به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از اتفاقات جذاب و دوست داشتنی که با آغاز مدارس حال وهوای خاصی به شهر می دهد حضور دانش آموزان با لباس های فرم رنگی برای رفتن به مدارس است لباس هایی که برای دانش آموزان نیز می تواند تداعی کننده بازگشت به دوران تحصیل باشد.
البته این تنوع لباس فرم مدارس همچنین طرح و رنگ تعیین شده برای آن از سوی مدیران مدارس گاه با اختلاف سلیقه والدین یا دانش آموزان مواجه می شود همچنین قیمت و کیفیت لباسی که در فروشگاههای معرفی شده از سوی مدارس عرضه میشود از جمله مسایلی است که خانه و مدرسه را به چالش میکشاند.
چالش تنوع لباس مدارس یکی از دغدغههای مهمی است که هرساله شهریورماه اولیای دانشآموزان را درگیرمیکند و چندسالی است که تعیین لباس فرم برای مدارس با الگوی مشخصی برای هر مدرسه وجود دارد، این امر میتواند ابعاد مثبت و منفی را در برگیرد که بستگی به شرایط دانش آموز دارد.
به نظر میرسد تغییر الگوی لباس مدرسه نظارت چندانی را از سوی آموزش و پرورش به دنبال ندارد و در تهیه لباس فرم مدیران مدارس به صورت تحمیلی خانواده ها را بر آن داشته تا این لباسها را از فروشگاه و خیاطی طرف قرارداد خریداری کنند.
هرچند هماهنگ بودن لباس دانشآموزان تاحدی چاره ای برای حذف فاصله طبقاتی محسوب می شود اما تغییر هر ساله این لباس های فرم برای خانواده هایی که توان مالی بالایی ندارند مشکل ساز خواهد بود علاوه بر این مساله تغییر هر ساله فرم مدارس یک نوع اسراف است چرا که امکان استفاده از لباس فرم مدارس برای مصارف دیگر چندان مناسب نبوده است و قطعا بدون استفاده خواهد ماند و در کنار هزینه هایی بالای نوشت افزار و سایر هزینه های مربوط به مدرسه این تغییر دائمی بار مالی به خانواده ها تحمیل می کند.
احمدعابدینی معاون دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد ساماندهی وضعیت لباس مدرسه عنوان کرد: هنوز آیین نامه کاملی برای این منظور تهیه نشده و با بررسی ابعاد مختلف این موضوع در حال ارزیابی شرایط از جوانب مختلف و در نهایت ارائه نتیجه قطعی هستیم.
وی افزود :مواردی دیگری همچون تناسب لباس فرم با وضعیت اقلیمی، اختیاری یا اجباری بودن آن، تاثیر بر کیفیت آموزشی و مواردی دیگر از این قبیل مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
از دیدگاه متخصصان تنوع رنگ بانشاط و شادابی رابطه مستقیم دارد و موجب میشود هیجانات کودکان، نوجوانان و جوانان به طور منطقی بروز کند.
نیسا محمودی روانشناس در در گفت وگو باخبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه رنگ لباس ها و تشعشعات آن روی میزان اضطراب تاثیرگذار هستند، عنوان کرد: انتخاب رنگی مناسب برای لباس های مدرسه به ویژه در دانش آموزان ابتدایی از اهمیت بسزای برخوردار است.
وی ادامه داد:همانطور که فضای رنگی برای بچه ها جاذبه بیشتری دارد لباس های رنگی و روشن نیز برای دانش آموزان ابتدایی خوشایند خواهد بود و استفاده از لباس های رنگی به جهت اینکه نیازمند مراقبت بیشتر است به آموزش نظم بیشتر کمک می کند.
این روانشناس اظهار کرد: از نکات مثبتی که لباس فرم مدارس داشته ایجاد یکپارچگی و وحدت رویه در میان دانش آموزان است و از ایجاد فاصله طبقاتی و سوتفاهم ناشی از آن جلوگیری میکند.
محمودی گفت: برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی بالاتر استفاده از لباس های با رنگ و فرم متناسب با سن دانش آموز ضروری است.
ایدههای ویژه برای انتخاب پوشش مدارس دانشآموزان، تمامی ندارد و هر یک از والدین بر اساس نوع و سلیقه خود، ایده جالبی را مطرح میکند بنابراین باید بازنگری لباس فرم دانشآموزی، علایق دانشآموزان و تمایل آنها به زیبایی و مدل، مورد توجه قرار گیرد.
علی عراقی معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد ساماندهی لباس فرم در مدارس اظهار کرد: کار گروه ساماندهی مد و لباس اسلامی و ایرانی در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شده و دستورالعملی را برای ساماندهی تنظیم کرده است.
