به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بررسی تحولات شاخص دلار در هفته منتهی به ۲۰ اوت (۲۹ مردادماه) نشان میدهد که ارزش دلار در برابر ین تا ۰.۲ درصد و برابر فرانک سوئیس ۰.۲۹ درصد تقویت شد، اما در مقابل یورو تا ۰.۵۲ درصد و پوند ۱.۴ درصد ضعیف شد.
بانک مرکزی تغییرات دلار در هفته گذشته را مورد تحلیل قرار داده و دلایل متفاوتی برای تضعیف و تقویت آن مطرح کرده است. در بین شرایطی که موجب تضعیف نرخ دلار شده میتوان به تنشهای سیاسی در آمریکا و تردید در موفقیت ترامپ برای هدایت اقتصاد این کشور به عنوان مهمترین موضوع اشاره کرد.
ناتوانی ترامپ در برقراری تعامل سازنده با بدنه حاکمیتی در آمریکا و تغییر در صلاحیت وی برای زمامداری اقتصاد این کشور موجب شد تا دلار در روزهای پایانی هفته در مقابل سایر ارزها از جمله ین ژاپن کاهش ارزش داشته باشد. در حالی رئیس جمهور آمریکا عاملی برای ضعف دلار در هفته گذشته بوده که پیشتر نیز واکنشهای وی اثر قابل توجهی بر بازار ارز و شاخص دلار گذاشته بود.
همچنین صورت جلسه بانک مرکزی آمریکا در ماه ژوییه که نشان داد فدرال رزرو از کاهش تورم نگران است، عاملی برای ضعف دلار بود چون احتمال افزایش نرخ بهره و عادی سازی سیاستهای پولی را کاهش داد.
البته شاخص دلار در هفته گذشته به دلیل تضعیف یورو در برابر این ارز، تقویت شد. این در حالی است که حمله تروریستی در بارسلون اسپانیا و تضعیف برخی شاخصهای اقتصادی علت عقبنشینی یورو در مقابل دلار بود.
کاهش نسبی تنش بین آمریکا و کره شمالی فرصتی را در اختیار دلار قرار داد تا بتواند بخشی از زیانهای هفتههای قبل را جبران کند. در عین حال که انتشار برخی شاخصهای اقتصادی مثبت از جمله خرده فروشی در این کشور حاکی از آن بود که مخارج مصرفی همچنان نقش موثری در رشد اقتصادی آمریکا دارد. این موضوع به نفع دلار بود، چرا که شانس افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/