تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت شهرسازی و اتاق جدید صنایع و معادن افغانستان امضا رسید.

واگذاری کار استخراج معادن کوچک به صنعت کاران افغانبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، در این مراسم که در ارگ ریاست جمهوری برگزار شده بود ،منصور نادری وزیر شهرسازی و مسکن اظهار داشت که در تاریخ ما برای نخستین مرتبه سکتور خصوصی و صنعت ساختمانی به اندازه زیادی پیشرفت کرده است، برای نخستین بار است که این سکتور، حمایت بیشتر دولت را با خود دارد.

سید سعادت نادری با اشاره به دستآوردهای وزارت شهر سازی و مسکن گفت که تلاش شان این است که شهرهای کشور را به مراکز کار و تولید مبدل سازند و بخاطر تحقق آن برنامه ها و پلان ها دارند که تحت نظارت مستقیم رئیس جمهور کار بالای آنها جریان دارد.

وی افزود: از اینکه بعد از سال ۱۳۹۷ کار اعمار تمام ساختمان های دولتی به دوش وزارت شهرسازی و مسکن خواهد بود، نه تنها باعث تقویت صنعت ساختمانی خواهد گردید، بلکه به هزاران تن زمینه اشتغال فراهم خواهد شد و به هدف مبدل کردن افغانستان به یک کشور صادراتی نیز نزدیک می شویم.

وزیر شهرسازی و مسکن  اظهار داشت: لست تمام مواد ساختمانی که در داخل کشور تولید می شوند، از سوی آن وزارت ترتیب شده است و از این مواد در کارهای ساختمانی کشور استفاد خواهد شد و همچنان مطابق این تفاهم نامه خواهیم توانست، راه را برای همکاری همه جانبه دولت و صنعت کاران، هموار سازیم.

شیرباز کمین زاده رئیس اتحادیه صنعت کاران گفت: با وجود اینکه کشور ما به جنگ های شدید مواجه است و از اینکه رئیس جمهور کشور در این شرایط حساس به صنعت کاران توجه می کند، این نشاندهندۀ دانش عمیق و درک شان از اهمیت تولیدات داخلی می باشد و از همین سبب به نمایندگی از صنعت کاران از رئیس جمهور تشکری می کنم.

وی افزود: ما در بخش های مختلف صنعت کاران متعهد به کشور داریم و آنان آماده اند که اقتصاد وارداتی کشور را به اقتصاد تولیدی مبدل سازند. وی خطاب مردم گفت که از تولیدات داخلی حمایت و از آن استفاده کنند.

رئیس اتحادیه صنعت کاران گفت: زمانیکه نخستین جلسه شورای عالی اقتصادی تدویر یافت، ما به نمایندگی از صنعت کاران، ده تقاضا را مطرح کردیم که تا اکنون هفت تقاضای ما عملی شده است و کار بالای بقیه نیز جریان دارد. وی پیشنهادات مشخص خویش را در رابطه به حل مشکلات صنعت کاران از ناحیۀ اصلاح قوانین، اعطای زمین برای ایجاد زیربنا ها و مشکلات در عرصه مالیات و برق مطرح کرد.

حمیدالله خادم رئیس اتاق صنایع و معادن هرات، حاجی تور ملنگ رئیس اتحادیه صنعت کاران ننگرهار، سید محمد ظاهر روشن زاده رئیس اتحادیه صنعت کاران بلخ، گل نواز شیوانی رئیس اتحادیه صنعت کاران کندهار و سخی احمد پیمان رئیس شرکت پیمان آیس کریم به نمایندگی از صنعت کاران کابل صحبت کردند و از حمایت های رئیس جمهور از تولیدات داخلی تشکری نمودند. آنان گفتند که با ایجاد اتاق جدید صنایع و معادن، شمار زیادی از مشکلات شان حل خواهد شد.

آنان گفتند :در شرایط بسیار دشوار سرمایه گذاری کرده اند که هیچگونه چانسی برای موفقیت نداشتند، اما اکنون که حمایت دولت را با خود دارند و در قوانین نیز سهولت های برای شان ایجاد شده  است، تلاش های خویش را افزایش خواهند داد.

مشکلات صنعت کاران را در ولایات مربوطه شان در عرصه های مختلف از جمله نبود کانالیزاسیون، حفظ محیط زیست و اطفائیه، اندک بودن خدمات دولتی، کمبود برق، غصب زمین و امنیت با رئیس جمهور شریک ساختند و خواستار اقدامات جدی حکومت در زمینه حل این مشکلات گردیدند.

