به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد علل افزایش آن در کشور ما و راهکارهای جلوگیری از اذیت و آزار سالمندان، توضیحاتی ارائه کرد.
رباب صحاف گفت: پدیده سالمند آزاری در جوامع و فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی دارد، اما بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، انجام دادن یا ندادن یک رفتار منفرد یا تکرار شونده که باعث آزار و اذیت یا آسیب رساندن به سالمند می شود، در دایره سالمند آزاری قرار می گیرد.
وی در تشریح نمودهای سالمند آزاری اظهار داشت: وارد کردن آسیب های فیزیکی به شکل کتک زدن، نادیده گرفتن، وارد کردن استرس به صورت کلامی، سوء استفاده مالی از سالمندان مبتلا به آلزایمر و در نهایت سالمند آزاری سیستماتیک که در جریان آن فرد از حق و حقوق خود محروم می شود، از جمله مسائلی هستند که باعث آزار و اذیت سالمندان می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پاسخ به این سوال که چرا پدیده سالمند آزاری در ایران رو به افزایش است، عنوان کرد: یک علت آن این است که سرعت رشد سالمندی در ایران بسیار بیشتر از آسیا و حتی دنیا است و وقتی آمار جمعیت سالمند افزایش پیدا می کند، بیش از گذشته شاهد مسائل و مشکلات سالمندی خواهیم بود. بحث دوم مربوط به اطلاع رسانی از سوی رسانه هاست. وقتی آزار و اذیت سالمندی موضوع بحث رسانه ها می شود، طبیعی است که باعث ایجاد حساسیت در جامعه می شود و در آن صورت اخبار سالمند آزاری، بیشتر به گوش می رسد.
صحاف با اشاره به تبعات افزایش سالمند آزاری در جامعه بیان کرد: سالمند آزاری پدیدهای منفی است و وقتی این مساله در جامعه ایجاد حساسیت می کند، در مواردی ممکن است برخی افراد که تعداد آن ها بسیار کم است، از این مساله سوء استفاده کرده و اقدام به سالمند آزاری کنند، اما اگر از بعد مثبت نگاه کنیم، وقتی سالمندی در جریان آزار و اذیت سایر سالخوردگان قرار می گیرد، نسبت به حق و حقوق خود آگاهی پیدا کرده و در صورت مواجهه با مشکل آن را به سازمان یا نهادهای ذیربط گزارش می کند.
وی در مورد چگونگی مقابله با پدیده سالمند آزاری خاطرنشان کرد: باید پروتکل و برنامه ریزی هایی در رابطه با مفهوم، مضامین و نشانه های سالمند آزاری در جامعه تدوین شود تا بر مبنای آن ها مردم و خود سالمند بدانند که در قبال مشاهده چه نشانه هایی باید از خود واکنش نشان دهند و به چه نهادی گزارش کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: با توجه به رشد سالمندی در ایران، شورای ملی سالمندان در حال شکل گیری است و امیدواریم با تشکیل آن و آشنایی مردم و سالمندان با حق و حقوق سالمندی، کمتر شاهد به وجود آمدن مسائل ناخوشایند در حوزه سالمندان کشور باشیم.
منبع:انلاین
انتهای پیام/