به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، "جمیله کاظمی" رییس عمومی کودکستانهای وزارت کار و امور اجتماعی در این مراسم گفت، این عناوین کتاب کودکان به دلیل خلای بزرگ فرهنگی ادبی که در عرصه ادبیات کودک در کشور وجود دارد، به ابتکار این ریاست با همکاری مالی موسسه مطالعات توسعه صلح افغانستان چاپ ونشر شده است.
وی افزود: این ۲۵ عنوان کتاب با تیراژ عمومی ۲۵۰۰جلد که از هر عنوان کتاب، حدود ۱۰۰ جلد چاپ شده است هرچند کافی نیست اما بخشی از ضرورت های کودکان را به کتاب های داستانی در کشور به ویژه در کودکستان ها مرفوع می سازد.
خانم کاظمی همچنان اظهار داشت که ریاست عمومی کودکستانها تلاش دارد تا برای غنامندی بیشتر ادبیات کودک درافغانستان گامیهای بزرگتری برداشته و همکاری نهادهای مختلف ملی و بین المللی را در این عرصه جلب نماید.
اجمل داود، رییس موسسه مطالعات توسعه صلح افغانستان نیز ادبیات کودک را یک چیز فراموش شده درکشورعنوان کردو افزود: رو نمایی ۲۵ عنوان کتاب ابتدایی ترین گام در راستای احیای ادبیات کودک در کشور به شمار می ورد.
به گفته او، موسسه مطالعات توسعه صلح افغانستان واقع در دانمارک در نظر دارد که برای چاپ و نشر کتابها ی بیشتر گامهای بزرگتری را بردارد.
از سوی هم سید آقا فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ از رونمایی ۲۵ عنوان کتاب کودک ابراز خورسندی کرد اما گفت با در نظرداشت محرومیت و آسیب پذیری کودکان افغان این رقم تنها بخش اندکی از خلاهای ادبیات کودکان را پر می کند.
وی همچنان ابراز داشت که نهادها و موسسات که در عرصه ادبیات کودکان کتاب می نویسند باید اهداف عمده ای از جمله وطنپرستی، نوع دوستی، صلح دوستی و شجاعت را در محتویات این کتابها گنجانیده و در راستای تربیت یک نسل وطن پرست و آگاه در آینده افغانستان سهم بگیرند.
وی تاکید کرد که نویسندگان و فرهنگیان وظیفه دارند تا با نشر کتابهای تربیتی، شعر و داستان های آموزنده ادبیات کودک در افغانستان را بار ور بسازند.
لازم به ذکراست که کودکان در افغانستان از آسیب پذیر ترین و فراموش شده ترین قشر جامعه به شمار می ورد.
به دلیل نا هنجاریهای اجتماعی، نا رسایی فرهنگی و نا امنی های روز افزون نه تنها به ادبیات کودک بلکه به تعلیم وتربیت درمکاتب نیز توجه جدی به آنان صورت نمی گیرد.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید