به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روزهای گرم تابستانی برای لذت بردن از طعم یک خوراک لذیذ بهتر است به سراغ تهیه دمپختک با نیمرو بروید.
پیش از تهیه این خوراک به یاد داشته باشید که یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن باقالی است، به همین دلیل اگر دچار آلرژی غذایی به باقالی یا مبتلا به بیماری فاویسم هستید حتماً در خصوص خوردن این غذا با متخصص مشاوره انجام دهید.
لپه باقالی خشک حدود ۵۰۰ گرم، 2عدد پیاز بزرگ ریز خرد شده، ۲فنجان پر برنج، ۲قاشق غذا خوری زردچوبه، روغن نارگیل یا کره یا روغن مخصوص سرخ کردنی و تخم مرغ به تعداد نفرات از جمله مواد لازم برای این غذای خوشمزه هستند.
برنج را در یک کاسه بزرگ شسته و با مقداری نمک و حدود ۲ برابر آب سرد برای حدود ۲ الی سه ساعت خیس کنید.
سپس برنج را در کاسه با ۲ برابر مقدار آب بجوشانید تا زمانی که آب کاملاً تبخیر و برنجها نرم شوند.
در ظرفی دیگر لپه باقالیها را شسته و در ظرف با آب و مقدار بسیار کمی نمک بجوشانید تا زمانی که پخته و نرم شود.
دقت داشته باشید باقالیها نباید شکل اولیه خود را در اثر حرارت از دست داده و له شوند.
در یک ماهی تابه پیازها را با روغن کم حرارت داده تا سرخ و طلایی شوند، در این مرحله زرد چوبه را به پیازها اضافه کرده به تفت دادن ادامه میدهید؛ پس از اینکه پیازها کاملاً طلایی شدند در مرحله بعد باقالیها را که آب آنها را گرفته اید به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید و به هم بزنید تا کاملاً ترکیب طلایی رنگ شود.
در این مرحله برنج را نیز به ترکیب لپه باقالی و پیاز اضافه کنید و به هم بزنید.
در انتها تمامی ترکیب را در یک قابلمه ریخته روی حرارت قراردهید تا یکدست شده و ته دیگ ببندد.
اگر میخواهید این خوراک خوش طعم را با پروتئین حیوانی صرف کنید میتوانید از نیمرو به همراه غذا استفاده و به ازای هر نفر یک نیمرو تهیه کرده در کنار غذا سرو کنید.
برای تزئین دمپختک با نیمرو میتوانید از پیاز داغ و لپه باقالیهای سرخ کرده بر روی برنج استفاده کنید و آن را به همراه ماست، سبزیجات تازه و ترشیجات در وعده غذایی نهار یا شام میل کنید.
زردچوبه موجود در این خوراکی دارای خواص ضد سرطانی و انواع آنتی اکسیدان برای محافظت از بدن است، باقالی و برنج نیز حاوی انواع ویتامین و املاح معدنی برای سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف هستند.
منبع: mustardwithmutton
انتهای پیام/