وی ادامه داد: در کارگروهی که آموزش و پرورش و بخشهایی نظیر آن عضو هستند تأکید بر استفاده دانشآموزان از پوشاکی با الگوهای ایرانی و اسلامی و استفاده از پارچه ایرانی با طرحها و مدلهای جذاب برای دانشآموزان مورد توجه قرار گرفته است.
معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در مورد روند تهیه لباسهای فرم دانشآموزان که خارج از مدرسه انجام میشود، بیان کرد: اکنون مدارس با تولیدیهای بخش خصوصی یا تولیدیهای هنرجویان کاردانش فعالیت میکنند اما برای ساماندهی این شرایط آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارشاد و نهادهای مربوطه در حال تدوین دستورالعملی برای تهیه لباس فرم دانشآموزان است و امیدواریم تا مهر ماه این دستورالعمل برای مدارس اجرایی شود.
وجود لباس فرم مزایا و معایب خاص خود را دارد که نیاز به بررسی دقیق تری داشته تا چالش های آن مانند بار مالی، جذابیت فرم و رنگ، ساماندهی توزیع آن و جمع شدن بازارهای سیاهی که گاهی در فروش لباس مدرسه ایجاد شده، جلوگیری کرده و کمکی به کاهش دغدغه اولیا و دانش آموزان بکند که این امر مستلزم توجه جدی تر آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی نظام تعلم وتربیت است.
انتهای پیام/
با این روپوشای بی کیفیت و گلو گشاد... و بدرنگ... ابن همه رنگای قشنگ....گیر دادید به صورتیو بنفشو سبز... اخه کدوم بد سلیقه ایی ابنارو انتخاب میکنه....
اعتماد به نفس بچه هارو ازشون گرفتید...
اولشو میگید اختیاری خرید ولی وای به حال اینکه کسی نخره...
همش گیر دادید به ضربو تقسیم و جمع یاد گرفتن بچه ها... یه ذره بهشون از فرهنگو تمدن و درست رفتار کردن با بزرگتر و نمیگید ...
همشون لوسن و بی درک... چون میخواید که لوس بار بیان... فیلم های غیر ایرانیو که نگاه میکنم باورم نمیشه یه بچه هفت ساله چقدر بادرکه که مثل یه بزرگسال رفتار میکنه...
متاسفم برای سیستم اموزشیتون...
یه ذره از خدا بترسید، ما مسلمونیم، قیامتی هم هست.
وقتی یک دانش اموز با لوازم تحریر لوکس و برند ، با کیف و کفش آنچنانی هر روز صبح با بهترین ماشین والدین جلوی مدرسه پیاده میشود یا دانش آموز دیگری با همین مزایا با سرویس یک مسیر کوتاه را طی میکند برای کودکی که باید با لوازم التحریر بی کیفیت و ارزن چینی و کیف و کفشی که در نیمه های سال زوارشان در میرود و در سرمای زمستان پای پیاد تا مدرسه می آید یک روپوش هم رنگ دلش را به سمت و سوی یکرنگی و هم طرازی وووو نمی کشاند و این وقتی بیشتر نمود دارد که دانش آموزی هر روز از بوفه مدرسه تنقلات مختلفی را میخرد اما فرزند من نهایت بتواند هفته ای یکبار آنهم ارزانترین خوارکی ( پوف فیل ) را با کلی غر که لقمه ببر ما نمی توانیم یا وسعمان نمیرسد پول تو جیبی بدهیم ...
از طرفی مدارس با خیاطی ها داد و ستد دارند و والدین را مجبور میکنند از یک جای مشخص رپوش را تهیه کنند آنهم روپوشی که نسبت به قیمت از پارچه ای بی کیفیت تهییه شده است و به زور یک فصل آموزشی را دوام می آورد چه برسد سالهای بعد ماکه سالهاست دچار این مشکل بی کیفیتی لباسها هستیم و اعتراضمان جز چپ افتادن مدیر مدرسه و برخوردهای توهین آمیز با خودمان و مخصوصاً کودکمان در طول سال ، چیز دیگری برایمان نداشته و ضمناً اعتراض به اداره مربوط هم هیچ تاثیری ندارد چون امروز تو کشور ما کسی نیست که همکارش را ول کند و به اعتراض والدین رسیدگی کند
بخدا پول هرساله میدیم اونم خیلی متفاوت با قیمت اصلی که مدیران درصدبگیرن از تولیدی ها
پارچه افتضاح
دوخت درحد سطل زباله
نکنین خیلیامون نداریم بدیم این پول لباسو
فاصله طبقاتی باشه بهتره تا زورکی پول بدیم