به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مصطفی هنرمندیان، مدیر جهاد کشاورزی ایذه با بیان اینکه برداشت انار از باغات این شهرستان آغاز شده است، بیان کرد: پیش بینی می شود که در هر هکتار از باغات این شهرستان بیش از 20 تن برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه برداشت انار تا اواخر آبان ماه ادامه دارد، اذعان داشت: سطح زیر کشت باغ های انار در شهرستان ایذه بیش از 700 هکتار است که پیش بینی می شود بیش از 14 هزار تن انار برداشت و روانه بازار مصرف شود.
هنرمندیان تصریح کرد: مناطق عمده تولید انار این شهرستان، شیوند، میراحمد غریبی، هلایجان و بخش سوسن است که میانگین تولید و برداشت انار از هر هکتار بیش از 20 تن می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی ایذه اظهار داشت: در سال جاری زراعی با توجه به مدیریت باغات و وضعیت اقلیمی پیش بینی می شود میزان تولید شهرستان نسبت به سال گذشته حدود 12 درصد افزایش داشته باشد.
وی گفت: ارقام عمده برداشتی از سطح باغات ایذه، انار محلی، خوشه ای، ترشی، یوسف خوانی، دومزه و رقم شیرین شیوند است که با توجه به کیفیت آن، ضمن مصرف داخلی جهت فروش به استان های همجوار صادر می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه از انار چیده شده در این شهرستان استفاده های زیادی می شود، اذعان کرد: از این انار تولیدی به علاوه تازهخوری، استفاده از پوست جهت رنگ رزی، تولید ترشی انار یا ناردون، رب انار محلی تولید می شود که رب انار و ترشی آن شهرت خاصی درمیان مردم استان خوزستان و استان های همجوار دارد.
مصطفی هنرمندیان با اشاره به میزان اشتغال ایجاد شده در باغات انار افزود: از این انارستان ها زمینه اشتغالزایی بیش از 800 نفر به صورت مستقیم و یک هزار و 300 نفر به صورت غیر مستقیم را فراهم شده است.
وی بیان داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به منظور ارتقاء دانش باغداران کلاس ها و کارگاه های آموزشی با موضوع نگهداری باغات انار برگزار شده و کارشناسان در خصوص مبارزه با آفت کرم گلوگاه، جلوگیری از آفتاب سوختگی و تغذیه باغات انار آموزش های لازم و توصیه های کاربردی را به باغداران ارائه کرده اند.
هنرمندیان با اشاره به تسهیلات پرداختی به متقاضیان اظهار کرد: تسهیلاتی درخصوص هرس و اصلاح باغات، توسعه باغات و احداث باغات الگویی به باغداران شهرستان پرداخت شده است.
انتهای پیام/گ