به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ غلامرضا تاجگردون در نشست تخصصی بررسی وضعیت حوزه سلامت گچساران و باشت اظهار داشت: هم اکنون بیمارستان 96 تختخوابی بیبی حکیمه، 64 تختخوابی شرکت نفت، 100 تختخوابی کوی کارکنان و 32 تختی شهر باشت در دست احداث بوده که در آیندهای نچندان دور برخی از این پروژهها افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از افزایش تختهای بیمارستانی دو شهرستان گچساران و باشت از 170 به 470 تخت خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از بیمارستانهای در دست ساخت حوزه انتخابیهام تعداد تختهای بیمارستانی به 470 تخت میرسد.
تاجگردون با تاکید بر اینکه افتتاح بیمارستان بی بی حکیمه بعد از 17 سال از بهره برداری آخرین بیمارستان استان یک آزمون برای دانشگاه علوم پزشکی است، عنوان کرد: این پروژه بعد از سالها بلاتکلیفی با تلاش مسئولان و متولیان امر آماده بهرهبرداری شده است.
وی با تشریح نقاط قوت و ضعف طرح تحول سلامت ابراز کرد: انتظار میرود مسئولان و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی استان اطلاعات دقیق و فنی لازم را برای ارائه و اعمال در اصلاح طرح تحول سلامت تحویل دهند تا در ارزیابیهای ملی لحاظ شود.
نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر افزایش تعداد تختهای بیمارستانی حوزه گچساران و باشت به 470 تخت، افزود: با اجرای این پروژهها به عنوان محرک بخش بهداشت و درمان شاهد ارائه سرویس منطقهای هستیم و این یک هنر مدیریتی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: سفرهای شهرستانی اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی قابل تقدیر است.
تاجگردون بیان کرد: در این نشست شاخصهای بهداشت و درمان شهرستان گچساران ارائه و نسبت به شاخصهای کشوری و استانی بررسی شدند و همچنین فرصتی فراهم شد تا اطلاعاتی در زمینه طرح تحول سلامت مطرح و مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با مطلوب ارزیابی کردن سفرهای شهرستانی هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز کرد: در این سفرها نقطه نظرات کارشناسی در زمینههای مختلف از جمله ظرفیتها، کمبودها، منابع و راهکارها ارائه و ارزیابی کارشناسی صورت میگیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: 12 پروژه بهداشتی در شهرستانهای باشت و گچساران با پیشرفت فیزیکی مختلف در دست اجرا بوده که امیدواریم با برنامه ریزی مدون و پیگیریهای مستمر این پروژهها در کمترین زمان ممکن به سرانجام برسد.
اورنگ ایلامی افزود: مرکز خدمات جامع سلامت شهدای لیشتر، مرکز خدمات جامع سلامت شهدای دیل، خانه بهداشت سربیشه، خانه بهداشت آرو، خانه بهداشت نازمکان، خانه بهداشت آبشیرین، پایگاه سلامت محلات سادات، رادک، فرهنگیان، شهید محلاتی و خلیج فارس و همچنین خوابگاه آموزشی بهورزی گچساران از جمله این پروژهها است.
وی با بیان اینکه شهرستان گچساران در زمینه سامانه سیب رتبه 6 را بین 8 شهرستان استان دارد افزود: این وضعیت مطلوب نبوده و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.در زمینه کاربران شهرستان گچساران با 182 کاربر رتبه سوم را دارا است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: در دولت یازدهم راه اندازی 3 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی با هدف ارتقای سلامت در شهرستان گچساران تصویب شد.
ایلامی اظهار داشت: ایجاد و راه اندازی 6 پایگاه سلامت شهری و ایجاد دسترسی به خدمات سلامت برای بیش از 35 هزار نفر در حوزههای حاشیه شهر از جمله اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید در شهرستان گچساران است.
وی بیان کرد: تعمیر و تجهیز مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و خانههای بهداشت با اعتباری افزون بر 700 میلیون تومان، ساخت، تعمیر و تجهیز مراکز خدمات جامع سلامت شهری و پایگاههای سلامت با اعتباری افزون بر 2 میلیارد تومان، تعمیر و تجهیز محل زیست سلامت با اعتباری افزون بر 100 میلیون تومان و راه اندازی، تعمیر و تکمیل مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی جهت ارائه خدمات دندانپزشکی با اعتبار 300 میلیون تومان در چند سال اخیر در شهرستان گچساران در حوزه بهداشت انجام شد.
ایلامی از تشکیل پرونده الکترونیک سلامت(سامانه سیب) برای 112 هزار و 179 نفر در شهرستان گچساران خبر داد و گفت: عدم دسترسی 10 واحد بهداشتی شهرستان به اینترنت علی رغم پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت و محروم بودن بخش زیادی از جمعیت روستایی شهرستان از مزایای پرونده الکترونیک سلامت به دلیل نبود اینترنت در این مناطق است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و تومور، حوادث حمل و نقل، بیماریهای حول تولد، حوادث غیر عمد، بیماریهای غدد و متابولیک، بیماریهای ادراری، بیماریهای دستگاه تنفس و بیماریهای گوارشی از جمله 10 دلیل برتر فوت در شهرستان گچساران عنوان کرد.
ایلامی در نشست بررسی وضعیت بیمارستان 32 تختخوابی باشت اظهار داشت: باید از الان به فکر ماندگاری پزشکان متخصص در شهرهای مختلف استان از جمله شهرستان باشت باشیم.
وی با تاکید بر اینکه هیئت امنایی مردمی، با هدف جمع آوری کمک ها و پرداخت به پزشکان متخصص باشت تشکیل شود تصریج کرد: با پیگیری های لازم در پاییز امسال به طور حتم تعدادی پزشک متخصص را جذب خواهیم کرد که شهرستان باشت نیز از این مهم بهره مند می شود.
ایلامی با بیان اینکه یکی از مهم ترین دغدغههای ما و همکارانمان ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است، تصریح کرد: وقتی یک پزشک متخصص در طول یک ماه به اندازه کافی عمل جراحی نداشته باشد، با این شرایط ماندگاری نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 645 بیمار اعزامی از شهرستان باشت داشتیم،( میانگین روزی دو بیمار) که این مسئله خوشبینانه نیست گفت: از مجموعه مدیران و متولیان امر انتظار میرود که در زمینه تامین زیرساختهای لازم از جمله اینترنت, گاز و برق همکاریهای لازم را داشته باشند.
فرماندار شهرستان باشت نیز در این نشست با تقدیر از خدمات انجام شده دانشگاه علوم پزشکی در چند ماه اخیر گفت: نگاه عدالت محور دانشگاه علوم پزشکی به مناطق کمتر برخوردار ستودنی است.
سید مسعود حسینی افزود: ضروری است مدیران دستگاهها و شرکتهای خدمات رسان شامل شرکت مخابرات, گاز و برق برای احداث و تامین زیرساختهای لازم جهت تکمیل بیمارستان 32 تختخوابی باشت همکاری کنند.
انتهای پیام/غ