به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسینی سرپرست گروه مرمت آبراهههای مجموعه جهانی پاسارگاد اظهار کرد: فصل دوم مرمت و ساماندهی آبراهههای ۲ هزار و ۵۰۰ ساله نخستین باغ ایرانی با روشهای نوین در حال انجام است.
وی تصریح کرد: از ویژگی این مرحله از مرمت استفاده از روش های نوین مرمتی از جمله استفاده از چسب های اپوکسی رزین و میلگردهای شیشهای به جای میلگردهای فولادی و استیل است.
حسینی همجنس بودن مواد با سنگها را عامل استحکام بخشی و مقاومت بالای روش بکار رفته اعلام کرد و ادامه داد: از جمله اقدامات مرمتی این مرحله پاکسازی، شستشو، چسباندن و وصالی تکههای ریز سنگها و دریل کاری تکه سنگ های بزرگ است.
حبیبی استاد کار مرمت آثار تاریخی نیز گفت: مقاومت ۷ برابری میلگردهای فیبر شیشهای و کربنی نسبت به فولادی و استیل، مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی و مقاومت در برابر انقباض و انبساط های محیطی از ویژگیهای منحصر به فرد این روش نوین مرمتی است.
وی، استفاده از پودر حاصل از دریل کاری سنگها و مخلوط آن با چسب های اپوکسی رزین را از دیگر مواد مورد استفاده برای استحکام بخشی سنگها برشمرد و بیان کرد: این ماده بدلیل هم خوانی با سنگ علاوه بر افزایش مقاومت و استحکام وصالی با میلگردها از نفوذ آب و هر ماده تخریبی دیگر به داخل حفرههای سنگ جلوگیری می کند.
این فصل از مرمت مجموعه جهانی پاسارگاد از خرداد آغاز شده و قرار است تا مهر ۵۰ متر از این آبراههها مرمت و ساماندهی شود.
تاکنون ۱۲ متر از این آبراهه ها مرمت شده است.
باغ ایرانی پاسارگاد در سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
بر اساس کاوش های باستان شناسی باغ ایرانی پاسارگاد، نخستین باغ تاریخ چند هزار ساله بشر است.
انتهای پیام/ن