مراسم اعطای نشان داود رشیدی با حضور خانواده این هنرمند و اهالی هنر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اولین مراسم اعطای نشان داود رشیدی عصر امروز شنبه چهارم شهریور ماه سال ۹۶ در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر با حضور خانواده این هنرمند فقید، مهدی شفیعی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، علی مرادخانی، رضا بابک، مسعود فروتن، احمد مسجد جامعی، داریوش فرهنگ، فلامک جنیدی، سیروس الوند، فاطمه معتمدآریا، محمود عزیزی، سیروس میمنت، همایون ارشادی، مرضیه برومند، اکبر زنجانپور، افسانه چهره‌آزاد، شبنم فرشادجو، حشمت آرمیده، اکرم محمدی، رضا بهبودی، بیژن بیژنی، الهام پاوه‌نژاد، داریوش اسدزاده، شاهرخ فروتنیان، علی دهکردی، ستاره پسیانی، الهام کردا، نگار عابدی و... برگزار شد. 

نشان داود رشیدی در دستان علیرضا داوودنژاد، معجونی و ۲ روزنامه نگار

در ابتدای مراسم سرود ملی خوانده شد که همگی به احترام خوانش سرود ایران به پا خواستند. 

سپس منصور ضابطیان مجری برنامه بر صحنه رفت و گفت: رفتن داود رشیدی گرچه با سوگ بود ولی یک شادمانی هم بر جا گذاشت و آن اینکه آثار خوبی از او باقی است که او را از دیگر هم صنفانش ممتاز می کند. احترام برومند این وعده را داد که امسال تجلیل از اهالی بزرگ عرصه هنر و همچنین بزرگداشت داود رشیدی را برگزار کنیم.

سپس؛ کلیپی از داود رشیدی هنرمند فقید نشان داده شد.

منصور ضابطیان در ادامه گفت: مرگ ماجرایی است که ما در هر جایگاه و مقامی که باشیم نمی توانیم از آن فرار کنیم. فقط می توانیم نگاهمان را به مرگ عوض کنیم مثل داود رشیدی که نگاه شوخ طبع و متفکری به مرگ داشت.

سپس لیلی رشیدی بر صحنه رفت و گفت: سال ۸۹ تئاتر منهای دو در همین سالن بر اجرا رفت. ما امشب به کمک محمدحسن معجونی و سیامک صفری بخش اول این نمایش را  بازخوانی می کنیم.

سپس محمدحسن معجونی، سیامک صفری و لیلی رشیدی شروع به نمایشنامه خوانی نمایش منهای دو کردند.

 سیامک صفری در این باره اظهار کرد: من با داود رشیدی کارهای بسیاری انجام دادم که هرگز فراموش نمی‌کنم. ای کاش او بود و من باز هم برای او بازی می کردم.

 بعد از آن، فرهاد مهندس پور کارگردان تئاتر و دبیر جشنواره تئار فجر امسال گفت: من صلاحیت حرف زدن درباره داود رشیدی را ندارم ولی از یک نسلی هستم که داود رشیدی را از دور می دیدم و البته دو بار هم با او در جشنواره استانی همراه بوده ام؛ باید بگویم در کنار او بسیار خوش می گذشت. همیشه آدم ها از تئاتر مهم تر هستند. هنرمندان هم نسل با داود رشیدی باعث افتخار ما هستند. داود رشیدی هنرمند بی ادعایی بود که این کلمه امروز بی مفهوم و بازارش کساد شده است. تئاتر همیشه به خودی خود مهم است.

