به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، سیل در شهر جنوبی «هیوستون» در آمریکا هزاران نفر را وادار کرد خانههایشان را ترک کنند و امدادگران از اینکه نمیتوانند به درخواستهای مکرر مردم جواب دهند، نگران هستند.
توفان هاروی باعث بارش بیوقفه باران در سراسر هیوستون شد. در واقع بزرگترین شهر تگزاس در آب گلآلود غرق شد و عبور از خیابانها فقط با قایق امکانپذیر است. بالگردها و قایق های بادی تلاش کردند در بزرگراهها به مردم کمک کنند. مردم نیز با استفاده از وسایل شنا یا تشکهای بادی سعی کردند خودشان را به محلهای امن برسانند. داوطلبان نیز به گروههای امدادی ملحق شدند تا مردم را از روی پشت بامها نجات دهند. آب در برخی مناطق تا طبقه دوم خانهها بالا آمده است.
دفتر کلانتر شهرستان «هریس» اعلام کرد روز یکشنبه بیش از 2 هزار نفر با استفاده از قایقهای موتوری و قایقهای بادی نجات پیدا کردند. هاروی اوایل روز جمعه آغاز و به عنوان یک توفان درجه 4 شناسایی شد و از آن زمان بارش باران همچنان ادامه دارد. احتمالاً برخی از مناطق تگزاس در یک هفته به اندازه یک سال بارندگی خواهند داشت. مرکز بحران فدرال آمریکا اعلام کرد توفان تاکنون زندگی یک چهارم جمعیت تگزاس (معادل 6.8 میلیون نفر در 18 شهرستان) را تحت تاثیر قرار داده است.
اداره هواشناسی ملی آمریکا نیز در این خصوص اعلام کرد: «تاکنون بارشی با این حجم و گستردگی تجربه نکردهایم».
هاروی تاکنون تلفات جانی زیادی نداشته است و گزارشها از مرگ 2 نفر خبر میدهند؛ اما مقامات نگران گردبادها و جزر و مدهایی هستند که این توفان ممکن است در پی داشته باشد.
مقامات به دلیل بالا آمدن آب رودخانه «بریزوز» تا 59 فوت (14 فوت بیشتر از سطح مشخص شده برای سیل) به 50 هزار نفر دستور دادهاند بخشهایی از شهرستان «فورت بند» در 55 کیلومتری جنوب غربی هیوستون را ترک کنند. گفته میشود بالا آمدن آب تا این سطح در 800 سال گذشته بیسابقه بوده است.
برخی از مقامات بر این باورند که این حادثه ویرانگرترین سیل در تاریخ هیوستون است. «گرگ آبوت»، فرماندار تگزاس -که پیش از این 3 هزار نیرو را برای امدادرسانی به مردم بسیج کرده بود- اعلام کرد 1000 نفر دیگر از نیروهای گارد ملی را در محل مستقر خواهد کرد. امدادگران باید به خانوادههایی کمک کنند که شرایطشان وخیم است.
مرکز کنوانسیون «جورج آر برون» در هیوستون نیز به سرعت به عنوان یک پناهگاه آماده استفاده شد. اغلب افرادی که به این مرکز پناه میآورند آفریقایی-آمریکایی یا اهل آمریکای لاتین هستند.
شماری از مردم به آسوشیتدپرس گفتند باید قبل از توفان هاروی شهر را ترک میکردند. آبوت پیش از وقوع توفان «هاروی» گفت مردم باید حتماً شهر را ترک کنند اما مقامات محلی حرف او را جدی نگرفتند.
انتهای پیام/