باشد.
جلالی خاطرنشان کرد: با این حال ما وجود تحقیقات در این زمینه را ممکن می دانیم و بررسی هایی نیز انجام داده ایم.
وی ادامه داد: در یک تحقیق ما به مدت 5 سال مناطقی را زیر نظر گرفتیم و عکس های هوایی و اطلاعات آب و هوایی یک منطقه را بررسی کردیم و دیدم در برخی سال ها این مناطق کلا برفی است و بعضی سال ها کلا خشک می شود. این موضوع مشکوک به نظر آمد و این سوال مطرح شد که چطور است که در ارتفاع 3 هزار متری در یک منطقه جغرافیایی، در آنسوی مرز (ترکیه) برف سنگین بیاید، اما در این سوی مرز (بخش ایران همان منطقه) هیچ برفی نیاید.
جلالی افزود: برخی عقیده دارند که اسرائیل و ترکیه همکاری در این زمینه کرده اند. این موضوع هنوز رسما جایی مطرح نشده است، اما در مراکز علمی ما به عنوان یک فرضیه بررسی می شود.
جلالی با اشاره به اینکه در سند 2020 امریکا تاکید شده است که دنیا باید با فناوری سایبر کنترل شود، تصریح کرد: همین تاکید نشان می دهد که فضای سایبر یک بنگاه خیریه نیست و ما باید هوشیارانه عمل کنیم.

 بیو سایبر، تهدیدها و هشدارها


کولیوند با بیان اینکه با ورود فناوری سایبری به حوزه بهداشت و درمان کشور تحول مفیدی ایجاد شده است، تصریح کرد: نمونه بارز آن، استفاده از تجهیزات سایبری برای کمک به افراد دچار سکته های حاد قلبی است.
او اضافه کرد: در تجهیزات تعبیه شده در آمبولانس ها، به محض گرفتن نوار قلب، اطلاعات از طریق دو سیمکارت جداگانه به مراکز درمانی مربوطه ارسال می شود و ضمن اینکه نخستین مرکز درمانی مورد نیاز مشخص می شود، اطلاعات حیاتی و اصلی بیمار پیش از رسیدن او به درمانگاه در دسترس پزشکان قرار می گیرد.
کولیوند افزود: این فناوری باعث می شود بیمار بسیار سریعتر به امکانات درمانی رسانده شود و ضمن افزایش شانس زنده ماندن او، عوارض جانبی سکته نیز تا حد زیادی کاهش یابد.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت اضافه کرد: این یک نمونه از مزایا و فرصت های فناوری سایبری در حوزه بهداشت است، اما اگر حمله ای در این عرصه صورت گیرد، تمام سیستم های ما مانند تولید دارو، تشخیص طبی، داروسازی و ... آسیب می بیند.
وی افزود: علت اینکه در حملات قبلی آسیبی به زیرساخت های ما نرسیده، هوشمندی سیستم ماست.
کولیوند با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل با دقت و هوشیاری این موضوعات را رصد می کند، گفت: هر لحظه ممکن است حملات جدیدتری با شکل های نوین و ناشناس صورت گیرد و ما باید آماده باشیم با حملات، قبل از رخ دادنشان آشنا باشیم. به همین علت همایش می گذاریم، آموزش می دهیم و تجزیه تحلیل و آینده نگری می کنیم.
کولیوند، تکیه به منابع و توانمندی های داخل، اعتمادسازی و اطمینان بخشی به مردم و توجه جدی به توصیه های بزرگان، به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی را مهمترین نکات در ایجاد امنیت در فضای سایبری و بهره مندی از مزایای آن دانست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.