به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، "سید مهدی انوری" رئیس بنیاد مرحوم سید حسین انوری طی یک نشست خبری درکابل گفت: امضای پیمان امنیتی با امریکا مشکلات را عمیق تر و گسترده تر از بیش کرده است.
به گفته وی امضای این پیمان باعث شده است که دربعضی موارد نیروهای بین المللی بویژه نیرو های امریکایی عامل کشتار افراد ملکی و غیرنظامیان در افغانستان شناخته شوند.
وی افزود که افغانستان در شرایط کنونی در یک حالت اضطرار و جنگی قرار دارد با توجه به مواد پیمان امنیتی بین افغانستان و امریکا نیروهای امریکایی باید در مواقع نیاز نیروهای افغان را حمایت کرده و برضد هراس افگنان مبارزه کنند.
موصوف ابرازداشت با آنکه هر روز دشمنان مردم افغانستان قدرت بیشتر کسب می کنند امریکایی ها سکوت مرگباری را اختیار کرده و با شعار های پوشالی سرنوشت افغان ها را به بازی گرفته است.
آقای انوری، خاطر نشان کرد که ما از راهبرد جدید رئیس جمهور امریکا در قبال افغانستان استقبال می کنیم اما این راهبرد باید عملی شود و چیزی های ترامپ در مورد افغانستان گفته به حقیقت تبدیل گردد و مثل گذشته حضور نمادین را ترجیح ندهند.
انوری، علاوه کرد که بنیاد سترجنرال سید حسین انوری به عنوان یک جریان سیاسی که از بین توده های مردم برخاسته از رهبران حکومت وحدت ملی و دولت ترامپ می خواهد تا با توجه به مشکلات کنونی که منشا آن برخی کشور های به ظاهر دوست اند، پیمان امنیتی را مورد بررسی قرار داه و روی عملی کردن آن گام های موثر و سازنده ای بردارند.
وی در مورد صلح افغانستان صحبت کرده گفت امروز واژه صلح در افغانستان به یک بحث پیچیده و جنجالی تبدیل شده که آغاز آن به اختلافات درونی افغان ها و انجام آن به دخالت کشور های بیگانه منتهی می شود.
به گفته وی افغانستان اکنون به میدان رقابت کشور های چون روسیه، چین، آمریکا و عربستان مبدل شده که هرکدام به نوعی تلاش دارند تا منافع خود را در این کشور تامین کنند تا قدرت گیری بیشتر داشته باشند.
رئیس بنیاد ستر حنرال سید حسین انوری، با ابراز تأسف گفت برگزاری چندین دور نشست ها پیرامون صلح در افغانستان نتیجه خوبی به همراه نداشته و وضع بدتر از گذشته به پیش رفت چون کشور های منطقه همانند چین، هند و ایران که در آوردن صلح در افغانستان نقش زیادی دارند در این نشست مشارکت نداشتند.
به اساس گفته های انوری، ما برای برقراری صلح در افغانستان و منطقه نیاز به اجماع منطقوی داریم و دراین مسیر باید کشور های پاکستان، ایران، چین، هند و امریکا که خود را شریک سیاسی میداند گام به گام با افغانها همراه باشند و بین گروه های مخالف و دولت افغانستان میانجگری کنند.
وی ابراز داشت مهم ترین چالش سر راه صلح در افغانستان بحث پیچیدگی خشونت، بی عدالتی، فقر، بیکار و نبود یک استراتژی برای صلح درافغانستان است.
انوری، گفت متاسفانه افغانستان دامنه وسیعی از مسائل منطقه ای لایه های درونی احزاب و گروه های را دارد که باعث شده تا خشونت در افغانستان به عنوان خشونتی بسیارپیچیده مطرح شود.
موصوف تاکید کرد حکومت افغانستان چه در دوران حامد کرزی و چه در دوران آقای غنی فقط گروه خاصی از طالبان را به عنوان دشمن تلقی کرده اند درحالی که طالبان چند شاخه هستند و لایه های درونی زیادی دارند.
وی تاکید کرد که شورای عالی صلح درطول چند سال گذشته نتوانسته فعالیت موثری را به نمایش بگذارد پس نیاز است تا دولت مردان افغانستان با اتکا به نابودی عوامل فرا روی بعد های خارجی آنرا به بررسی گرفته و با پلان وسیع و گسترده باب صلح را بگشاید.
به نوشته آوآ، وی با اشاره به نسل کشی بودایان برما گفت کشور های که خود را حامی حقوق بشر، حقوق زن، و حقوق کودکان میخوانند، باید اقدامی کرده و مظلومان تاریخ را از زیریوغ ظالمان زمان نجات دهند.
انتهای پیام/