به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ حمید ملانوری، فرماندار رفسنجان در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان با حضور مدیرکل فنی و حرفهای و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طرحهای زیادی در شهرستان مطرح است که با کمک بخش خصوصی میتوانیم آن را اجرایی کنیم.
ملانوری عنوان کرد: در طرح احیاگران آبادی افرادی که موجب ایجاد شغل شوند مورد حمایت و از لحاظ تسهیلات و آموزش زیرپوشش قرار میگیرند.
همچنین در این جلسه مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان گفت: یک بسته فراگیر اشتغال با عنوان ۹۶۰ هزار شغل توسط وزارتخانه تهیه و در هیأت دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مطرح شده است.
وی افزود:۱۵۰ هزار شغل مربوط به طرح کارورزی است که با توجه به پدیده اجتماعی وارونگی هرم تحصیلی این طرح مطرح شده است.
جهانگیری بیان کرد: تعداد زیادی فارغالتحصیل دانشگاهی که عموما کارشناسی و کارشناسی ارشد دارند فاقد شغل هستند و زمانی که به سمت شغل میروند پدیده وارونگی تحصیل در اشتغال را بهوجود میآورند که یک معضل است.
وی با بیان اینکه در دنیا ۸۰ درصد اشتغال مربوط به دیپلم و زیر دیپلم و ۲۰ درصد برای فارغالتحصیلان است، افزود: در کشور ما برعکس است و بهازای هر ۱۰ کارگر ساده یا ماهر یک تکنسین و به ازای هر تکنسین یک نفر مهندس لازم است که استاندارد است اما در ایران به ازای ۳۰ مهندس یک تکنسین است.
جهانگیری تصریح کرد: دانشگاههای ما به جای اینکه پاسخگوی مطالبات اقتصادی و اجتماعی باشند پاسخگوی مطالبات اجتماعی صرف شدهاند در حالی که بیکاری یک تهدید اجتماعی است.
وی با بیان اینکه مهارت تکمیل کننده آموزش رسمی است اما سهم آموزش مهارت غیررسمی در اقتصاد و اشتغال ایران پنج درصد است، گفت: اما این سهم در استرالیا، ژاپن و اروپا ۸۰ درصد است.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه مراکز دولتی ما نمیتوانند پاسخگوی مهارتآموزی دانشگاهها باشند، اظهار کرد: هزینه آموزش فوقالعاده بالا است که بر همین اساس طرح کارورزی دیده شده تا تکمیل کننده تحصیل باشد.
وی عنوان کرد: برای طرح کارورزی ۳ هزار و ۲۴۰ نفر سهمیه استان کرمان اعلام شده که قابل افزایش است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این جلسه گفت: دوسالانه اشتغال استان تهیه شده که مجموعه ورودی بازار کار استان است و پیشبینی شده که طی این مدت ۳۶ هزار شغل در استان ایجاد کنیم که سهم رفسنجان ۳ هزار شغل است.
وی با بیان اینکه باید زمینه ایجاد این تعداد شغل فراهم شود و سهم هر دستگاه مشخص شده است، تصریح کرد: بیش از ۳۷ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است در حالی که در کشور زیر ۲۰ درصد است.
اسماعیلی با بیان اینکه امسال ۲۰ هزار میلیارد تومان برای کارگروه اشتغال کشور در نظر گرفته شده است، افزود: سهم استان کرمان حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان است که برای استفاده از این مبلغ طرحهای کارشناسی شده باید مطرح شود که اشتغال داشته باشند.
وی عنوان کرد: امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان وامهای خانگی خرد و کوچک سهم استان است که هنوز تقسیمبندی شهرستانها کامل نشده و هر شهرستانی که پای کار باشد میتواند جذب بیشتری داشته باشد.
اسماعیلی با بیان اینکه ۱۷ هزار نفر در سامانه کارورزی استان ثبت نام کردند، یادآور شد: امسال ۳۴ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی با سود چهار درصد در استان پرداخت میشود.
انتهای پیام/س
طرح احیاگران آبادی، موجب رونق اشتغال در روستاها