به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ این روزها اگر نگاهی به سفره هایمان بیندازیم جای خالی خیلی از غذاهای اصیل وسنتی ایرانی را می بینیم که جایشان را به غذاهای به اصطلاح وارداتی ومخالف مزاج مردم کشورمان دادند غذاهایی که برعکس ظاهر خوش آب ورنگ منشا خیلی از بیماریهاهستند در تغذیه مردم ترویج مصرف کنسروها با مواد نگه دارنده یا فرهنگ غلط در بحث خوردن و آشامیدن نوشابهها، فست فودها، غذاهای ناسازگار، درهم خوری، روی هم خوری افراط در زیاد خوردن و کم خوردن، مصرف مرغهای هورمونی 35 روزه، غذاهای کنسروی و خیلی چیزهای دیگر را شاهد هستیم رژیم های غذایی اشتباهی که دلیل اصلی بالابودن آمار ابتلا به بیماریهای مختلف مخصوصا بیماریهای گوارشی هستند. طبق آمارها 70 درصد علل مرگ ومیر در کشور بیماریهای غیر واگیر مرتبط با تغذیه غلط هستند
دکتر انتظار مهدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ گفت:ترکیب غذایی فست فودهایی که بسیاری ازمردم خصوصا جوانان اشتیاق به خوردن آنها دارند ترکیب مناسبی نیست این غذاها آلودگیهایی دارند که ممکن است در فرآیند تهیه غذا رخ بدهد.
باقیمانده فلزات سنگين (سرب، جيوه، نيكل، كروم، ارسنيك، روی، مس، قلع، کادمیوم و …) و انواع افزودنيهای غيرمجاز و موادنگهدارنده و مواد کاهنده بارمیکربی، همچنين باقيمانده سموم دفع آفات و شوينده ها، كودهاي حيواني، انساني و شيميائي، داروها از جمله آنتي بيوتيكها ، هورمونها و ... به طور مستقيم موجب عدم سلامت موادغذائی شده و يا با آلوده كردن منابع حيوانی و گياهی به طور غير مستقيم بر سلامت غذا اثر می گذارند . علاوه بر همه اينها گاهی مواد غذائی به علت شرايط ناصحيح توليد يا نگهداری در اثر فعل و انفعالات شيميائی، تغيير حالت داده و سلامت خود را از دست می دهد و همين امر موجب ايجاد مواد خطرناكی نظير پراكسيدها و اکسیدهای کلسترول در غذا ميگردد كه در اثر تداوم، مشكلات قابل توجهی برای سلامتی انسان ايجاد خواهند كرد.
دکتر انتظار مهدی افزود:توصیه می کنیم از خوردن غذاهای فرآوری شده ،غذاهای آماده و فست فودها تا حد امکان پرهیز کنند وغذاهای خانگی را به این غذاها ترجیح بدهند تا سلامتیشان بیش از پیش تضمین بشود امیدواریم با روی آوردن مردم به غذاهای سنتی وخانگی میزان بیماریها در کشورمان کاهش پیدا کند
در کشور ما مردم غذای خوب خوردن را در مصرف شیکترین پیتزاها، جدیدترین مدلهای غذایی، بهترین رستورانها و گرانترین نوشیدنیها میدانند در صورتی که این روشها تناسبی با مزاج ایرانی ندارند و اگر مردم اصول تغذیه اسلامی را رعایت کنند هیچ یک از این مشکلات و بیماریها گریبانگیر جامعه نخواهد شد.
طبق توصیه متخصصان خوردن مایعات مابین غذا سبب اختلال در هضم غذا میشود حال اگر به جای مایعات یا لبنیات بین غذا از نوشابه یا نوشیدنیهای گازدار استفاده شود که دیگر عوارضی چندین برابر دارد چراکه اولاً گاز دیاکسیدکربن موجود در نوشابه اکسیژن خون را پایین آورده و کاهنده عمر است و ثانیا بیماریهایی مانند پوکی استخوان، قند خون، سنگ کلیه، دردهای عضلانی و ریزش مو را در پی دارد.حتی الامکان باید نیم ساعت قبل از غذا تا دوساعت پس از صرف غذا از نوشیدن مایعات خودداری کنند
مصرف میوه بعد از غذا به دلیل زود هضم بودن میوه و دیر هضم بودن احتمالی غذا سبب فساد در معده میشود و بیماریهایی مثل عفونت معده و روده، ورم معده، تشدید زخم معده، اختلالات هاضمهای و سردردهای میگرنی به دلیل گاز حاصل از عفونتها را در پی دارد.
نتیجه آن که غذای مناسب داروی قوی وموثری هست که برای پیشگیری از انواع بیماریها ومبارزه با اونها میتوان از آن ازش استفاده کردبه قول قدیمیها غذای خوب مفرح جسم است وجان پس برای اینکه زندگی سالمتری داشته باشیم مواظب تغذیه خود باشیم
انتهای پیام/ح