مشکلات مالی در بانک ها به بخش مسکن نیز سرایت کرده و یکی از معضلاتی است که امروزه به رکود فراگیر در این بازار منجر شده است.

بانک هاسکاندار رکود بازار مسکن شدند/ کمربازار مسکن با دلالی بانک ها شسکتبه گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،این روزها اوضاع و احوال بازار مسکن مساعد نیست و بسیاری از خریداران مسکن چشم انتظار فرجی برای درست شدن این بازار هستند.

بسیاری از مشاوران املاک این روزها معتقد هستند که رونق گرفتن بازار به این زودی ها امکان پذیر نیست و برای درست شدن این رکود 5 ساله باید همچنان منتظر باشیم. از سوی دیگر برخی از مسئولان دولتی نظری خلاف این دارند و معتقدند که زمینه های پیش رونق در بازار مسکن ایجاد شده و تا نیمه دوم سال این رونق به این بازار باز می گردد.

ایجاد صندوق پس انداز یکم ، پرداخت تسهیلات مسکن به خانه اولی ها ، اعطای تسهیلات بافت فرسوده از جمله ابزارهای دولت یازدهم برای رونق گرفتن بازار مسکن بوده، اما به گفته اکثر نمایندگان مجلس این ابزار تا به امروز نتوانسته گره گشایی مسکن باشد.

رونقی در بازار مسکن دیده نمی شود

صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار مسکن با اشاره به اینکه تا به امروز اثری از رونق در بازار مسکن دیده نمی شود، گفت: در طرح صندوق پس انداز یکم متأسفانه این تسهیلات را به هر کسی پرداخت نمی کنند و در این طرح باید مبلغی را به عنوان سپرده در بانک بگذاریم و بعد از یکسال 2 برابر آن را با سود هشت و نیم تا نُه درصد دریافت کنیم.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: دولت باقی این تسهیلات را از محل منابع مالی مسکن مهر پرداخت می‌کند و در این طرح خود بانک مسکن نیز هیچ منابع مالی را متقبل نمی شود و مابه التفاوت سود از محل مسکن مهر پرداخت می شود.

بدری یادآور شد: تا زمانیکه رونق اقتصادی در کشور ایجاد نشود، بازار مسکن نیز رونق نمی‌یابد و تا به امروز سیاستهای مسکنی دولت به ویژه صندوق پس انداز یکم، بعد از گذشت یکسال هیچ اثری نداشته است.

رکود بازار مسکن بدون کاهش قيمت‌

ایرج رهبر رییس انبوه سازان استان تهران در گفتگو با خبرنگارمسکن با اشاره به اینکه خرید وفروش مسکن راکد شده است، گفت: رکود در این بخش، زمینه ساز افزایش تقاضاهای بازار اجاره شده که در نتیجه باعث رشد نجومی قیمت ها می شود.

وی در ادامه افزود: این رکود باعث می شود که بسیاری از سازندگان وسرمایه‌گذاران بلا تکلیف مانده و همین امر سبب می شود که قیمت ها بعد از چند وقت افزایش یابند.

صنعت ساختمان در کشور مُرده است

بیگلری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مسکن ، با اشاره به اینکه صنعت ساختمان در کشور ایران مرده است، گفت: تعداد زیادی ساختمان خالی در کشور وجود دارد ولی متأسفانه کمتر فردی به سراغ این واحدها برای خرید می رود و همین موضوع نشان دهنده وضعیت اسفناک مسکن در کشور است.

وی در ادامه افزود: برقراری ارتباط با کشورهای جهان و افزایش میزان تولید در کشور تنها راه نجات اقتصاد ایران از رکود است.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: باید به سمت بخش تولید در کشور هجوم برده تا با رونق گرفتن بخش اقتصادی کشور بخش مسکن نیز از این وضعیت نجات یابد.

کمبود نقدینگی متقاضیان را به سمت بازار اجاره هدایت کرده است

 پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن ایران در گفتگو با خبرنگار مسکن اظهار داشت: در صورتیکه بانک ها به حوزه تولید در کشور کمک کنند، بازار اشتغال و کارآفرینی نیز بهبود می یابد.

وی در ادامه افزود: شرایط خوبی در بازار مسکن وجود ندارد و از سوی دیگر کمبود نقدینگی در کشور باعث شده که بیشتر تقاضاها به سمت بازار اجاره سوق پیدا کند و همین موضوع نقش مؤثری در افزایش قیمت ها دارد.

پور حاجت اظهار داشت: یک میلیون و800 خانوار مستاجر طی یک سال گذشته اضافه شده که این خود یک تقاضای مؤثری را در بازار خرید مسکن ایجاد می‌کند، ولی متاسفانه تا به امروز شرایط مناسبی برای آنها فراهم نشده است.

وی بیان کرد: با افزایش تعداد مستاجران در کشور، زمینه برای افزایش نرخ اجاره فراهم می شود، بنابراین ما با یک رشد قیمتی خارج از نرخ تورم روبرو هستیم.

براساس این گزارش مشکلات مالی در بانک ها باعث شده که به رکود در بخش مسکن بیشتر دامن زده شود، در نتیجه باید زمینه های لازم برای بهبود شرایط این بازار فراهم شود که این خود می تواند درهای رونق را در این بازار باز کند.

