به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،بازار گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد مصرفی خانوار از اهمیت ویژه ای برخوردار است که علی رغم وعده مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نرخ گوشت مرز 40 هزار تومان را نیز رد کرده است.
البته ناگفته نماند که برخی از مسئولین تفاوت فاحش قیمت درب دامداری تا قصابی را ناشی از کمبود دام زنده در میادین، حضور دلالان و نبود نظارت بر بازار خرده فروشی می دانند و در مقابل برخی از دیگر مسئولان نرخ 40 هزار تومانی گوشت را منطقی می دانند و معتقدند که علی رغم تلاش های دولت مبنی بر بهبود اوضاع مردم منتظر ارزانی گوشت نباشند.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش هزار و 500 تومانی مجدد نرخ گوشت قرمز در بازار خبر داد و گفت: در حال حاضر هر کیلو شقه بدون دنبه با نرخ 38 تا 39 هزار تومان به مغازه دار و 42 تا 43 هزار تومان به مشتری عرضه می شود.
وی افزایش تقاضا در ابتدای ماه را یکی از دلایل نوسانات قیمت دانست و افزود: عدم عرضه روان دام به میادین و کاهش تقاضا برای گوشت های وارداتی از دیگر دلایل افزایش قیمت به شمار می رود.
ملکی ادامه داد: عرضه گوشت های وارداتی با کیفیت از استرالیا، رمانی و نیوزیلند می تواند تاثیر بسزایی در قیمت گوشت داخلی داشته باشد که مسئولان امور پشتیبانی و وزارت جهاد قول مساعدت در زمینه واردات این گوشت ها را دادند که با این وجود خلا بازار اشباع می شود.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تصریح کرد: در حال حاضر که گوشت های وارداتی در فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود به سبب کیفیت پایین امکان جایگزینی و رقابت با گوشت داخلی را ندارد.
علیرضا عزیزاللهی مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: در سال های اخیر، دامداران به سبب بحران خشکسالی مجبور به ذبح بره های مولد خود بودند که درنهایت این امر در شرایط کنونی کاهش عرضه دام به میادین را به همراه داشته است.
وی افزود: روند تولید گوشت قرمز تابع میزان دام آماده پرواربندی به کشتارگاه هاست که این امر ارتباطی به شرایط امسال ندارد.
به گفته عزیزاللهی با توجه به آنکه شرایط تولید در حال تعدیل شدن است از این رو نمی توان آینده خوبی برای نظام دامپروری کشور تصور کرد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه بخشی از کاهش تولید دام سبک از طریق دام سنگین جبران می شود، بیان کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای گوشت گوسفندی، قانون عرضه و تقاضا از بین رفته است.
وی ادامه داد: افزایش بارش در ماه های نخست سال و بهبود مراتع عشایری موجب شد که عرضه دام از سوی عشایر به تعویق بیفتد که همین امر تاثیر بسزایی در نوسانات قیمت دارد.
عزیزاللهی با اشاره به جایگزینی نظام دامداری سنتی به صنعتی افزود: با وجود ذبح بی رویه بره های مولد در سال های اخیر ناگریزیم به سمت و سوی دامداری صنعتی رویم که این امر به سبب بالا بودن هزینه های خوراک و سربار افزایش قیمت گوشت را در بر دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه بازگشت به نرخ قبلی گوشت شدنی نیست، افزود: گرچه دولت با واردات گوشت در نظر دارد که شرایط را تغییر دهد اما این امر تاثیر چندانی نخواهد داشت چرا که حذف بره های مولد و کاهش ظرفیت تولید شرایط را به سمت و سوی جایگزینی نظام دامداری رسانده است.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه مردم منتظر ارزانی نرخ گوشت گوسفندی نباشند، عنوان کرد: با وجود جایگزینی نظام دامداری صنعتی به سنتی می توان گفت که نرخ منطقی هر کیلو دام سبک 14 هزار و 500 تا 16 هزار و 500 است.
به گفته وی با احتساب هزینه کشتار و ضایعات هر کیلو گوشت درب عمده فروشی 32 تا 33 هزار تومان و قصابی ها 40 هزار تومان است و وجود واسطه های مختلف عرضه دام درب دامداری تا قصابی تاثیر بسزایی در افزایش نرخ گوشت در بازار دارد.
انتهای پیام/