کابل خان تدبیر می‌گوید: بیش از نیمی از ۷۶ میلیارد دلار کمک نظامی ایالات متحده به نیروهای امنیتی افغانستان غارت و یا سواستفاده شده است.

نیمی از کمک نظامی امریکا بر اثر فساد حیف و میل شده استبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، براساس یک گزارش تازه از سوی اداره حسابدهی دولت ایالات متحده (GAO) از زمانی که امریکا شروع به آموزش و تامین نیروهای پولیس و نظامی افغانستان در سال ۲۰۰۲ کرده است، بیش از ۷۶ میلیارد دالر برای امنیت افغانستان هزینه شده است.

«کابل خان تدبیر» یکی مقام اسبق در اداره امنیت ملی کشور و تحلیل گر مسایل امنیتی می گوید: “فساد بی مثال، بخش بزرگی از پول و سلاح ها را از بین برده است.”

او به آناتولی ترکیه گفت: نیروهای داخلی که پس از سقوط رژیم طالبان قدرت را به دست گرفتند، شبه نظامیان مسلح را مجهز کرده و حتی سلاح های کوچک و مهمات را ربودند، که تاکنون حساب نشده اند.

تدبیر خواستار پاسخگویی بیشتر از سوی واشنگتن و کابل برای شناسایی فساد شد و گفت که افغان ها سزاوارند که بدانند این کمک ها در کجا مصرف شده اند.

وی افزود: تجهیزات نظامی واقعی به ارزش ۷۶ میلیارد دالر بدون هیچ گونه فساد، تا ۴۰ سال آینده نیاز نظامی ما را بر طرف می کند. اما در حال حاضر ما حتی نیمی از آن کمک ها را هم نداریم، زیرا آنها غارت و ربوده شده اند.

فساد گسترده در میان نیروهای امنیتی افغانستان سبب شد تا محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری و همچنین کمیسیون تدارکات ملی را برای نظارت بر قراردادهای بخش عمومی در کشور تاسیس کند.

برای مثال رئیس پولیس سابق ولایت هلمند اخیرا بخاطر فروش پست های ریاست پولیس ولسوالی ها در این ولایت و انتصاب افسران خیالی تا معاششان را به جیب بزند، به مدت سه سال حبس محکوم شده است.

ایالات متحده درسال ۲۰۰۵ صندوق کمک به نیروهای امنیتی افغانستان را تأسیس کرد که از آن زمان تاکنون ۶۶ میلیارد دالر بدان اختصاص داده است. به گفته وزارت دفاع این کشور، بجز ۵ میلیارد آن، مابقی این مبلغ تا پیش از ماه آپریل سال جاری پرداخت شده است.

اداره حسابرسی ایالات متحده (GAO) اعلام کرد که بخش عمده ای از وجوه – بیش از ۲۶ میلیارد پوند – برای حفظ و نگهداری، معاشات، مهمات، ترمیم و نگهداری تجهیزات، تکنالوژی اطلاعاتی و لباس، مصرف شده است.

این گزارش افزود که حدود ۱۸ میلیارد پوند نیز در زمینه حمل و نقل، پروژه های زیربنایی، عملیات و آموزش صرف شده است.

و از جمله سخت افزارهایی که به وسیله ایالات متحده به نیروهای افغان داده شد ۶۰۰۰۰۰ سلاح خفیف مانند تفنگچه و سلاح، ۱۶۳۰۰۰ رادیو، ۷۶۰۰۰ واسطه نقلیه به شمول ۲۲۰۰۰ عراده واسطه زرهی نوع هاموی و ۳۰۰۰۰ قطعه تجهیزات خنثی سازی بمب بود.

حدود ۱۶۰۰۰ مورد تجهیزات مربوط به بخش اطلاعاتی و شناسایی مانند هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و ۲۰۸ فروند طیاره به شمول ۱۱۰ هلیکوپتر نیز ارائه شده است.

«محمد عارف» یک تحلیل گر امنیتی دیگر می گوید که سلاح های کوچک به راحتی به سرقت می روند و در بازار سیاه فروخته می شوند. چنین سلاح هایی اغلب در نهایت به دست شورشیان می رسد.

او گفت: “سلاح های کوچک مانند تفنگچه اغلب به دست باندهای مافیایی و جنایت کار در کلان شهرهای کشور می رسند.”

اداره حسابرسی ایالت متحده می افزاید که علیرغم هزینه های بالا، امریکا هنوز به هدف اصلی خود یعنی مستقل سازی نیروهای امنیتی افغانستان نرسیده است.

در همین حال، دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهوری می گوید که مبارزه با فساد یکی از اصلی ترین اولویت های دولت وحدت ملی است.

او گفت: “دلیل ایجاد مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد این است که ما می خواهیم فساد را در آینده متوقف کنیم و موارد فساد در گذشته را نیز محاکمه کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار