همزمان با میلاد امام رضا(ع)، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی ادیب یزدی سخنران و کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیرامون خصایص و ویژگی های عملی حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) گفت: بدیهی است که هرکدام از حضرا معصومین (ع) ویژگی ها شاخصی دارند و از مقام الهی هستند. ولیکن حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) با ویژگی های فراوانی که دارند می توانند به شاخصه بین المللی، رفعت و علم بیکران ایشان اشاره کرد.
وی در ادامه درباره معرفی شمس الشموس به عنوان علم پنهان، بیان کرد: وجود مبارک امام هشتم (ع) معرف، اشاعه علم و معارف اسلامی به دنبال تکمیل کردند مسیر امام صادق (ع) است. پس از امامت امام رضا (ع) بسیاری از شاگردان بزرگ امام جعفر صادق (ع) به مدینه می آمدند و از دریای بیکران و ناب معارف اسلامی در تلمذ از علی ابن موسی الرضا (ع) بهره می برند.
این کارشناس مذهبی در گام دوم به ویژگی معرفی حضرت حجت (عج) اشاره کرد و اظهار داشت: پس از امامت علی ابن موسی الرضا (ع)، کم کم فضا برای ظهور حضرت مهدی (عج) آماده می شد و امام رضا (ع) به عنوان هشتمین خورشید امامت و نزدیکی خود به امام دوازدهم در جهت معرفی حضرت مهدی (عج) تلاش می کردند و افکار عمومی و طرفداران شیعی را برای شناخت بهتر حضرت ولیعصر (عج) آشنا می کردند. بر همین اساس است که ما در تاریخ ، بیشترین روایت ها را درخصوص حضرت مهدی (عج) از امام رضا (ع) داریم.
وی در خصوص هجرت علی ابن موسی الرضا (ع) به مرو (ایران) گفت: ایران از جمله کشورهایی بود که از طرفداران اهل بیت (ع) و شیعیان بودند، ولیکن دوری از سرزمین پیامبر اکرم (ص) و تبلیغ در شهر مدینه برای ترک امام رضا (ع) کاری بسیار دشوار بود، از این روی حضرت (ع) با اکراه و اجبار مدینه را به مقصد مرو ترک کردند و با گذر از شهرهای فراوان و قبایل دیگر توانستند فرهنگ اسلام و معارف اسلامی را در بین دیگر اقوام ترویج کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ادیب یزدی در پایان افزود: امام (ع) در طول مسیر با فرهنگ های مختلف و ظرفیت های دینی مختلفی چون غیر شیعیان و هندویان روبرو شدند و با تامل و خوش رویی که از رسول اکرم (ص) به ارث برده بودند، به تک تک آنها پاسخ دادند و توانستند فرهنگ و سیره رضوی و اهل بیت (ع) را ترویج دهند.
انتهای پیام/