به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست توسعه تولید و اشتغال گیلان در رشت گفت: تفاهم نامه اجرای طرح ملی تولید پوشاک در مناطق روستایی گیلان بین سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداری گیلان، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، بانک کشاورزی و انجمن صنعت پوشاک کشور به امضاء رسید.
وی از تشکیل کارگروه ملی بررسی مسائل اشتغال گیلان خبر داد و افزود: دستگاه های مرتبط، صندوق توسعه ملی، بانک ها، یکی از نمایندگان مردم استان در خانه ملت به نمایندگی از دیگر نمایندگان و استاندار گیلان، اعضای این کارگروه را تشکیل خواهند داد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه کارگروه ملی بررسی مسائل اشتغال گیلان مصوبات نشست را بررسی و پیگیری می کند، اظهار داشت: کارگروه های فرعی کشاورزی، محیط زیست و گردشگری نیز تشکیل و موارد مطروحه را پیگیری خواهد کرد.
نوبخت همچنین به اقدام جالب مدیران عامل بانک های کشور در این جلسه اشاره و بیان کرد: مدیران عامل بانک های کشاورزی، سپه، صنعت و معدن، ملی و صادرات کشور با نوشتن و امضای نامه ای، مشارکت و سرمایه گذاری کنسرسیومی برای یک طرح بزرگ ملی را در استان و به انتخاب استاندار تقبل کردند.
وی از پرداخت 17 هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید و اشتغال در کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: این اعتبار امسال 20 هزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از حمایت تولید کنندگان محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: واگذاری تسهیلات در زمینه توسعه گلخانه ها و شیلات نامحدود است.
محمدعلی نجفی، استاندار گیلان نیز با اشاره به اقدامات مناسب توسعه ای در گیلان به رغم محدودیت های منابع مالی و بودجه ای گفت: برای ادامه روند توسعه ای گیلان به افزایش تعامل و همکاری بانک ها و افزایش اختیارات مدیران استانی بیش از پیش نیاز است.
وی با تاکید بر توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه گیلان تصریح کرد: راهبردی درست و اصولی واحدهای تولیدی و گردشگری، جلوگیری از واردات غیرضروری برخی کالاها و ترغیب مردم و شهروندان به استفاده از کالا و خدمات داخلی با بهره مندی از ظرفیت های اجتماعی – فرهنگی و رسانه ای برای رسیدن به نقطه مطلوب و آرمان شهر اشتغال و تولید ضروری است.
نمایندگان شهرستان های رشت، لاهیجان و سیاهکل، فومن و شفت، رودبار، انزلی، صومعه سرا و آستانه اشرفیه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، اجرای طرح بخشودگی جرائم تسهیلات به ویژه در بخش کشاورزی، جلوگیری از واردات بی رویه برنج به ویژه در فصل برداشت این محصول استراتژیک، رونق واحدهای از کار افتاده - تعطیل و نیمه تعطیل - تحقق قوانین و اصول اقتصاد مقاومتی، تکمیل سدهای نیمه تمام، ساخت جاده های جدید از نواحی مختلف استان به استان های همسایه، تسریع در ساخت راه آهن قزوین – رشت – بندرانزلی – آستارا، توسعه کشاورزی استان و احیای تالاب بین المللی انزلی را خواستار شدند.