بنابراین به موجب افزایش اهمیت استفاده از شیوه های همکارانه در برداشت از میادین مشترک باید از زمینه های سیاسی، امنیتی و استراتژیک جهت کسب منافع بیشتری نهایت بهره برداری را بعمل آورد.
هدایت اله خادمی نائب رئیس کمیسیون انرژی در مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ،گفت: متاسفانه در توسعه و برداشت از میادین مشترک، متناسب با همسایه ها پیش نمی رویم، در این حوزه کم کاری عجیبی داریم و باید اذعان داشت که این میادین در اولویت و مهم را تقریبا رها کرده ایم.
وی ادامه داد: به غیر از پارس جنوبی که به تازگی به برداشت برابر با قطر رسیده و وضعیت بدی نسبت به همسایه های خود نداریم،؛ درباقی میادین مشترک هم در دریا و هم در خشکی با مسائل و مشکلاتی روبرو هستیم.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: بعنوان مثال، در میادین غرب کارون یعنی آزادگان که در جانب عراق از آن به عنوان میدان مجنون یاد می شود، درگیر مشکلاتی هستیم.
خادمی با اشاره به بخش فلات قاره که دارنده میادین مستقل و مشترک است، تصریح کرد: در این قسمت نیز کار توسعه ای انجام شده و در نتیجه اکنون با افت تولید مواجه هستیم.
وی گفت: تولید فلات قاره از800 هزار بشکه در روز به 400 هزار بشکه در روز کاهش یافته، بنابراین این تقلیل 50 درصدی توجه جدی مسئولان ذیربط را در خصوص تأمین مالی این بخش به منظور بهبود شرایطش می طلبد.
سبقت گرفتن از همسایه ها و یا تدوین ضابطه ای بین طرفین در میادین مشترک به منظور برداشت و توسعه ای به دور از ضرر،؛ مسئله ی است که سیاست گذاران حوزه انرژی کشور و به طور خاص وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باید بیش از پیش نسبت به آن اهتمام ورزند.
انتهای پیام/