وی در ادامه بیان کرد: مشکل ایرانی‌ها با تئاتر این است که؛ ما در برهه ای با تئاتر آشنا شدیم که این هنر برای ما حکم رسانه داشت. بنابر این خود تئاتر فراموش می شود مثل اینکه تئاتر یک پدیده دست دومی است که درباره پدیده دست اول حرف می زند. تئاتر همیشه یک ملاقات اجتماعی است. ما سه دسته کارگردان داریم کسانی که فکر می‌کنند بر اساس سلیقه مخاطب نمایش بسازند، کسانی که مخاطب را قبول ندارند و کسانی که می دانند تئاتر ملاقات است و باید به آن با عقلانیت بپردازند. داود رشیدی این عقلانیت را جستجو می کرد. امیدوارم که یاد و خاطره داود رشیدی برای ما برکت داشته باشد.

سپس بیانیه اعطای نشان داود رشیدی که از سمت خانواده این هنرمند نوشته شده بود، توسط منصور ضابطیان قرائت شد.

در این هنگام اعضای محترم خانواده رشیدی؛ احترام برومند، لیلی رشیدی و فرهاد رشیدی بر صحنه رفتند.

احترام برومند گفت: من خیلی خوشحالم که شما در این مراسم حضور دارید.

نشان داود رشیدی در دستان علیرضا داوودنژاد، معجونی و ۲ روزنامه نگار

سپس نوبت به اهدای نشان رسید و منصور ضابطیان نخستین نشان داود رشیدی را به عمید نائینی روزنامه‌نگاری که 40 سال در عرصه روزنامه نگاری فعالیت کرده است، اهدا کرد.

در ادامه جواد مجابی شاعر آئینی بر صحنه رفت و پیرامون عمید نائینی گفت: عمید یک روزنامه‌نگار حرفه‌ای و مستقل است. از آغاز مشروطیت روزنامه هایی که منتشر شدند یا مدافع حکومت بودند یا مخالف حکومت. ولی یک روزنامه‌نگار اگر مستقل باشد به انتقال آزادانه و آگاهانه مطالب به مردم می پردازد.

دومین نشان هم به محسن میرزایی، تاریخ‌نویس و روزنامه‌نگار اهدا شدکه قبل از اهدای نشان به وی، احمد مسجد جامعی بر صحنه رفت و پیرامون این روزنامه نگار گفت: ما پنج روزنامه نگار داریم که در شهر تهران مدیریت شهری را عهده دار بودند و محسن میرزایی با کارهایی که انجام داد باعث شد علاقه مندان به موضوع مدیریت شهری رجوع کنند. سپس دومین نشان داود رشیدی را به محسن میرزایی اهدا کرد.

محسن میرزایی پس از دریافت نشان گفت: برای من افتخار بزرگی است که این نشان را بگیرم. باید بگویم من کاری نکردم. آرزوی پدرم این بود که کتاب بنویسم و مشهور بشوم. در اینجا خیلی بیشتر از آنچه که من لایقش باشم به من محبت شد.

سپس علی دهکردی پیام انجمن بازیگران را برای مخاطبان قرائت کرد.

 سومین نشان داود رشیدی به علیرضا داودنژاد کارگردان برجسته سینما رسید و قبل از اهدای نشان از مرضیه برومند خواسته شد تا بر صحنه برود، او گفت: خانواده ما این شانس را داشت که از محضر داود رشیدی بهره ببرد و در اوقات مختلف زندگی از او یاد بگیرد. امروز هم بخت این را دارم که به نیابت از خانواده رشیدی درباره یکی از بزرگ ترین فیلمسازهای کشورمان صحبت کنم. تمام مختصاتی که داود رشیدی برای یک هنرمند قائل بود در علیرضا داودنژاد هست.

سپس چهارمین نشان و آخرین نشان به محمدحسن معجونی، بازیگر و کارگردان تئاتر رسید. قبل از اهدای نشان داود رشیدی، فاطمه معتمدآریا بر صحنه رفت و گفت: معجونی از بهترین های سینما و تئاتر ما هستند. معجونی جزو کسانی است که پرچم پرافتخار تئاتر را بالا می برد و ما خوشحالیم که داود رشیدی باعث رشد چنین افتخاراتی شده است.

 

انتهای پیام/

اولین مراسم اعطای نشان داود رشیدی برگزار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار