به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان با بررسی و رصد مسیر کاوشگر آن را بالای بزرگترین قمر سیاره زحل، تیتان به فاصله 119 هزار و 49کیلومتری هدایت کرده اند.
کاوشگر در این فاصله ایجاد شده در مسیری قرار می گیرد که روز جمعه وارد اتمسفر سیاره زحل شده و ذوب میشود.
کارشناسان در طول این سالها و با بررسی دقیق قمرهای سیاره زحل از جمله تیتان به نشانههایی امیدوارکننده از وجود حیات دست یافتند که ارزندهترین دستاورد این کاوشگر بوده است.
امروز، کاوشگر کاسینی آخرین تصاویر خود را از زحل به زمین میفرستد و کارشناسان ناسا انتظار دارند روز جمعه ساعت 12:45 به وقت آمریکا تماس دانشمندان با کاسینی برای همیشه قطع شود.
کاسینی قرار است تا آخرین لحظات به ارسال اطلاعات شامل عکسها و نیز تجزیه و تحلیل مواد شیمیایی موجود در اتمسفر سیاره زحل بپردازد.
کارشناسان ناسا اکنون در تلاش برای برنامه ریزی دقیق مسیر سقوط و نابودی کاسینی هستند تا کاوشگر دقیقاً در زمان، مکان و ارتفاع تخمین زده شده نابود شود.
کاسینی مدت زمان طولانی به تحقیق در خصوص قمر تیتان سیاره زحل پرداخته است و به مدت یک دهه هرماه یک بار به دور این قمر گردش کرده است.
علاوه تیتان، کاسینی اطلاعات ارزشمندی درخصوص قمر دیگر سیاره زحل، انسلادوس به زمین ارسال کرده که حاوی نشانههایی از وجود حیات در اقیانوس زیرزمینی این قمر است.
براساس آمارها تاکنون هیچ فضاپیما و کاوشگری تا این اندازه به سیاره زحل و قمرهای آن نزدیک نشده و کاسینی از این جهت رکورد دار است.
کاسینی در چند ماه اخیر تصاویر ارزشمندی از حلقههای زحل ارسال کرده که نشان دهنده ساختار بسیار پیچیده عنصرهای تشکیل دهنده این سیاره است.
از جمله دیگر تصاویر ارزشمندی که کاسینی به زمین ارسال کرده است ساختار 6 ضلعی قطب شمال سیاره زحل است که دانشمندان هنوز برای گردابی که در آن نقطه وجود دارد پاسخ قانع کنندهای پیدا نکرده اند و تنها وجود میدانهای مغناطیسی بسیار قوی را در ایجاد آن موثر میدانند.
کاسینی علاوه بر ارسال اطلاعات ارزشمند در خصوص قمرهای زحل، دادههای بسیار مفیدی درباره حلقههای این سیاره، فاصله بین آنها، ساختارهندسی، عنصرهای تشکیل دهنده و حتی رنگ آنها ارسال کرده است و به این ترتیب به افزایش دانش بشر در خصوص یکی از اسرارآمیزترین سیارههای منظومه شمسی کمک مهمی کرده است.
کاسینی در عکاسی از حلقههای زحل از فیلترهای مخصوص استفاده کرده و به این ترتیب دانشمندان موفق به شناسایی رنگ، جنس ذرات تشکیل دهنده و حتی گازهای اطراف این حلقهها شده اند.
اطلاعات ارسالی کاوشگر کاسینی به اندازهای است که دانشمندان اعلام کرده اند هزاران مقاله علمی و سالها تحقیق و مطالعه نیاز است تا اطلاعات دریافتی دسته بندی شوند.
پژوهشها با استفاده از اطلاعات کاسینی نشان میدهند که عمر حلقههای سیاره زحل کمتر از ۱۲۰ میلیون سال است و همزمان با ایجاد منظومه شمسی شکل پذیرفته اند.
یکی از آخرین تصاویر و اطلاعات ارزشمندی که این کاوشگربه زمین ارسال کرده، تصاویر ابرهای آشفته در نزدیکی اتمسفر سیاره زحل است.
یکی از دلایل پایان کار کاوشگر کاسینی تمام شدن سوخت آن است و به همین دلیل دانشمندان آن را به مدارهای پایینی انتقال دادند تا اطلاعات بیشتری از آخرین روزهای حیات کاوشگر به دست آورند و همچنین از نابودی کامل آن اطمینان کسب کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/