علی یعقوبی جویباری، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه آگاهی در مورد میزان اثربخشی درمانهای سرطان و عوارض مورد انتظار باعث آرامش بیشتر بیماران و خانوادههایشان خواهد شد، اظهار داشت: به دلیل کاربرد اصطلاحات پزشکی سخت، بیماران زبان پزشکان را نمی توانند به طور کامل فرا گیرند و در حوزه سرطان نیاز مبرم به تألیفاتی که کلمات تخصصی را به صورت روان بازگو کند بیش از پیش احساس می شد.
یعقوبی ادامه داد: در کلینیکهای تخصصی پزشکان فرصت بازگویی واژههای تخصصی را به صورت دیالوگهای ساده برای بیماران ندارند و بیشتر از اصطلاحات تخصصی پزشکی استفاده میکنند از این رو کتابهایی تحت عنوان "راهنمای بالینی بیماران و خانوادهها" به رشته تحریر در آمده است.
به گفته این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی، کتابهای "راهنمایی بالینی بیماران و خانواده ها" در راستای سازگاری روحی و روانی فرد و خانوادهها با بیماری سرطان از تمام جنبهها نظیر آناتومی، تست تصویربرداری، آزمایشگاهی، جراحی، شیمی درمانی، عوارض درمانهای سرطان و رادیوتراپی به بحث پرداخته است.
یعقوبی با بیان اینکه پت اسکن برای دیدن چگونگی مراحل پیشرفت در درمان بیماری و میزان توسعه بیماری در بدن فرد بسیار کاربرد دارد، اظهار کرد: جدیدترین شیوه های تشخیصی بر اساس یافتههای روز دنیا و انواع تست های تصویر برداری نقش موثری در تصمیم گیری دقیق پزشکان دارند.
وی ادامه داد:در موارد زيادی با انجام پت اسكن پيش از شروع درمان ، مسير های جديدی برای درمان بيمار آغاز مي شود كه قطعا از تحميل هزينه های زياد جلوگيری خواهد كرد و بيمار منفعت بهتری از درمان خواهد برد .
وی با اشاره به اینکه دستگاه پت اسکن با استفاده از روشهای نوین پزشکی هستهای نقش به سزایی در تشخیص به موقع و پیشگیری از گسترش سرطان در بدن بیماران دارد گفت: استفاده از این دستگاه میتواند از مرگ و میر بسیاری از بیماران جلوگیری کند و به پزشکان کمک بزرگی در جهت تشخیص و روند درمان کند.
انتهای پیام/