صنعت کاران گفتند که از برنامه های اقتصادی و انکشافی حکومت حمایت می کنند و از رئیس جمهور خواستند که سال ۱۳۹۷ به عنوان سال حمایت از تولیدات داخلی بزرگداشت شود.

 اسدالله غضنفر مشاور فرهنگی رئیس جمهور، حکم رئیس جمهور غنی را در رابطه به ایجاد اتاق صنایع و معادن قرائت کرد که مطابق آن بخش صنایع از اتاق تجارت و صنایع جدا و منحیث یک شخصیت مستقل حقوقی تحت عنوان” اتاق صنایع و معادن” فعالیت خویش را آغاز می کند.

 اشرف غنی گفت: امروز واقعاً یک روز خاص است، دشمنان افغانستان پیام مرگ و صنعت کاران کشور پیام زندگی، رفاه و همبستگی دارند. وی افزود که صنعت کاران افغانستان ترسو نیستند، بلکه جهاد واقعی را تمثیل می کنند، بالای آینده این خاک باورمند بوده و طرح ها را یکی پی دیگر ارائه می کنند.

وی افزود: صنعت کار افغان موجب تقسیم نیست، بلکه موجب وحدت ملی افغانستان است. صنعتکار ما، رفاه کشور را می خواهد و باور دارد که این ثروت عظیمی را که خداوند لایزال به ما داده است، به همت خود افغان ها وسیله رفاه، ثبات و زندگی مردم ما می شود.

رئیس جمهورگفت: شما بالای راه حل فکر می کنید، نه ایجاد مشکلات و مثال زنده به آنهایی هستید که می خواهند از خاطر یک قِران، یک میلیارد را به هدر بدهند.

غنی بااشاره بر اینکه پیشوای مسلمانان حضرت پیامبر بزرگ اسلام تاجر بود، گفت که به همین سبب دین ما، دین ابتکار، تجارت و صنعت است.

وی افزود: من یک مثلث نجیبه را راه ثبات و رفاه افغانستان می دانم و یک رکن عمدۀ این مثلث صنعت کاران است، زیرا تا مملکت ما تولیدی نشود، پیشرفت و ترقی ناممکن است.

وی خاطرنشان : گوشه دیگر این مثلث دولت است و دولت باید سهمدار اخلاقی صنعت کاران باشد و پول دولت باید مصرفی نباشد و باید این پول نقش تولیدی داشته باشد و آنانیکه امروز فریاد می کشند، مفاد وارداتی شان در خطر است.

رئیس جمهور سومین گوشه این مثلث را مردم و بخصوص زنان دانسته گفت که هر زن باید به تولیدات داخلی ترجیح بدهد و این کار باید به یک تعهد ملی مبدل شود.

 اشرف غنی با تاکید بر صادرات کشور و کاهش واردات گفت که دولت باید ممد و در خدمت صنعت کار و شریک دوامدار آن باشد. دولت باید شرایط تقاضا را به صنعت کار فراهم کند.

وی افزود: دو سال قبل میان صنعت کاران و دولت ارتباط موجود نبود، اما اکنون شما خود تان خاطرنشان کردید که از ده تقاضای تان، هفت آن عملی شده است.

وی تصریح کرد: هیات مشترک دولت و صنعت کاران گماشته شود تا تمام خواست های تانرا مورد بررسی قرار دهد.

اشرف غنی خطاب به غاصبین زمین گفت که یا زمین های غصب شده را رها نمایند و یا منتظر اقدامات جدی دولت باشند.

وی بیان داشت: در قوانین باید طوری تغییرات به میان آید که سرمایه گذاری بیشتر گردد. وی از صنعت کاران خواست یک کمیته را ایجاد کنند و در آن تمام قوانین را که خواهان تغییرات آن اند، مشخص نمایند.

رئیس جمهور تعهد نمود :سال آینده را سال حمایت از صنعت نامگذاری می کند و در تمام کشور تجلیل خواهد شد.

وی افزود: کار استخراج معادن کوچک را به صنعت کاران افغان واگذار می کند و به وزیر شهر سازی هدایت داد که به منظور ایجاد یک نمایشگاه دایمی تولیدات داخلی اقدام نماید.

رئیس جمهور کشور گفت:افغانستان تا چهار سال آینده از نگاه انرژی برق خودکفا می شود. وی از صنعت کاران خواست که در عرصه انرژی برق سرمایه گذاری کنند.

اشرف غنی در پایان سخنانش گفت : صنعت کاران ما یک رکن اساسی پایگاه تمام دیدگاه ها و پالیسی های اقتصادی ماست.

وی افزود : تمام خواسته های معقول و مشروع صنعت کاران عملی می شود.

 انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار