به گزارش خبرنگار تکیه حسینی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امروز شعر آیینی در کشور به واسطه حمایت های شایسته از آن به جایگاه مطلوبی رسیده است، هرچند در برخی موارد مشکلاتی هم در این حوزه دیده می شود.نکته مهم در بخش علاقه فراوان جوانان از اقصی نقاط کشور به این رشته و تعلق خاطر به این شاخه ادبی است.به همین دلیل با پیمان طالبی یکی ازشاعران جوان موفق در سرودن شعر آیینی به گفتگو نشسته ایم.
در ابتدا در مورد سوابق تحصیلی خود بگویید.
من در دانشگاه کارشناسی مکانیک و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را خوانده ام.
چطور شد که از رشته مهندسی به سمت ادبیات رفتید؟
در مدارس و خانواده های ما شیوه ای مرسوم است که هرکس درسش خوب است باید در رشته ریاضی تحصیل کند.این شرایط برای من هم وجود داشت و تا مدت ها به من می گفتند که باید در رشته ریاضی وارد شوی.اما از همان ابتدا نیز علاقه فراوانی به شعر و ادبیات داشتم.در دوره کارشناسی در کنار خواندن رشته مهندسی مکانیک،درس های رشته ادبیات را هم می خواندم.هم اکنون نیز فقط پایان نامه من در مقطع فوق لیسانس باقی مانده است.
از چه زمانی شروع کردید به شعر گفتن ؟
از مقطع راهنمایی یک سری کارگاه ها وجود داشت که مسائل ادبی در آن مطرح بود و در ابتدا نیز نقد داستان می نوشتم.اوایل با سرودن شعرهای سپید کار را آغاز کردم و زمانی که شعر کلاسیک سرودم با هئیت ها نیز آشنا شدم.اولین شعر کلاسیکی که نوشتم نیز برای حضرت زینب(س) بود.
با کدام مداحان ارتباط دارید؟
من با شمار زیادی از مداحان کار کرده ام.مثل استاد منصور ارضی یا حاج محمود کریمی و آقایان هلالی و جواد مقدم و سایر دوستان.
اساتید شما در این راه چه کسانی بودند؟
من از محضر بسیاری از اساتید بهره برده ام.اما چون ساکن شهرستان رشت بودم، با آثار اساتید ارتباط داشتم و شاید به صورت حضوری، کمتر آنها را دیده ام.اما یک نفر که تاثیر فراوانی بر من داشت استاد علی معلم دامغانی است.
در مورد اشعاری که در مراسم های مذهبی خوانده می شود نظرتان چیست؟
در ابتدا باید بگویم که در این سال ها یک ماه مانده به محرم همه یادشان می افتد که باید در این راه آسیب شناسی کرد.به نظر من ما باید ظرفیت شناسی کنیم تا با ورود افراد علاقه مند به این حرفه، آسیب ها به حداقل برسد.
مشکلی نیست.شما در مورد ظرفیت های این عرصه بگویید؟
به برکت انقلاب اسلامی در کشور ما فضایی ایجاد شده است که همه دوست دارند شاعر آیینی باشند.طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب ما در هیچ دوره ای این مقدار شاعر آیینی نداشته ایم.به نظر من جدی ترین جریان شعری کشور جریان شعر هئیت است که بسیار گسترده است.در سال های اخیر موسساتی ایجاد شده اند که به تربیت شاعر می پردازند.البته نباید فقط به این بخش اکتفا کرد به دلیل اینکه ظرفیت در حوزه بسیار بالاست ما باید در این امر تلاش مضاعف کنیم.به دلیل اینکه مردم ما در یک موضوع با هم اشتراک نظر دارند و آن هم امام حسین(ع) است.
اگر بخواهید در مورد مشخصات شعر خوب آیینی به ما بگویید چه نکته ای را می گویید؟
به نظر من اساتید این حوزه باید جمع شوند و مبانی شعر آیینی را تشریح کنند تا راه برای جوانان هموار شود.به نظر من باید اساتید در این باره نظر بدهند.
در مورد آثار خود توضیح دهید.
من دو مجموعه شعر چاپ کرده ام یکی با نام ناحماسه با درون مایه های سیاسی اجتماعی که در قالب غزل است.کتاب دوم من آینه خانه نام دارد که 69 شعر دارد که 80 درصد این کتاب توسط مادحین اهل بیت خوانده شده است.طبیعتا در شعر هئیت از غزل استفاده های فراوان می شود.
علاقه شما به کدام شاعر است؟
من به اشعار خاقانی علاقه فراوان دارم.زبان شعر خاقانی زبانی سخت استوار و محکم است و فضای کلی قصیده های خاقانی انتقاد است.در مورد شاعران معاصر هم استاد علی معلم دامغانی کارهای برجسته فراوانی دارند.
شما اشعار سیاسی هم می گویید؟
بله شعر سیاسی هم داشته ام و به این مسائل طعنه زده ام.
نظرتان در مورد عبارت شعر آیینی چیست؟
در یکی از جلسات شاعران با مقام معظم رهبری توفیق داشتم در محضر ایشان باشم، رهبری هم تمایلی به گفتن این عبارت ندارند.البته این اصطلاح دایره کلام را بسیار وسیع می کند.
نکته خاصی برای گفتن دارید؟
ممنون از شما و تلاش هایتان
گفتگو از محمدرضا فلاحی
انتهای پیام/