به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور شبانی مدیر مجتمع معدنی سرب و روی انگوران اظهار کرد: برای آماده سازی معدن سولفوره انگوران 2 سال و برای استخراج معدن 10 سال در نظر گرفته شده است و از بهمن سال گذشته، آماده سازی معدن شروع شده و از آنجا که به روز رسانی طرح انجام شده، زمان آماده سازی به یک سال کاهش پیدا کرده و در نیمه دوم سال جاری، این مرحله به پایان می رسد و استخراج اصولی به صورت محدود آغاز می شود.
وی ادامه داد: تاکنون در کنار آماده سازی معدن، حدود 10 هزار تن ماده معدنی استخراج شده است. برای انجام استخراج، در حال حاضر تجهیزات حمل و نقل و درون کارگاهی وارد سایت شده و در حال نصب است و تجهیزات پرکننده نیز در حال ورود به کارگاه است.
به گفته مدیر مجتمع معدنی سرب و روی انگوران، قرار است سالانه 120 هزار تن ماده معدنی سولفوره سرب و روی به صورت زیرزمینی از این معدن استخراج شود که با تمهیدات اندیشیده شده، امکان افزایش ظرفیت استخراج تا 150 هزار تن نیز وجود دارد. ماده معدنی استخراجی نیز از طریق مزایده در اختیار صنعت روی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: عیار ماده معدنی حدود 35 تا 40 درصد است و با بهره برداری از این طرح، 300 نفر به طور مستقیم به کار مشغول خواهند شد. طی دوره 6 ماهه فعالیت این بخش نیز حدود 200 نفر به کار گرفته شده اند.
شبانی با بیان اینکه معدن سرب و روی انگوران با ۷ میلیون تن ذخیره سرب و روی، جزو بزرگترین معادن خاورمیانه محسوب شده و در کلاس جهانی است، تصریح کرد: این مجتمع از معدنهای مختلفی شامل روباز و زیرزمینی، تراورتن و نیز سنگ آهن صاحب سقز (مستقر در کردستان) تشکیل شده است. علاوه بر این به تازگی فعالیت اکتشافی و شناسایی ظرفیت گردشگری معدنی معدن متروکه مس بایچه باغ نیز به مجتمع مذکور واگذار شده است.
وی افزود: ذخیره تراورتن این مجتمع بیش از ۳۰ میلیون تن است که برای 14 میلیون تن آن پروانه بهرهبرداری صادر شده و براساس پروانه، مجاز به برداشت سالانه ۲۵ هزار تن هستیم.
انتهای پیام/