دولت در اولین گام خود باید سیاست های مالی خود را درست کند و تا زمانیکه این سیاست ها درست نشود، نمی توان به رونق این بازار فکر کرد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
متاسفانه سردر بانکها هنوز زده سودروزشمار 20 %
بانکها هم شده موسسه سرمایه گذاری همه کاره بجز حوزه خودشون ...
شاید اگر ساخت وساز در سوریه و عراق شروع بشه و ایران بتونه بازارو دست بگیره توفیری حاصل بشه
Iran (Islamic Republic of)
معرفت
۲۱:۵۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
بانکها اگر مردم را در خرید و فروش کمک کنند .موجب حفظ نظام و ارامش مردم و خروج از رکود و کاهش تورم و گردش پول میشود ِ.اینکه میگویند قیمتها بالا میرود اینست که گرانیهای موجود رسمیت میابد.که مردم عملا انرا درک میکنند .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۰:۰۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
بانکها وسو د های ان همچون موریانه پایه های اقتصاد نظام را هدف قرار داده//اقتصاد یکی از ارکان مهم نظام است/
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۷:۳۵ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
تو این کشور کار بانکا بدجوری میلنگه. پسر عمو من رفت استخدام بانک شد تو یه سال ۱۰۰ میلیون پول جمع کرد خونه خرید!
من موندم این بانکا چقدر حقوق میدن به اینا که راحت بعد یه سال خونه میخرن؟!؟
در ضمن ما بخیل نیستیم کسی خونه بخره ولی خب با عقلم جور در نمی یاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
کافیه یه نگاه دو رو برمون بندازیم یه کارمند بانک پیدا نمیشه که مستاجر باشه ولی تا دلت بخواد مردم بدبخت و البته کارمندایی برخی ادارات مستاجرن آخه چه جوری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
لطفا پیگیری کنید چرا معافیت کفالت شده 70 سال،براساس چه منطقی؟این همه سال 60 سال بوده،قانون مگه میشه تغییر کنه اونم به ضرر جوانان ؟در این شرایط سخت ازدواج برای جوانان.
یعنی الان که مریضی و عمر کم شده پدر 60 ساله کفیل نیاز نداره
Germany
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
بانک ها فقط به مسکن چسبیده اند
اگه چهل درصد منابع بانکی به تولید و راهن اهن و مترو و فروشگاه های زنجیره ای بره
خیلی اقتصاد عوض میشه
همه پول ها تو گرو بانک ها هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
خلاصه عرض کنم اگر مامیخواهیم به قله موفقیت علمی فنی تکنولوژیک و پزشکی برسیم باید به شکل مستقیم نسبت به تامین معیشت خانوار ایرانی اقدام کنیم . و دستوری صادر شود که سازمان استاندارد تولیدات همه تولیدی ها را از وسایل برقی همه نوع تا لباس و پوشش و خوراکی های تولیدی و غذا ها و همه را بررسی و اعمال استاندارد کند به نحوی که بعد از اعمال استاندارد ما شاهد ارتقا تولیدات با سرعت بالا باشیم . ما نیازمند این هستیم که از طریق نخبگان علم مورد نیاز سازندگان را در اختبار آنها قرار دهیم تا برای ارتقا استفاده کنند و از طرفی باید تولیدات را روزانه کنترل کنیم
و دانشگاهای مرتبط را مامور کنیم که در تمامی روستاها پیاده کردن علوم و فنون آموخته خانه و امکانات رفاهی آسایشی بسازند . حالا یا دانشگاه ها یا مهندسین مرتبط .
اگر ساخت و سازهای ما برای عموم رایگان شود و برای انها که ندارند بسازیم . این یعنی رضای خدا . تنها یک دستور میخواهد و قانون . بعد از رفاه و آسایش محل سکونت و تحصیل و تغذیه و بهداشت ، اگر در حد اعلی بود آن وقت نوبت پخش محتوای علمی و آموزشی به طرق مختلف در کشور هستیم . شبکه ریاضی . یا پکیج آموزش ریاضی . یا وسیله هوشمند آموزش ریاضی . ما باید از داشته های فعلی وسایلی بسازیم که سرعت پیشرفت ما را هزاران برابر کند مانند ربات ها ماشین ها و انسان رباتیک . یک ربات میتواند مجموع علوم را یادبگیرد و شروع به گسترش خود کند . یادگیری ماشین و خطوط تولید . ما میتوانیم ربات ها را به در زندگی خود بکار بگیریم . یک ربات میتواند مجموعه علوم مختلف را به صاحب خود آموزش دهد . و ... . باید احساس را به علم تولید و ارتقا تبدیل کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۱۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
/مرگ بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
آریا
۱۱:۴۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
امیدوارم هیچ وقت بازار مسکن از رکود خارج نشه. چون همین الان بساز بندازها با سودهای نجومی از فروش مسکن راضی نیستند چه برسه به روزی مردم مجبور باشن خونه بخرن اون موقع دندونشون گرد تر میشه.
Seychelles
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
تا بانکها از ر......ری دست برندارند هیچ چیزی ، هیچ چیزی درست نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
ما میتونیم وضعیت مسکن را کنترل کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
چرا خريدارن مسكن بايد منتظر گرانتر شدن خانه بشن و از اين موضوع خوشحال باشن؟ ركود بسيار فرصت خوبي براي پس انداز كردن و خريد مي باشد.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۲۵ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
از تو پیاده رو بانکها هم اگه عبور کردی باید پول بدی
آخرین اخبار